Opiskelijoiden suosikit - TOP 5 + 1 naapurustot Turussa ja Kaarinassa

Susanna | 14.8.2020

Opiskelijaviikkojen aikana esittelemme Turun seutua opiskelijoille, jotta opintojen aloitus mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Nyt esittelyvuorossa on 5 + 1 naapurustoa, jotka sopivat erityisen hyvin opiskelija-arkeen. Lue vinkkimme ja löydä kiinnostavin paikka asua!

Kivenheiton päässä ydinkeskustasta

Turussa opiskelijaelämä on keskittynyt keskustan läheisyyteen, jossa myös kampukset sijaitsevat. Valtaosa opiskelijoista suosii keskustaa ja sen lähialueita asuinpaikkana, jotta matka kampukselle ei ole turhan pitkä. Tällöin myös keskustan kattavat palvelut sekä opiskelijariennot ovat lähellä.

Listasimme asuinpaikan valintaa helpottaaksemme TOP 5 naapurustoa läheltä Turun korkeakoulujen keskittymää + yhden kiinnostavan vaihtoehdon hieman kauempaa. Voimme lämpimästi suositella seuraavia naapurustoja opiskelijalle! Huomioithan, etteivät paikat ole paremmuusjärjestyksessä :).

Kannattaa myös lukea aiempi kirjoitus, jossa esittelimme Turun ylioppilaskyläsäätiön kiinnostavimmat kohteet mm. Halisissa ja Ylioppilaskylässä.

Klikkaa tekstissä oranssilla merkattuja asuinalueiden nimiä, niin pääset tutustumaan naapurustoihin vielä tarkemmin täällä naapurustojen hakukone Know Your Hoodsissa.

Itäinen keskusta

Itäinen keskusta on erinomainen valinta opiskelijalle, sillä moni Turun korkeakouluista sijaitsee kyseisessä kaupunginosassa.

Keskellä kulkee Turun Itäisessä keskustassa sijaitseva Itäinen Pitkäkatu, jonka varrella on värikkäitä kerrostaloja sekä parkkeerattuja autoja.
Itäinen Pitkäkatu värikkäine kerrostaloineen sopii hyvin opiskelijan kotikulmiksi. © Jenni Polttila/CYF

Itäinen keskusta tarjoaa asumisvaihtoehtoja puutaloista ja 1940-luvun kasarmirakennuksista uusiin kerrostaloihin. Etenkin Hämeenkadun sekä Itäisen Pitkäkadun varrella on runsaasti opiskelijoiden suosimia asuintaloja. Hämeenkadun ja ydinkeskustan palvelut, alueella sijaitsevat opiskelijaravintolat sekä erinomaiset kulkuyhteydet muualle Turkuun sekä lähikuntiin tekee Itäisestä keskustasta vaivattoman asuinalueen.

Yksi meistä kirjoittajista, Susanna, on opiskelija-aikanaan asunut Itäisessä keskustassa. Käy lukemassa, miksi Susannan mielestä kaupunginosa on opiskelijan unelma.

Kupittaa

Itäisen keskustan kyljessä sijaitseva Kupittaa tarjoaa rauhallista kerrostaloasumista lähellä keskustaa. Alueella on erityisesti uudempaa rakennuskantaa, joka tosin näkyy asumisen hinnassa.

Nopeasti kehittyvä kaupunginosa on erityisesti urheiluintoilijan valinta, sillä Kupittaan urheilupuisto tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet jalkapallosta padeliin. Lisäksi Kupittaan kupeessa sijaitseva vuorokauden ympäri auki oleva Citymarket helpottaa arkea, sillä ruokaostoksille pääsee kellonajasta riippumatta.

Vasemmalla Turun Kupittaalla sijaitsevan Lemminkäisenkadun varrella olevaa vaaleaa kerrostaloasutusta ja taka-alalla toimistorakennuksia.
Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen vieressä on uutta, opiskelijoiden suosiossa olevaa kerrostaloasutusta. Tämän lähempänä opiskelupaikkaa ei voi asua. © Jenni Polttila/CYF

Martti

Martti on Aurajoen eteläisellä rannalla sijaitseva perinteikäs puu- ja kerrostaloalue. Martti hurmaa kodikkuudellaan sekä yhteisöllisyydellään.

Kupittaan urheilupuisto, Samppalinnan maauimala, jokiranta sekä muut aktiviteetit ja palvelut ovat lähellä. Alueella on lisäksi paljon viihtyisiä ravintoloita, kuten Ravintola Pippurimylly sekä viinibaari Vinho.

Turun Martissa oleva tie, jonka varrella autoja parkissa. Tien toisella puolen keltainen kerrostalo.
Kodikas Martti on erityisen viihtyisä aurinkoisena päivänä. © Jenni Polttila/CYF

Nummi

Nummi koostuu pääosin puutaloasutuksesta, mutta Ylioppilaskylän vieressä kohoaa myös kerrostaloasutusta, josta osa on vasta rakenteilla. Nummessa on paikoin jopa maaseutumainen tunnelma, vaikka se sijaitseekin vain muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta.

Nummessa on jonkin verran vuokralla omakotitaloja, mikä tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon opiskeluajan asumiseen. Lue esimerkiksi Vernan kokemuksia Nummen yhteisöllisestä asumisesta.

Turussa sijaitsevan Nummen puutaloja kesäpäivänä.
Nummen tunnelmallista puutaloasutusta. © CYF

Vinkki: Nummessa sijaitsevat Kuuvuoren portaat ovat mainiot porrastreeniin. Alku- ja loppuverryttelyn voi tehdä kätevästi viereisellä Kuuvuoren kentällä.

Nummen uusien kerrostalojen sisäpiha ja lasten leikkipaikka.
Nummeen rakentuu parhaillaan uusia moderneja asuintaloja Turun yliopiston viereen. © Jenni Polttila/CYF

Itäharju

Itäharju sijaitsee aivan korkeakoulujen kupeessa. Alue koostuu pääosin sympaattisista puutaloista, joista osa on vuokralla. Voisiko kommuuniasunto olla sopiva vaihtoehto opintojen ajaksi?

Turun Itäharjun puutaloja kuvattuna ilmasta aurinkoisena päivänä.
Löytyisikö koti opintojen ajaksi Itäharjun puutaloidyllistä? © CYF

Itäharjussa on lisäksi kattavat palvelut sekä julkisen liikenteen yhteydet. Lähellä sijaitsevat myös Pääskyvuoren mainiot lenkkimaastot.

Piispanristi

Turun naapurustojen lisäksi vaihtoehtona on asua myös rajan toisella puolella, esimerkiksi Kaarinassa. Kaarinan Piispanristi sijaitsee Turun rajalla ja sieltä on kätevä kulkea reilun 6 kilometrin matka Turun korkeakouluihin joko Fölin kuljettamana tai pyöräillen. Kaarinasta voi löytää edullisempia asumisvaihtoehtoja kuin Turusta. Kaupungissa on erityisen upeat ulkoilumaastot, joissa ulkoilemalla aika kuluu kuin siivillä.

Kaarinan Piispanristin kerrostaloja iltaauringossa.
Kaarinan Piispanristi on hyvä vaihtoehto opiskelijalle. © CYF
Kaarinan Hovirinnan uimaranta
Kaarinassa voi ulkoilla niin meren rannalla kuin vehreillä luontopoluilla. Kuvassa suosittu Hovirinnan ranta. © CYF

Mikä naapurustoista houkuttelee eniten? Jos et ole aivan varma, tutustu naapurustoihin tarkemmin naapurustojen hakukoneen avulla!

Mitkä Opiskelijaviikot?

Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestämme 10.8.-6.9.2020 Opiskelijaviikot, joiden aikana esittelemme Turkua opiskelijoiden näkökulmasta ja jaamme omat vinkkimme Turun opiskelijaelämään. Aikaisemmin esittelimme Turun Ylioppilaskyläsäätiön TOP 5 kohdetta. Myöhemmin tutustumme esimerkiksi Turun julkisiin kulkuvälineisiin, joista osa onkin aivan uniikkeja. Olethan siis kuulolla!

-Jenna & Jenni (Turun amk:n opiskelijat) & Susanna (Know Your Hoods)

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)