Reso

Raisio tunnetaan erityisesti kaupan alan keskittymänä, joka sijaitsee aivan Turun naapurissa, erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Kaupungin asukkaat nauttivat niin vehreästä luonnosta, monipuolisista harrastusmahdollisuuksista kuin kattavista palveluistakin.

Raisiolaisia ilahduttavat vaihteleva luonto ja kätevät liikenneyhteydet

Raisio on yli 24 000 asukkaan kehittyvä ja kasvava kaupunki Lounais-Suomessa, Turun naapurissa. Kaupungin mainoslauseenkin mukaisesti kaikki kiva ei näy ohikulkijalle vaan kaupunki yllättää muu muassa monipuolisella luonnollaan. Alueelta löytyy niin kaupunkipuistoja kuin luontopolkujakin ja esimerkiksi kaupungin ylläpitämä Alppiruusupuisto kerää vuosittain yli 10.000 kävijää ihastelemaan kukkaloistoa. Tunnusomaista kaupungille on myös sen läpi virtaava Raisionjoki, jonka varrelle alueen asutus on alun perin rakentunut.

Ensimmäiset kirjalliset tiedot Raisiosta ovat jo vuodelta 1292 peräisin olevista dokumenteista. Asutusta Raisiossa on tosin ollut jo reilusti aiemmin, sillä alueella on tehty arkeologisia löytöjä muun muassa kivi- ja rautakauden ajoilta.

Raision sijainti on erinomainen, sillä maakuntakeskus Turkuun hurauttaa autolla parhaimmillaan 10 minuutissa Turun kehätietä, Raisiontietä tai Valtatie 8:aa pitkin. Myös julkinen liikenne on Raisiossa toimivaa, sillä Turun seudun joukkoliikenne Föli kulkee Turun keskustaan useita kertoja tunnissa matka-ajan ollessa noin 20 minuuttia.

Monipuolinen elinkeinoelämä

Raision yli 1600 yritystä sekä yli 200 Raisiossa sijaitsevaa muuta yritystoimipistettä muodostavat erittäin monipuolisen palvelutarjonnan kaupungin rajojen sisäpuolelle. Ehkäpä näkyvimpinä maamerkkeinä mainittakoon Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly, Ikea sekä elintarvikealan pörssiyhtiö Raisio Oyj.

Kehätien varrella sijaitsee myös merkittävä autoliikkeiden keskittymä, jonne saavutaan ympäri maakuntaa. Kaupan alan keskittymä houkuttelee ihmisiä ostoksille laajasti lähikunnista. Jo yksin kauppakeskus Myllyssä vierailee yli 6 miljoonaa kävijää vuodessa. Raisiosta on kehittynyt viihtyisä ja kompakti kaupunki, jossa kaikki palvelut löytyvät läheltä ja kaikkialle pääsee helposti.

Raisiossa asuvilla on mistä valita

Raisiolaisilta ei lopu valinnanvara asuinmahdollisuuksien suhteen, sillä kaupungissa on monipuolisesti kerros-, rivi- ja omakotitaloja. Asunnoista reilut 50 prosenttia on pientaloja. Nostokurjet ja rakennustyömaat ovat olleet viime vuosina kaupungissa tuttu näky ja väkilukukin on kasvamaan päin. Perinteiset kaupunginosat tiivistyvät täydennysrakentamisen muodossa ja uusia kaupunginosia ja asuinalueita suunnitellaan koko ajan. Kaupunki avaa säännöllisesti hakuun myös uusia tontteja, joten Raisio on erinomainen valinta rakentamisesta kiinnostuneille. Raisio on lapsiystävällinen, sillä alakouluja ja päiväkoteja on runsaasti.

Elinvoimainen ja monien harrastusmahdollisuuksien kaupunki

Kasvava ja kehittyvä kaupunki on onnistunut pitämään palvelutarjonnan ja työpaikkaomavaraisuuden erinomaisella tasolla. Laskennallisesti kaupungin rajojen sisäpuolelta löytyy työpaikka lähes jokaiselle työikäiselle raisiolaiselle. Työllisyystilanne näyttää muutenkin hyvältä, sillä alueella olevien työpaikkojen määrä on kasvanut koko 2000-luvun ajan.

Merkittävä osa raisiolaisista työllistyy muun muassa Turun telakalle joko suoraan tai alihankintaketjun kautta. Tulevaisuudessa Raisio on nykyistäkin vetovoimaisempi, sillä kaupunkia halkova kehätie tullaan siirtämään keskusta-alueella tunneliin ja keskustaa kehitetään entistäkin modernimmaksi ja viihtyisämmäksi kokonaisuudeksi.

Vapaa-aikaa voi Raisiossa viettää esimerkiksi Kerttulan liikuntakeskuksessa, jossa on mahdollista harrastaa muun muassa tennistä, jalkapalloa tai jääkiekkoa. Rauhoittua voi vaivatta myös luonnossa, sillä viihtyisät ulkoilureitit ovat lähellä lähes kaikkia raisiolaisia, ja niille pääsee usein kätevästi suoraan omalta pihalta. Maininnan arvoinen on myös Raision venesatama, joka on muuten Suomen suurin lajissaan, ja portti kauniiseen Turun saaristoon.

Leaflet | ...