Moisio

Turku

Moisio on Turun pohjoispuolella sijaitseva maaseutumainen asuinalue, joka on sekoitus uutta ja vanhaa pientaloasutusta luonnon äärelle.

Moisio on maaseutumainen ja vehreä kaupunginosa Turun keskustasta noin 8 kilometriä pohjoiseen. Alue sijaitsee aivan Turun lentokenttäalueen kupeessa ja Ruskon kunnan rajalla. Aiemmin Moisio oli osa Maarian kuntaa. Moisiossa on useita metsäisiä puistoalueita lähellä omakoti- ja rivitaloasutusta, mutta myös laajoja yhtenäisiä peltoalueita ja maaseutumaista haja-asutusta. Alueen erikoisuutena on peltojen keskellä kohoava buddhalaistemppeli.

Moision asutus koostuu pääosin uudemmista 1990- ja 2000 -luvun omakoti- ja rivitaloista, mutta alueella on runsaasti taloja rehevine puutarhoineen myös aiemmilta vuosikymmeniltä. Lisäksi alueella on jonkin verran rivitaloja. Moision talojen ja asuntojen hinnoissa on melko paljon vaihtelua niiden kunnosta riippuen. Alueella toimii aktiivinen pientaloyhdistys Moision Pientalot ry.

Moisiossa on hyvät peruspalvelut, kuten päiväkoti, Moision koulu, liikuntahalli, Moision kenttä, hoivakoti ja muutamia kauppoja. Viereisestä naapurustosta Yli-Maariasta löytyy myös monitoimitalo Ypsilon, jossa on esimerkiksi yläkoulu ja kirjasto. Liikuntamahdollisuuksiin kuuluu metsäinen kuntorata. Yhteydet Turun keskustaan ovat hyvät lähellä kulkevan Tampereen valtatien ansiosta ja Turun julkinen liikenne Föli liikennöi säännöllisesti Turun keskustaan.

Asutko mielelläsi omassa rauhassa poissa keskustan hälystä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
pellon laidalla
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
puutaloja

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 13 % alle 14-vuotiaat 30 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 76 % vuokralla 22 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

34 vuotta
Leaflet | ...

8 km Turun keskustaan