Asumista opiskelijan ehdoilla - TYS:n TOP 5 kohdetta

Susanna | 14.8.2020

Naapurustojen hakukone Know Your Hoodsin elokuu kuuluu opiskelijoille. Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua opiskelijoille, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Tällä kertaa tutustumme Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) suosittuihin ja monipuolisiin opiskelija-asuntokohteisiin.

Opiskelija-asunto, mutta mistä?

Opiskelujen alku lähenee ja asunnon etsiminen on viimeistään nyt ajankohtaista. Ehkäpä sait jo asunnon, mutta haluat tsekkailla, mitä muita vaihtoehtoja on tarjolla. Asuntonäytöissä käyminen saattaa tuntua stressaavalta ja aikaavievältä. Turun Ylioppilaskyläsäätiö on kuitenkin tehnyt opiskelija-asunnon etsimisestä vaivatonta, sillä TYS:n kautta on mahdollista hakea opiskelijoille suunnattuja asuntoja sähköisellä hakemuksella.

Vaivattoman hakemisen kautta myös asuminen TYS:n kohteissa on tehty mahdollisimman mukavaksi: Vuokrasopimukseen sisältyy maksuton verkkoyhteys sekä saunallisissa kohteissa neljä saunavuoroa kuukaudessa.

Tutustuimme TYS:n kohteisiin ja poimimme niistä 5 mielenkiintoisinta. Löytyisikö tuleva asuntosi jostain seuraavista paikoista? Jos olet jo saanut asunnon, tutustu tuleviin kulmiisi! Huomioithan, etteivät paikat ole paremmuusjärjestyksessä :)

Klikkaamalla oranssilla merkittyjä asuinalueiden nimiä tekstin joukossa, pääset tutustumaan niihin tarkemmin täällä Know Your Hoodsissa.

1. Haliskylä Halisissa

Haliskylän kerrostaloja ja nurmialuetta Turun Halisissa.
Haliskylässä saa asua luonnon lähellä. © Jenni Polttila/CYF

Halisissa sijaitseva Haliskylä tarjoaa viihtyisää asumista mainioiden ulkoilumaastojen ja liikenneyhteyksien äärellä lähellä Ylioppilaskylää. Vaikka keskustaan on matkaa nelisen kilometriä, fillarilla tai Fölin kyytiin hyppäämällä keskustaan pääsee hetkessä.

Asuintalojen vieressä sijaitsee isompi ruokakauppa, joten Haliskylä sopii hyvin myös autottomalle opiskelijalle. Perusparannetut talot ovat etenkin yksinasuvien suosiossa, sillä valtaosa talojen huoneistoista on kompakteja yksiöitä.

Jos alue kiinnostaa, käy lukaisemassa Suomeen opiskelujen perässä muuttaneen Katerinan ensimmäisestä opiskeluvuodesta ja asumisesta Haliskylässä (HUOM! kirjoitus on englanniksi).

2. Yo-kylän Ikituuri

Ylioppilaskylä on Turun opiskelija-asumisen keskittymä. Alue sijaitsee kävelymatkan päässä Itäisen keskustan kampuksesta ja siten myös kattavien palveluiden läheisyydessä. Alue on nuorekas, kansainvälinen ja täynnä elämää. Jos haluat tutustua tarkemmin elämään Yo-kylässä, lukaise aiempi blogikirjoitus kansainvälisen opiskelijan kokemuksista.

Ylioppilaskylässä kohoava pyöreä kerrostalo Ikituuri on todennäköisesti monelle tuttu maamerkki. Talo kiinnittää ohikulkijan huomion mielenkiintoisella muotoilullaan, sillä rakennus on lieriön mallinen, eikä sen julkisivuilla näin ollen ole ainuttakaan kulmaa. Tornitalo on yksi TYS:n modernimpaa arkkitehtuuria olevista rakennuksista.

Sinertävän sävyinen pyöreä Ikituurin kerrostalo Turun Ylioppilaskylässä.
Ikituuri luo hauskaa kontrastia perinteisempien asuintalojen rinnalle. © Jenni Polttila/CYF

Ikituuri sijaitsee aivan Turun yliopiston kupeessa ja lähettyvillä on useampia opiskelijaravintoloita. Erityisen kätevän asuinpaikan Ikituurista tekee talon alakerrassa sijaitseva lähikauppa sekä talon edessä sijaitseva bussipysäkki, joten kulkeminen muualle Turkuun on vaivatonta. Lisäksi Aurajoen rannan upeisiin ulkoilumaastoihin on vain muutaman minuutin kävelymatka.

3. Varissuon Iltakajo

Turun Varissuolla sijaitseva punertava Iltakajon asuintalo, jonka vieressä vehreitä puita.
Iltakajo on kenties kansainvälisin TYS:n asuinkohteista. © Jenni Polttila/CYF

Varissuolla sijaitseva Iltakajo on vaihto-oppilaille varattu asuinalue. Asunnot ovat soluasuntoja, mikä lisää yhteisöllisyyttä ja on hyvä keino tutustua muihin vaihtareihin. Naapurustosta pääsee Fölillä eli bussilla Turun keskustaan vaivattomasti ja pyöräillenkin reilun 5 kilometrin matka kampusalueelle taittuu kätevästi. Myös alueen omat palvelut ovat kattavat esimerkiksi Varissuon liikekeskuksen ansiosta.

Varissuolla on lisäksi mainiot lenkkeilymaastot. Lisäksi läheinen Littoistenjärven alue Kaarinan Littoisissa tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoilulle.

4. Ilpoisten Ironside

Ironside on perinteikäs opiskelijakohde noin 5 kilometriä keskustasta sijaitsevassa Ilpoisten kaupunginosassa. Korkeakoulut sekä keskustan palvelut ovat kuitenkin sujuvien julkisten kulkuyhteyksien päässä.

Ilpoinen on erityisesti liikunnan ystävän valinta, sillä alueen ulkoilumaastot ovat erinomaiset. Esimerkiksi Luolavuoren ulkoilualue sekä Katariinanlaakson luonnonsuojelualue sijaitsevat aivan Ilpoisen vieressä. Ironside tarjoaa luonnonläheistä asumista.

Lähikuva Turun Ylioppilaskyläsäätiön Ilpoisissa sijaitsevasta vaaleasta Ironsiden asuintalosta.
Ironsidessa on runsaasti erikokoisia asuntoja opiskeluajan muuttuviin elämäntilanteisiin. © Jenni Polttila/CYF

5. Kurjenmäen Kiertotähti

Turun Kurjenmäessä sijaitseva Kiertotähden vaaleanpunainen rivitalo, jonka edustalla vihreää kasvillisuutta.
Kiertotähti eroaa rivitaloalueena muista TYS:n kohteista. © Jenni Polttila/CYF

Kurjenmäessä sijaitseva Kiertotähti tarjoaa opiskelijaystävällistä rivitaloasumista lähellä Kupittaan urheilupuistoa sekä muita palveluita. Esimerkiksi Kupittaan vuorokauden ympäri auki oleva Citymarket sijaitsee lähes Kiertotähden naapurissa. Tunnelmalliselta asuinalueelta pääsee hetkessä kampukselle sekä keskustaan, mutta silti se tarjoaa myös rauhaa keskustan vilskeeltä.

Minne sinä muuttaisit?

Mitä muuta Opiskelijaviikoilla tapahtuu?

Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestämme 10.8.–6.9.2020 Opiskelijaviikot, jolloin esittelemme Turun seutua opiskelijoiden näkökulmasta ja jaamme omat vinkkimme Turun opiskelijaelämään. Aiemmin esittelimme paikallisten opiskelijoiden vinkkejä sopivan asuinpaikan etsintään. Seuraavalla kerralla esittelemme muita erityisen hyvin opiskelijoille soveltuvia naapurustoja. Tervetuloa takaisin!

P.S. Voit tutustua Turun seudun asuinalueisiin jo etukäteen maksuttoman hakukoneemme avulla! Ota myös seurantaan Know Your Hoodsin Facebook- ja Instagram-sivut, joissa jaamme fiiliksiä ja vinkkejä Turun seudulle.

-Jenna ja Jenni (Turun amk:n opiskelijat) & Susanna (Know Your Hoods)

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)