Littoinen - Lieto

Lieto

Littoistenjärven rannalla ja kolmen kaupungin kainalossa sijaitseva Littoinen on suosittu naapurusto. Alue tarjoaa loistavat puitteet asumiseen järvimaisemissa ja näyttävässä kulttuuriympäristössä.

Kolmen kaupungin keskellä 

Littoinen sijaitsee keskeisellä paikalla kolmen kaupungin kainalossa Turun ja Kaarinan rajalla. Littoisten asuinalue jakautuu kahtia, ja sen länsiosa sijaitsee Kaarinassa ja itäosa Liedossa. Alueen pohjoisosassa sijaitsee Avanti, joka on yksi seudun tärkeimmistä yritysalueista.

Littoisista onkin nopeat yhteydet joka suuntaan; Liedon ja Kaarinan keskustoihin hurauttaa 10 minuutissa ja Turkuun vartissa. Asukkaat voivat hypätä myös Turun seudun joukkoliikenteen Fölin kyytiin. 

Järvimaisemia ja kulttuurihistoriaa Littoisissa

Suosittu alue sijaitsee Littoistenjärven rannalla, ja se on rakentunut tunnelmallisen, 1700-luvulla toimineen verkatehtaan ympäristöön. Littoisten alue onkin valtakunnallisesti merkittävä kulttuuriympäristö. Littoisten rakennuskanta koostuu eri vuosikymmeninä rakennetuista omakoti- ja rivitaloista.

Verkatehtaan miljöössä järjestetään aktiivisesti tapahtumia, kuten markkinoita, puutarhakierroksia ja kirppareita. Littoisten eloisuudesta pitävät huolen monet aktiiviset kyläyhteisöt, kuten Littoisten Omakotiyhdistys ry, Kyläyhdistys - Verkatapahtumat ja  Suopohjan kyläyhdistys ry. Littoinen onkin miellyttävä yhdistelmä kaupunkielämän hulinaa ja eläväisen kylän lämpöä. 

Alueella on hyvät peruspalvelut, muun muassa oma Littoisten ala-aste ja päiväkoteja. Lähin yläaste ja lukio löytyvät 10 minuutin matkan päässä Liedon keskustasta. Näet palveluiden sijainnin kätevästi kartalta. 

Asukkaat nauttivat Turun seudulla melko harvinaisista järvimaisemista ja kotiovelta lähtevistä kuntoilureiteistä. Littoistenjärvi on suosittu uimapaikka sekä kesäisin että talvisin, sillä sen rannalta löytyy hiekkarantoja sekä avantouintipaikka Villa Järvelä. Talvikelien salliessa Littoistenjärvelle tehdään latuja ja luisteluratoja.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
järven läheisyydessä
metsän reunalla
pellon laidalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 19 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 7 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 89 % vuokralla 9 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

39 vuotta
Leaflet | ...

10 km Turun keskustaan