Naantalin keskusta

Naantali

Naantalin keskusta on tunnelmallisen Vanhankaupungin ja ravintoloiden elävöittämän merenrannan ansiosta poikkeuksellisen kaunista ja viihtyisää seutua. Kaupungin monipuoliset palvelut ovat lähellä asukkaita.

Naantalin keskustan alueella sijaitsevat Vanhankaupungin lisäksi sitä ympäröivät Väinölä, Maijamäki, Kuparivuori, Luolala ja Naantalin satama. Alue on palveluiden läheisyyttä arvostavan unelma, sillä valtaosa Naantalin kaupallisista ja kunnallisista palveluista sijaitsee keskustassa. Lisäksi Naantalin keskusta on suosittu matkakohde, ja sieltä löytyvät monet tunnetut nähtävyydet kuten Muumimaailma, Naantalin kirkko, Naantalin Vanhakaupunki ja Naantalin kylpylä.

Naantalin keskusta on alueena varsin tiivis, joten päivittäisasiointi hoituu pyörällä tai kävellen. Alue on otollinen myös lapsiperheille, sillä alueen pohjoisosassa Maijamäessä on lukio, ammatillista koulutusta ja Maijamäen yläkoulu ja Vanhankaupungin tuntumassa sijaitsee Kuparivuoren koulu. Lisäksi muualle Naantaliin matkustaminen onnistuu näppärästi Fölin busseilla ja Turun linja-autoasemallekin pääsee noin puolessa tunnissa, autolla vieläkin nopeammin.

Museovirasto on luokitellut Naantalin keskiajalta peräisin olevan Vanhankaupungin valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi ympäristöksi. Vanhankaupungin alue toimii kapeilla kujillaan ja kaksikerroksisilla puutaloillaan kontrastina keskusta-alueen kerrostaloille. Ydinkeskustan ja Humaliston alueille nousee parhaillaan upouusia kerrostaloja. Keskusta-aluetta halkovan Armonlaaksontien eteläpuolella Luolalassa on lisäksi merkittävä teollisuuden keskittymä sekä Naantalin satama, joka on yksi Suomen suurimmista kunnallisista satamista.

Naantalin keskustassa on myös useita viihtyisiä puistoja, jotka tuovat keskustaan vehreyttä ja sopivat hyvin vapaa-ajan viettämiseen. Merenrantaa pitkin kulkee viihtyisä kevyen liikenteen väylä Rantaraitti, jota pitkin voi jatkaa matkaa upeille Kuparivuoren kallioille Rakkaudenpolkua pitkin. Metsäisempää lenkkipolkua kaipaaville Luolalasta löytyy suosittuna lintuvetenä tunnettu Luolalanjärvi, jonka ympärillä kiertää luontopolku. Talvella Naantalin edustalle meren jäälle tehdään hiihtolatu ja luistelureitti, jotka kiertävät Väskin saaren.

Liikkujia palvelevat myös Kuparivuoren pururata ja jäähallit sekä ulkoliikuntavälineet Kuparivuorella, Kirkkopuistossa ja Naantalin kylpylän läheisyydessä. Keskustassa voi nauttia myös pallopeleistä muun muassa valtakunnallisestikin erinomaisiksi arvioiduilla tenniskentillä.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
puistojen vehreyttä
järven läheisyydessä
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
keskusta
kerrostaloasumista
pientaloasumista
keskustan lähellä
yritysalue

Rakennuskanta
kerrostaloja
puutaloja
uudiskohteita
omakotitaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja

Naapuruston erityispiirteet
vanhakaupunki
puutaloalue
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 40 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 40 % alle 14-vuotiaat 13 % muut 10 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 60 % vuokralla 38 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

49 vuotta
Leaflet | ...

15 km Turun keskustaan