Eteläinen Paimio

Paimio

Eteläisen Paimion kodikkailla asuinalueilla arki rullaa palveluiden lähellä ja vapaa-aika vierähtää luontopoluilla seikkaillen.

Kodikkaita asuinalueita lähellä kaikkea tarpeellista

Eteläinen Paimio on sijainniltaan erinomainen Turussa työskenteleville, sillä alueen halki kulkevaa moottoritietä pitkin pääsee Turkuun noin 20 minuutissa. Myös pikavuorobussit ja Turun seudun joukkoliikenteen bussit liikennöivät Turkuun. 

Lapset voivat aloittaa koulutiensä Kriivarin koulussa, ja yläaste löytyy läheltä Vistalta. Paimion oma lukiokin on vain lyhyen pyöräily- tai bussimatkan päässä! Kriivarin ja Tapiolan alueilta löytyy omakoti- ja pientalojen lisäksi kerrostaloja ja vuokrakoteja. 

Eteläisen Paimion asukkaat nauttivat ikkunoista avautuvasta maalaismaisemasta, kuitenkin enimmilläänkin alle vartin ajomatkan päässä Paimion keskustasta. Kodin rakentamisesta haaveilevien kannattaa tutustua Saaren alueen tontteihin, jotka sijaitsevat loistavien ulkoilumahdollisuuksien lähellä! 

Ulkoliikkujan unelma

Eteläinen Paimio tarjoaa luontoliikkujille monipuolisia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Hiekkahelmen polkuverkosto on suosittu kohde maastopyöräilijöiden keskuudessa, sillä Hiekkahelmen ympäristön erilaiset polut tarjoavat haastetta kaikentasoisille pyöräilijöille. 

Paimion luontopolulla voi puolestaan nauttia vaihtelevasta maastosta, ihailla suolampia matkan varrella ja kavuta näkötorniin katselemaan maisemia. Kokeneemmat patikoijat voivat jatkaa Preitilän ja Parantolan luontopoluille, jolloin patikoitavaa kertyy yhteensä jopa 11 km:n verran! Hiihdon ystävät ympäri seutua saapuvat eteläiseen Paimioon sivakoimaan hiihtotunneli Paippiin vuodenajasta riippumatta. 

Koiranomistajia sen sijaan ilahduttaa alueelta löytyvä koirapuisto ja koirien uimapaikka Haukkuhelmi sekä etukäteen varattava aidattu koirametsä. Kriivarissa Tikantien päässä odottaa puutarhaviljelypalstat viherpeukaloille. Kulttuurinnälkäisten kannattaa vierailla kesäisin August Pyölniitun museossa. 

 

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
meren äärellä
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 46 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 27 % alle 14-vuotiaat 20 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 76 % vuokralla 23 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40,5 vuotta
Leaflet | ...

30 km Turun keskustaan
30 km Salon keskustaan