Kulttuuria, shoppailua ja aktiivista elämää Paimiossa - Pitäisikö muuttaa?

Anna | 22.2.2024

Jännittäviä uutisia! Nopeasti kasvava maaseutukaupunki Paimio on liittynyt naapurustopalveluumme Know Your Hoodsiin helmikuussa 2024. Samalla kaupunki kannustaa asukkaitaan kertomaan, miksi juuri Paimioon kannattaa muuttaa. Lähde kanssamme selvittämään, miksi Paimion vetovoimaa on vaikea vastustaa!

Shoppailua ja kulttuuria Vistanraitilla

Paimio tuo mukanaan Know Your Hoodsin neljä kiinnostavaa asuinaluetta. Niistä löytyy niin vehreitä pientaloalueita, rauhallisia kerrostaloalueita kuin tilavia tontteja rakentamista suunnitteleville.

Monet Paimion palvelut sijaitsevat Vistalla, paikallisten leikkisästi kutsuman Vistanraitin varrella. Maaseutukaupungin etuna on, ettei mistään ole pitkä matka palveluiden pariin. Vuoden 2024 heinäkuussa Paimio liittyy lisäksi Turun seudun joukkoliikenne Föliin, jolloin yhteydet paranevat entisestään.

Paimion keskusta-alue Vista kesällä.
Vistan kauniissa miljöössä voi shoppailla, urheilla ja nauttia kulttuurista. © MammaJ

Vistalla on shoppailun ystäville myös kivoja erikoisliikkeitä, kuten suosittuja käsityökauppoja, sekä kulttuuria leffateatterista museoihin. Jokipuisto Paimiojoen varrella on suosittu tapahtumapaikka, josta voi lähteä tutustumaan kaupunkiin meloen, ja aivan keskustan kupeessa sijaitsee myös Paimion urheilupuisto.

Paimion asuinalueilla nautitaan vapaa-ajasta

Paimion lukio sijaitsee aivan keskusta-alue Vistan kupeessa Pohjoisessa Paimiossa. Täältä löytyvät myös viihtyisät omakotitaloalueet Moisio ja Oinila, joiden asukkaat nauttivat Paimionjokilaakson maisemista. Myös kulttuurille on annettu tilaa, sillä Pohjoisessa Paimiossa toimii mm. Musiikkiopisto, kesäteatteri ja kotiseutumuseo Museomäki!

Ihmisiä Paimion parantolan kattoterassilla.
Tiesitkö, että voit tutustua Parantolaa ympäröivään luontoon Preitilän ja parantolan luontopoluilla? © MammaJ

Paimion asuinalueista Preitilä tunnetaan parhaiten Aino ja Alvar Aallon suunnittelemasta Paimion Parantolasta. Vaikka Preitilä sijaitsee vain lyhyen pyöräilymatkan päässä keskustan palveluista, avautuu asukkaiden ikkunoista kumpuileva peltomaisema ja mäntykankaat. Ei siis ihme, että myös Aino ja Alvar ihastuivat paikkaan!

Eteläisen Paimion asuinalueilta hurauttaa moottoritietä pitkin Turkuun 20 minuutissa, mikä tekee siitä ideaalin Turus töitä tekeville. Alueen erityisyys on kuitenkin vapaa-ajan mahdollisuuksissa; Hiekkahelmi on suosittu maastopyöräilypaikka, Paipin hiihtotunnelissa sivakoidaan vuoden ympäri ja retkeilijöille löytyy patikoitavaa lyhyemmistä luontopoluista yli 10 km reittiin!

Kävelijöitä polulla, jonka varrella on puinen tienviitta, joka ohjaa Paimion eri luonto- ja urheilukohteisiin.
Maastopyöräilemään, luontopolulle vai melomaan? Paimiosta löytyy liikuntamahdollisuuksia joka lähtöön. © MammaJ

Lue lisää Paimion kaupungista!

Pian 700-vuotias Paimio katsoo tulevaisuuteen

Paimion suosituin nähtävyys, Paimion parantola, on kerännyt ihastusta ulkomaita myöten. Parantolan lisäksi Paimio on tunnettu sähkön tuotannosta, johon voi paneutua Paimion sähkömuseossa. Käsityömuseo Miila esittelee puolestaan käsityöperinteen pitkää historiaa.

Myös Askalan ja Juntolan voimalaitokset inspiroivia vierailukohteita. Molempien voimalaitosten ympärillä Paimionjokilaakso hurmaa kävijät. Kesäisin lampaat hoitavat Askalan perinnemaisemaa ja visiitillä kannattaa pistäytyä myös Cafe Atsaleassa. Myös Juntolan alue on suojeltu.

Paimionjokilaakson luontoa kesällä.
Paimionjokilaakso ja joen voimalaitokset ovat kiinnostavia vierailukohteita. © MammaJ

Paimio juhlii ensi vuonna 700-vuotisjuhliaan. Kaupungissa kohtaavatkin innostava historia ja tulevaisuuteen suuntautunut asenne. Kaupungin historia kädentaitojen ja sähköntuotannon parissa on saanut luontevan jatkeen kiertotaloudesta. Kaupunki pyrkiikin olemaan kestävän kulutuksen ja kiertotalouden edelläkävijä.

Asutko Paimiossa? Arvioi naapurustosi ja osallistu arvontaan!

Jätä arviosi omasta asuinalueestasi. © Hoods.fi

Onko Paimio niin kiva paikka asua kuin mitä huhu väittää? Paimion kaupunki ja Know Your Hoods pyytävät paikallisia kertomaan, millaista on asua juuri heidän asuinalueellaan. Palveluun rekisteröityminen ja arvion jättäminen on helppoa ja pieni kannustinkin on tiedossa, sillä 7.3. mennessä arvion jättäneiden kesken arvotaan Paimio-huppari!

Toimi näin:

1. Siirry Know Your Hoodsin kirjautumissivulle.

2. Rekisteröidy palveluun. 

3. Kirjoita arvostelu ja julkaise se viimeistään 7.3.2024. (Voit toki jättää arvostelun koska vain tämänkin jälkeen, mutta arvonta on voimassa rajoitetun ajan.)

Kerrotaan yhdessä muuttoa harkitseville, miksi muuttoauton nokka kannattaa suunnata kohti Paimiota!

-Anna & Know Your Hoodsin tiimi

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat blogit:

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)