Jyrkkälä

Turku

Jyrkkälä on poikkeuksellisen yhteisöllinen, vehreä ja hiljattain kattavan peruskorjauksen läpikäynyt lähiö. Alue on edustanut Suomea Pohjoismaiden paras asuinalue -kilpailussa.

Kätevät kulkuyhteydet ja kattavat palvelut

Jyrkkälän lähiö sijaitsee Pahaniemen kaupunginosassa noin 5 kilometrin päässä Turun keskustasta. Alue sijaitsee Naantalin pikatien varrella ja alueella on toimivat julkisen liikenteen yhteydet. Lisäksi monia työmahdollisuuksia tarjoavat Turun satama, Pansion telakka ja Artukaisten pienteollisuusalue ovat lähistöllä.

Aunelan koulu ja Aunelan monitoimikeskus, jossa on kirjasto ja nuorisotalo sijaitsevat Jyrkkälän talojen vieressä. Piha-alueella on peräti 10 leikkikenttää ja alueen välittömästä läheisyydestä löytyvät myös kauppa, ravintola, urheilukenttä, skeittiparkki, koira-aitaus ja RC racing -rata.

Läheisessä Härkämäessä on lisäksi jalkapallo- ja tenniskenttä, koirapuisto ja kuntorata. Turun messukeskus ja TPS:n kotipaikkanakin toimiva monitoimihalli Gatorade Center kohoavat noin kilometrin päässä.

Jyrkkälä on yhteisöllinen asuinpaikka

Alueen 17 kerrostaloa ovat voittoa tavoittelemattoman vuokrataloyhtiö KOy Jyrkkälänpolun hallinnoimia. Asukkaita palvelee yhtiön oma, tuttu henkilökunta kiinteistönhoidosta isännöintiin. Asunnot ovat kohtuuhintaisia Turun yleiseen vuokratasoon nähden.

Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä aktiivisen asukastoimikunnan kanssa ja asukasdemokratia on tärkeässä osassa alueen toimintaa ja kehitystä. Asukkaiden tyytyväisyys on ollut jo vuosia huipputasolla, esimerkiksi suositteluhalukkuus (NPS) on yli 70!

Jyrkkälän asukkaat kuvaavat asuinpaikkaansa usein sanalla kylä ja alueen vahvuus onkin aito yhteisöllisyys. Jyrkkälän aktiivit järjestävät monenlaista tekemistä äijäkerhosta peli-iltoihin ja  eläkeläisyhdistyksen toiminnasta nuorten skeittipäiviin. Myös Mikaelin seurakunta organisoi ajanvietettä. Monet toiminnot sijoittuvat alueen omalle asukastuvalle tai kerhohuoneisiin.

Tutustu Jyrkkälään ja sen vuokra-asuntotarjontaan Jyrkkälän omilla nettisivuilla.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla
joen varrella

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja

Alue on
kansainvälinen
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 33 % alle 14-vuotiaat 17 % muut 20 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 46 % vuokralla 52 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

43 vuotta
Leaflet | ...

5 km Turun keskustaan