Luikkio - Soininen

Naantali

Luikkio-Soininen on asuinalue, jonka asukkaille meren tuoksu on arkipäivää. Alueen pientalovaltaiset naapurustot, Taimo, Nuhjala, Luikkio, Soininen ja Immanen, ovat tunnettuja luonnonläheisyydestään ja rauhallisesta tunnelmastaan.

Luikkio-Soinisen alue levittäytyy Naantalin keskustan läheisistä Taimon ja Nuhjalan naapurustoista merenrantaa pitkin kohti pohjoisia Soinista ja Immasta, jotka sijaitsevat noin 4 kilometrin päässä keskustasta. Alueen rajat määräytyvät äänestysalueen mukaisesti. Taimo ja Luikkio sijaitsevat kävelymatkan päässä Naantalin keskustasta ja Föli liikennöi aktiivisesti alueen eteläosissa Aurinkotietä pitkin Naantalin keskustaan, Raisioon ja Turkuun. Sen sijaan pohjoisemmissa Soinisissa ja Immaisissa asuvat saattavat kokea oman kulkuneuvon tarpeelliseksi, vaikkakin palvelulinjan vuorot helpottavat kulkemista. Erityisesti Soinisten pohjoispuolella, Maskun rajan vastaisella alueella on idyllistä peltomaisemaa, jonka äärellä pääsee nauttimaan todellisesta maaseudun tunnelmasta.

Luikkio-Soininen on suurimmaksi osaksi suosittua pientaloaluetta, jonne rakennetaan jatkuvasti uusia koteja – esimerkiksi Soinisissa sijaitseva omakotitaloalue on rakennettu lähes kokonaan 2000-luvulla. Myös upealle Luikkionvuoren ja meren väliselle alueelle on kaavoitettu uusia pientalotontteja. Luikkio-Soininen on erityisesti lapsiperheiden suosimaa aluetta ja Taimossa sijaitseekin Taimon alakoulu ja päiväkoti. Alueelta löytyy myös joitakin päivittäispalveluita.

Luikkio-Soinisen alueella myös harrastusmahdollisuudet ovat lähellä, ainakin liikunnan ja veneilyn ystäville – Taimon rannasta löytyy suosittu uimaranta ja venesatama. Taimon rantaa ja lähellä olevia virkistysalueita on tarkoitus kehittää entistä toimivammaksi. Viihtyisyyttä lisää myös maisemallisesti ja luontoarvoiltaan merkittävä Luikkionvuori, jonka juurella oleva pähkinäpensasesiintymä on luokiteltu luonnonsuojelualueeksi. Alueen asukkaita ilahduttavat myös Aurinkopolku-niminen viihtyisä luontopolku sekä Suovuoren pururata, jossa talvisin pääsee myös hiihtämään.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
metsän reunalla
pellon laidalla
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
uudiskohteita
kerrostaloja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 21 % alle 14-vuotiaat 22 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 74 % vuokralla 25 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

15 km Turun keskustaan