Joulukalenterin 1. luukku – Meijun 7 askeleen ohjelma jouluun

Susanna | 1.12.2019

Tiedättehän, kaikki meistä eivät ole joulun hengettäriä. Kuitenkin monet meistä tekevät jotain erityistä, jotta joulusta tulee joulu. Ja sitten meillä on Soile. Soile on yksi niistä, jotka joulun tullen löytävät peukalonsa keskeltä kämmentä ja jäävät tuijottamaan sitä hämmentyneenä. Tällä kertaa Soile halusi löytää sen tunnelman, jota jouluksi kutsutaan ja pyysi apua joulutunnelman luomiseksi.

Projektipäällikkömme Soile vastaanotti useita ihania kuvia ja vinkkejä. Kiitos kaikille avunantajille! Hän valitsi 24 vinkkiä ja jaamme ne joulukalenterin muodossa täällä Know Your Hoodsin blogissa sekä Facebook- ja Instagram -tileillämme. Toivottavasti vinkeistä on iloa ja apua myös muille. :)

Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu Soilea ilahduttaneen raumalaisen Meijun vinkit. Meiju otti mission tosissaan ja jakoi 7 askeleen ohjelman kohti joulua.

1. Jouluradion kuuntelu aloitetaan ihan viimeistään marraskuun alussa. Tätä luukutan kaikki työpäivät jouluun saakka.

2. Illat meillä kuunnellaan Spotifyn Parhaat joulubiisit -listaa, johon on muodostunut jo niin lasten kuin äidin suosikit.

Näyttökuva Spotifyn soittolistasta nimeltä 'Parhaat joulubiisit'

3. Naapureita ilahdutetaan jo lokakuusta lähtien jouluvaloilla (kyllä, ei kausivaloilla, vaan jouluvaloilla) – kyllä ne siitä perässä syttyy naapuritkin. :)

4. Joulutorttuja leivotaan kertaalleen ennen joulua, pipareita niin usein kun jaksetaan.

Vasemmalla kaksi pientä poikaa katsovat uuniin ja odottavat pipareiden paistumista. Oikealla piparit ovat valmiiksi koristeltuina punaisella sokerikuorrutuksella.

5. Joulukoristeita aletaan raijata esille heti kun kehtaa. Iso kuusi on mainio sisustuselementti jo kesäkuussa, meillä tällä kertaa hieman myöhemmin pienempänä versiona.

Vasemmalla pieni havupuu punaisessa ruukussa. Havupuu on koristeltu punaisilla palloilla ha jouluvaloilla. Oikealla tuikku ja pieni tonttu.

6. Joulumusiikin lisäksi virittäydytään tunnelmaan muutenkin jouluun liittyvien asioiden avulla, mm. kirjat ja vanhat joulukalenterisarjat toimii hyvin. :)

Etualalla joulukirjoja ja taustalla jouluinen tv-sarja.

7. Ja jos muuten ei meinaa kehdata tunnelmoida tai perheessä on rajoittavampi osapuoli, niin glögin ja joulukarkkien syömisen voi vähintään aloittaa het kun kaupat sen sallii! Ovela toki jemmaa tiivisteglögiä jo edelliseltä joululta...

Punakääreisiä joulukarkkeja.

Kiitos Meiju mahtavista vinkeistä! Soile tosin päätti aloittaa ohjeiden noudattamisen loppupäästä ja ilmoitti avaavansa joulukauden glögin ja joulukarkkien voimin.

Seuraavasta joulukalenterin luukusta avautuu perinteisen tunnelmallinen vinkki, joka on Soilen mukaan juuri sopivan yksinkertainen toteuttaa.

-Susanna

P.S. Jos olet muuttamassa tai haluat muuten tietää lisää naapurustoista, kokeile asuinalueiden hakukonettamme.

Kaikki kuvat © Meiju

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)