Rakas Kaarina -valokuvakilpailun ohjeet ja ehdot

Susanna | 5.2.2020

EDIT 8.4.2020. Kilpailu on päättynyt ja voittajat valittu. Tutustu voittajien upeisiin kuviin täällä.

Nyt on aika valokuvata Kaarinan luontoa, kiinnostavia kulmia ja kaarinalaisten elämää! Rakas Kaarina -valokuvauskilpailu toteutetaan ajalla 5.2.-8.4.2020 Kaarina-lehden, Kaarinan kaupungin, Kaarinan Kehitys OY:n ja Know Your Hoodsin yhteistyönä.

Kilpailun ohjeet

Kilpailun 3 teemaa

 1. Luonnon helmassa ajalla 5.-16.2.2020: Kisa aloitetaan kääntämällä katseet Kaarinan upeaan luontoon. Kuva voi olla maisema- tai lähikuva, mikä vain mielestäsi kuvaa parhaiten kaarinalaista luontoa.
 2. Moderni ja historiallinen Kaarina ajalla 19.2.-1.3.2020: Kamerat suunnataan tämän teeman aikana Kaarinan rakennettuun ympäristöön, joka on kiehtova sekoitus modernia rakentamista ja historian havinaa.
 3. Kaarinalaisten elämää ajalla 4.-15.3.2020: Teeman aikana kuvataan otsikon mukaisesti kaarinalaisten, eli ihmisten ja eläinten elämää. Muistathan pyytää kuvaamiltasi ihmisiltä luvan kuvien julkaisuun.
Värikäs auringonlasku Littoistenjärvellä, kuvan etualalla puun oksien silhuetti.
Auringonlasku Littoistenjärven rannalla © CYF

Osallistuminen

Kisaan voi osallistua teemaan sopivilla ja Kaarinasta otetuilla kuvilla. Myös aiemmin otetut kuvat ovat tervetulleita kisaan. Muista kertoa mistä ja milloin kuva on otettu. Lisäksi jos kuvaan liittyy tarina, sen saa mielellään kertoa :) Kisaan voi osallistua kolmella eri tavalla, eli valitse näistä itsellesi sopivin:

 1. Instagramissa: Julkaise teemaan sopiva kuva ja lisää #rakaskaarina. HUOM! Instagram-tilisi pitää olla avoin osallistuaksesi kilpailuun, sillä muuten järjestäjät eivät voi nähdä kuvaasi.
 2. Facebookissa: Julkaise kuva Know Your Hoodsin Facebook-sivulla olevan kilpailupostauksen kommenttiosioon. Kilpailupostaus on kiinnitettynä sivun ensimmäiseksi postaukseksi.
 3. Sähköpostilla: Lähetä kuva osoitteeseen info@cyf.fi.

Voittajien valinta ja palkinnot

 • Teemaviikkojen voittajien valinta: Kisan järjestäjät valitsevat teemaviikkojen voittajat.
 • Kokonaiskilpailun voittajan valinta: Järjestäjät valitsevat finaaliin kuvia, joiden joukosta lukijat saavat äänestää suosikkejaan täällä Know Your Hoodsin blogissa. Raati valitsee kokonaiskisan voittajan eniten ääniä saaneiden kuvien joukosta.
 • Voittajien julkaisu: Voittajat julkaistaan Kaarina-lehden printti- ja verkkolehdessä sekä kilpailun järjestäjien muissa kanavissa.
 • Teemaviikkojen palkinnot: Palkinnot ovat jotain mukavaa Kaarinaan liittyvää. Viikkokilpailun palkinto kerrotaan aina viikkokilpailun julkaisun yhteydessä.
 • Kokonaiskilpailun palkinto: Kokonaiskisan voittaja palkitaan 100 euron lahjakortilla Littoisissa sijaitsevaan 50/50 Bistro -ravintolaan.
 • Äänestäjien palkinto: Finaalin äänestäjien kesken arvotaan myös palkinto, joka julkaistaan äänestyksen yhteydessä.
 • Lisäksi: Jokainen voittaja saa jo melkein keräilyharvinaisuudeksi muodostuneen I Love Kaarina -mukin.
Tuorlan majatalon historialliset keltaiset kivirakennukset aurinkoisena kesäpäivänä.
Tuorlan tunnelmallinen majatalo Kaarinan Raadelmassa © Kaarinan kaupunki

Kilpailun ehdot

 • Valokuvien tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajilla.
 • Kilpailun järjestävät Kaarina-lehti, Kaarinan kaupunki, Kaarinan Kehitys OY ja Know Your Hoods.
 • Kilpailun järjestäjillä on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneiden valokuvia ja kuvateksteja tätä valokuvauskilpailua koskevissa julkaisuissa omissa verkkopalveluissaan ja muissa kanavissa (esim. some) sekä julkaista lehdessä (Kaarina-lehti) siten, että valokuvaaja on aina mainittu kuvan yhteydessä. 
 • Jos haluat valokuvan tekijänoikeuksien yhteydessä mainittavan jonkin muun nimen kuin nimesi Facebookissa tai nimimerkkisi Instagramissa, sisällytä tieto valokuvan postauksen yhteyteen. Mikäli osallistut kisaan sähköpostilla, muista mainita viestissä nimi, jolla haluat osallistua kisaan.
 • Jättämällä valokuvan kilpailuun vakuutat, että sinulla on oikeus käyttämääsi kuvamateriaaliin ja sen levittämiseen eikä se loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia ja/tai yksityisyyden suojaa.
 • Jos kuvissa on tunnistettavissa oleva henkilö, kuvaaja on vastuussa siitä, että henkilö on antanut suostumuksensa valokuvan ottamiseen ja valokuvan kilpailuun lähettämiseen. 
 • Kilpailuun voivat osallistua 15 vuotta täyttäneet henkilöt, alaikäiset vanhempien/huoltajan suostumuksella.
 • Järjestäjät voivat halutessaan valita ylimääräisiä voittajakuvia. 
 • Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun enintään 3 kuvalla / teema. Jos yksi henkilö on toimittanut useampia kuvia kuhunkin teemaan, osallistuvat 3 ensimmäiseksi toimitettua kuvaa kilpailuun.
 • Kilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta sen kanavan kautta, jolla hän on osallistunut kilpailuun. Voittajalla on kolme vuorokautta aikaa vastata viestiin, jonka jälkeen kilpailun järjestäjät voivat arpoa palkinnon muiden teeman osallistuneiden kesken.
 • Kokonaiskilpailun voittajakuvasta ja kuvaajasta voidaan tehdä juttu Kaarina-lehteen ja muiden järjestäjien kanaviin.
 • Parhaista kuvista kootaan mahdollisesti näyttely Kaarina-taloon.
 • Kilpailuun osallistuvien kuvien tulee olla hyvän maun mukaisia eivätkä ne saa rikkoa kenenkään oikeuksia tai halventaa ketään. Kilpailun järjestäjillä on oikeus poistaa tätä sääntöä rikkovat kuvat kilpailusta.
 • Yksittäinen kilpailija voidaan poistaa kilpailusta, jos hän rikkoo huomautuksesta huolimatta sääntöjä.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus muokata kilpailun sääntöjä tarvittaessa, kuitenkin viestien muutoksista sosiaalisen median kanavissa.
Kolme miestä keltaisessa veneessä lipuu hiljakseen kapeassa salmessa.
Elämää veden äärellä © Kaarinan kaupunki

Odotamme innolla yllättäviä, inspiroivia, kauniita ja hyvää mieltä synnyttäviä kuvia. Onnea kisaan!

- Kilpailun järjestäjät

P.S. Haluatko kysyä lisätietoja kisasta? Jätä kysymyksesi alla olevaan kommenttikenttään.

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Minna Moilanen

Mistä näitä kuvia pääsee katsomaan ja äänestämään?

11.2.2020 20:33Vastaa
0 0
Susanna

Moikka Minna! Osallistujien kuvia voi tällä hetkellä ihastella Instagramissa tunnisteella #rakaskaarina ja Facebookissa sivun yläreunaan kiinnitetyn postauksen yhteydessä. Keskiviikkona 19.2. julkaistaan ensimmäisen teeman voittaja, joka on meidän raadin valitsema.

Varsinainen finaaliäänestys alkaa täällä blogissa maaliskuun alkupuolella, eli silloin poimimme osallistuneiden kuvien joukosta finalistit lukijoiden äänestettäväksi. Tulethan siis silloin takaisin antamaan äänesi? 🙂

T. Susanna | Know Your Hoods

14.2.2020 20:57
0 0