Loukinainen

Lieto

Loukinainen sijaitsee kolmen kaupungin risteyksessä, ja lyhyet etäisyydet palvelujen pariin tekevät arjesta vaivatonta. Loukinaisten pitkästä historiasta muistuttava Liedon muinaislinna ja Vanhalinnan kartanomiljöö tuovat asuinalueeseen oman erityispiirteensä.

Vaivatonta arkea isojen kaupunkien kupeessa 

Loukinainen sijaitsee aivan Kaarinan ja Turun rajalla, minkä ansiosta kaupunkien palvelut ovat alueelta helposti saavutettavissa. Loukinaisista ajaa 5 minuutissa Liedon keskustaan, ja matka taittuu kätevästi myös kevyen liikenteen väylää pitkin pyöräillen. Lisäksi Turun seudullinen joukkoliikenne Föli kuljettaa Kaarinaan ja Turkuun. 

Alueen eteläpuolella sijaitsee yksi seudun merkittävimmistä yritysalueista, Avanti. Parhaimmillaan työpaikka löytyykin kävelymatkan päästä kotoa. 

Lähipolkuja ja luonnonläheisyyttä Loukinaisissa

Loukinaisissa on hyvät peruspalvelut, kuten kauppa ja isompia ostoksia varten Ravattulan Citymarket sijaitsee aivan rajan takana. Loukinaisissa on oma ala-aste, jossa toimii aktiivinen Loukinaisten koulun vanhempainyhdistys. Lähin yläaste ja lukio löytyvät pyöräilymatkan päässä Liedon keskustassa (löydät palvelut kätevästi myös kartalta). Hien pintaan saa Loukinaisten kuntoradalla. Suosittu Littoistenjärvi luontopolkuineen ja uimarantoineen ei ole kovin kaukana.

Alueelle on rakennettu viime vuosina uutta ja Matintalon alue on uusimpia rakenteilla olevia asuinalueita. Alueen tarjolla olevat tontit viedään käsistä, joten rakentamisesta haaveilevien kannattaa olla tarkkana!

Liedon Vanhalinna muistuttaa alueen pitkästä historiasta

Alueella sijaitsee Liedon tunnetuin nähtävyys, Vanhalinnaksi kutsuttu muinaislinna, joka oli käytössä vielä keskiajalla. Korkea linnavuori kohoaa vaikuttavana näkynä peltojen keskellä ja tarjoaa seudun parhaimmat näkymät auringonnousujen ja laskujen ihailuun! Myös Vanhalinnan kartanomiljöö jokimaisemineen on itsessään kaunis vierailukohde, jossa alueen arvokkaaseen ympäristöön pääsee tutustumaan luonto- ja kulttuuripoluilla.

Vanhalinnan alueelle on kohonnut viime vuosina myös uutta ja inspiroivaa asumista. Alueella toimiva Vanhalinnan Omakotiyhdistys ry edistää alueen yhteisöllisyyttä ja tarjoaa kivaa vapaa-ajan tekemistä.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
pellon laidalla
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
uudiskohteita
tontteja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 51 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 17 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 6 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 90 % vuokralla 7 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

38 vuotta
Leaflet | ...

10 km Turun keskustaan