Hirvensalo

Turku

Hirvensalon saarella saa asua saaristomaisessa ympäristössä, kuitenkin vain lyhyen ajomatkan päässä keskustasta. Harva tarvitsee erikseen kesämökkiä, sillä merelliset aktiviteetit ovat aina lähellä.

Hirvensalon silta, joka yhdistää kaupungin edustalla olevat kolme saarta (Hirvensalo, Satava ja Kakskerta) muuhun Turkuun, sijaitsee vain noin 5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Hirvensalo on Turun suosituin asuttu saari ja siellä asuukin jo noin 10 000 asukasta. Suuren pinta-alansa ansiosta saari ei kuitenkaan tunnu ahtaalta. Virallisesti Hirvensalon saari jakautuu 14 erilliseen kaupunginosaan.

Luonnonläheisyys, saaristomainen ja merellinen omaleimaisuus sekä monipuolinen rakennuskanta houkuttelevat Hirvensaloon vakituisia asukkaita sekä aktiivisia vierailijoita. Alueella on eri aikakausina rakennettuja omakoti- ja rivitaloalueita ja lisäksi Hirvensalossa on useita Turun kalleimpia ja arkkitehtuurisesti kiinnostavimpia omakotitaloja. Lisäksi saarella rakennetaan aktiivisesti uusia alueita, esimerkkinä Haarlan alue.

Hirvensalon saarella on useita peruspalveluja kuten koulu, päiväkoteja, vanhustetaloja ja päivittäistavarakauppoja. Hirvensalon silta on ainoa alueen mantereeseen yhdistävä liikenneväylä, joten se on yleisimpinä aikoina hieman ruuhkainen. Saarelle pääsee kulkemaan kätevästi myös bussilla. Alueella toimivat aktiivista kotiseututyötä tekevät Hirvensaloseura ja Hirvensalon omakotiyhdistys.

Nautitko ennemmin aaltojen liplatuksesta vai metsän vehreydestä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
saaristossa
metsän reunalla
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
vapaa-ajan asumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
uudiskohteita
pienkerrostaloja
vapaa-ajan asuntoja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 48 % opiskelijat 9 % eläkeläiset 16 % alle 14-vuotiaat 27 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 71 % vuokralla 26 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

36 vuotta
Leaflet | ...

6 km Turun keskustaan