Raunistula

Turku

Raunistula on pääosin kaunista vanhojen puutalojen aluetta, jonka teillä kävellessä unohtaa olevansa vain kivenheiton päässä keskustasta.

Raunistula on viihtyisä ja suosittu kaupunginosa, joka sijaitsee vain parin kilometrin päässä keskustasta. Aurajoki virtaa alueen itäisellä reunalla ja alue yhdistyy historiallisesti merkittävään ja kulttuuritoiminnaltaan aktiiviseen Koroisten alueeseen. Raunistulassa on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja alue sijaitsee Turun linja-autoaseman kupeessa sekä Tampereen ja Helsingin valtateiden läheisyydessä.

Raunistula on pääosin vehreää, puisista omakoti- ja rivitaloista koostuvaa aluetta. Lisäksi alueelle on rakennettu viime vuosina uusi Barkerinrannan kerrostaloalue, mistä on upeat näkymät Aurajoen rantaan. Barkerin vanhat tehtaat on säilytetty ja otettu uudelleen käyttöön; muun muassa vanhassa Barkerin kutomorakennuksessa toimii Turun vapaan taiteen näyttämö, Barker -teatteri. Vieressä sijaitsee myös urheilijoiden aktiivisessa käytössä oleva Liikuntakeskus Alfa. Raunistulan väestö on monimuotoista, ja asuntojen hinnat ovat melko korkealla alueen suosion ja uudisrakentamisen vuoksi.

Aurajokirannan kaunis ja luonnonläheinen alue on erittäin aktiivisessa ulkoilukäytössä. Jokivarsi on säilytetty pääosin luonnontilaisena, joten ulkoilijat pääsevät ihastelemaan lehtipuiden vihreyttä, peltoja, vanhoja punatiilisiä tehdasrakennuksia ja idyllistä Koroisten kylää. Koroistenniemi on toiminut pitkään muinaisena kauppapaikkana ja 1200-luvulla alueesta tuli niin maallinen kuin hengellinenkin keskus, kun sinne siirrettiin piispanistuin. Alueella on sen pitkästä historiasta johtuen lukuisia muinaisjäännöksiä.

Raunistulassa ja sen läheisyydessä sijaitsee monipuolisia palveluja, esimerkiksi Tampereentien Prisma ja Lidl ovat kävelyetäisyydellä Kaerlan kaupunginosassa. Raunistulassa toimii Suomen vanhin asukasyhdistys Raunistulan asuinkiinteistöyhdistys ry, jonka tarkoituksena on edistää pientaloasumista alueella ja valvoa asukkaiden etuja. Koroisissa toimii myös monikulttuurisuutta ja kestäviä arvoja edistävä Elävän kulttuurin Koroinen ry.

Sykähdyttääkö asuminen luonnonkauniin Aurajoen läheisyydessä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
puutaloja
kerrostaloja
rivitaloja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
puutaloalue
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 26 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 61 % vuokralla 36 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

2 km Turun keskustaan