Muuttaisitko Lietoon? Kasvava kaupunki on monen suosikki

Anna | 18.10.2022

Hiljattain kunnasta kaupungiksi muuttunut Lieto on muuttajien suosikki. Tämä ei yllätä, sillä Liedosta löytyy monipuolisesti erilaisia asumisen vaihtoehtoja niin kaupungin virkistävässä hulinassa kuin koskien pauhussa eläväisten maaseutukylien keskellä. Lieto liittyi naapurustopalveluumme Know Your Hoodsiin 18.10.2022. Lähde kanssamme tutustumaan tähän alati kasvavaan kaupunkiin Turun kainalossa!

Liedon personaalliset asuinalueet

Auringonlasku Littoistenjärvellä
Liedon monipuolinen luonto tarjoaa harrastusmahdollisuuksia maastopyöräilystä talviuintiin ja retkeilyyn. © Hoods.fi

Liedon luoteisosassa sijaitseva Asemanseutu tarjoaa upean asuinympäristön Nautelankosken perinteikkäässä ja luonnonkauniissa miljöössä. Asemanseudulla on myös Nautelankosken museo, huvipuisto Zoolandia ja säännöllisiä, kyläyhdistyksen organisoimia tapahtumia. Sijainti 9-tien varressa mahdollistaa kätevät yhteydet Liedon keskustaan ja Turkuun.

Ilmarinen on Liedon suosituimpia asuinalueita, johon on viime vuosina rakentunut paljon omakoti- ja rivitaloja. Alueella on ahkerassa käytössä oleva kirjasto ja oma yhtenäiskoulu. Metsäinen maisema mahdollistaa monet liikunta-aktiviteetit ja löytyypä täältä myös kesäinen tanssilava.

Ilmakuva metsien ympäröimästä pientaloalueesta urheilukentän vieressä Liedon Ilmarisissa
Ilmarinen on yksi Liedon suosituimmista asuinalueista. © Hoods.fi

Liedon keskustan asukkaat elävät kauniin joki- ja peltomaisemien ympäröiminä ja nauttivat monipuolisista palveluista. Liedon keskustassa on myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet maastopyöräilystä seinäkiipeilyyn!

Järven rannalla ja kolmen kaupungin kainalossa sijaitseva Littoinen on suosittu naapurusto, joka tarjoaa loistavat puitteet asumiseen viihtyisissä kulttuurimaisemissa. Historiallisen Verkatehtaan alueella järjestetään paljon tapahtumia, minkä ansiosta Littoinen onkin yhdistelmä eläväisen kylän lämpöä ja kaupungin hulinaa!

Ilmakuva Littoistenjärvestä ja Verkatehtaan alueesta sen rannalla
Littoinen on suosittu naapurusto kolmen kaupungin kainalossa. © Hoods.fi

Loukinainen sijaitsee kolmen kaupungin risteyksessä, ja lyhyet etäisyydet palvelujen pariin tekevät arjesta vaivatonta. Liedon muinaislinnassa ja Vanhalinnan kartanomiljöössä tuovat oman erityispiirteensä Loukinaisiin ja kertovat sen pitkästä historiasta. Suositulle alueelle onkin rakennettu viime vuosina paljon, ja tontteja havittelevien kannattaakin olla nopeita!

Tarvasjokelaiset puolestaan nauttivat maaseudun rauhasta kahden joen ja komeiden koskien sylissä. Tarvasjoella on hyvät peruspalvelut, kuten 1.-9. luokkien yhtenäiskoulu, koulukirjasto ja liikkujien iloksi myös uunituore liikuntahalli koulun yhteydessä. Asukkaiden arkea rikastuttavat myös aktiiviset kyläyhdistykset!

Ilmakuva Tarvasjoen kirkosta ja sitä ympäröivistä pelloista ja metsistä syksyllä ruskan aikaan
Tarvasjoki on eläväinen kylä, jossa on loistavat peruspalvelut. © Hoods.fi

Yliskulma sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Liedon keskustasta, mutta valloittaa silti kylämäisellä hengellään. Täällä on kyläkoulu ja pieneksi kyläksi poikkeuksellisen paljon harrastustoimintaa, mikä on isoksi osaksi aidosti aktiivisen kyläseuran ansiota!

Tutustu Lietoon tarkemmin!

Lietoon voi tutustua myös retkeillen

Ilmakuva Nautelankoskesta ja mökistä kosken rannalla
Nautelankoski on upea retkikohde, jonka ympäristössä on Aurajokilaakson suurin suojelualue. © Hoods.fi

Varsinais-Suomen syysloma on alkanut ja Liedossa on monia kivoja retkikohteita syyspäiviä varten. Liedon Vanhalinna on pidetty virkistyskohde, joka tarjoaa hienot näköalat historiallisen linnavuoren huipulta.

Vähemmän tuttuja kohteita ovat Liedon lukuisat kosket, jotka ovat parhaimmillaan juuri nyt syyskaudella. Esimerkiksi Knaapinkoskeen voi tutustua luontopolulla, joka lähtee Tarvasjoen keskustasta. Nautelankoski on puolestaan Aurajoen pisin koski, ja sen ympäristössä on Aurajokilaakson suurin suojelualue. Liedon monet luonto- ja matkailukohteet löytyvät kätevästi Visit Liedon -sivuilta!

Löydät blogista lisää syksyisiä retkivinkkejä Varsinais-Suomen alueelta.

Asutko Liedossa? Arvioi naapurustosi ja osallistu arvontaan!

Jätä arviosi omasta asuinalueestasi. © Hoods.fi

Huhu väittää, että Lieto on kiva paikka asua, mutta pitääkö väite paikkansa? Liedon kaupunki ja Know Your Hoods pyytävät paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän asuinalueellaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa ja pieni kannustinkin on tiedossa, sillä lokakuun 2022 aikana arvion jättäneiden kesken arvotaan lietolaisia palkintoja.

Toimi näin:

1. Siirry Know Your Hoodsin kirjautumissivulle.

2. Rekisteröidy palveluun. 

3. Kirjoita arvostelu ja julkaise se viimeistään 31.10.2022.

Kerrotaan yhdessä muuttoa harkitseville, millainen paikka Lieto on asua!

-Anna & Know Your Hoodsin tiimi

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat blogit:

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)