Tarvasjoki

Lieto

Tarvasjokelaiset nauttivat maaseudun rauhasta kahden joen ja komeiden koskien sylissä. Liedon keskustaan ja Turkuun pääsee jouhevasti 10-tietä pitkin, ja alueella on hyvät peruspalvelut omasta takaa.

Kahden joen kainalossa

Tarvasjoki oli itsenäinen kunta vuoteen 2015 asti, jolloin se liittyi osaksi Lietoa. Alue sijaitsee kaupungin koillisosassa ja tarjoaa asukkailleen maaseudun rauhaa Paimionjoen ja Tarvasjoen kainalossa. Jokien risteyskohtaan on myös muodostunut alueen tihein asuinkeskittymä. Taajaman lisäksi alueella on useita pieniä kyliä.

Liedon keskustaan ajaa Tarvasjoelta 10-tietä pitkin reilussa 15 minuutissa ja Turun saavuttaa noin puolessa tunnissa.  Lieto on mukana Turun seudun joukkoliikenteessä ja myös Tarvasjoelle pääsee kulkemaan Fölin kyydissä. Oma auto on kuitenkin monelle hyödyllinen väline liikkumiseen.

Lähipalvelut ja aktiiviset yhdistykset rikastavat arkea

Tarvasjoella on hyvät peruspalvelut, kuten 1.-9. luokkien yhtenäiskoulu, koulukirjasto ja liikkujien iloksi myös uunituore liikuntahalli koulun yhteydessä (näet palvelut myös kartalla). Lukio löytyy Liedon keskustasta. Tarvasjoella on myös hyvinvointikeskus, jossa on terveyspalveluiden lisäksi myös tehostettua palveluasumista.

Tarvasjoen historia ulottuu kauas, sillä sen arvellaan olevan jopa 700-vuotias! Historiaan voi tutustua esimerkiksi Tarvasjoen kotiseutumuseossa. Kenties pitkän historian ansiosta alueella on paljon elinvoimasta kyläyhdistystoimintaa. Esimerkiksi Tarvasjoen pohjoisosassa toimiva Suurilan kyläyhdistys järjestää ympäri vuoden tapahtumia, joista tunnetuimpana jokavuotinen Suurilan Oopperajuhla. 

Kahden komean joen lisäksi Tarvasjoella on kolme eri koskea, joiden kuohut ovat parhaimmillaan syys- ja kevätkaudella. Tarvaiset ry on rakentanut paikallisten ja vierailijoiden iloksi luontopolun, joka johdattaa Knaapinkosken varrelle ja lähtee aivan Tarvasjoen keskustasta. 

Luontopolkujen lisäksi paikalliset yhdistykset tarjoavat myös muita harrastusmahdollisuuksia. Tarvasjoen urheilijat liikuttavat lietolaisia ja onpahan kylässä myös talkoilla rakennettu jäähalli. Kulttuurin ystävät taas viihtyvät Tarvasjoen Nuorisoseuran aktiviteeteissa, sillä tarjolla on esimerkiksi kesäteatteria ja mukavia hetkiä talkoilla kunnostetussa Vuorilinnan seuraintalossa.

Tarvasjoen tontit myynnissä nyt

Jokaisen maaseutumaisesta asumisesta haaveilevan kannattaa tarkistaa Tarvasjoen tonttitarjonta erityisesti Päivärinteen ja Tuohitien alueilla. Myynnissä on useita edullisia ja myös poikkeuksellisen isoja tontteja kunnon pihasta ja puutarhasta haaveileville.  

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
metsän reunalla
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
maaseudun rauhaa
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
tontteja
rivitaloja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 46 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 27 % alle 14-vuotiaat 20 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 88 % vuokralla 9 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

43 vuotta
Leaflet | ...

32 km Turun keskustaan