Yhteisöllisyyttä, luontoa ja uimarantoja – Tässä on Vuoden naapurusto!

Elisa | 2.2.2024

Vuoden naapurusto -kilpailun äänet on nyt laskettu ja yleisön suosikit ovat selvillä – katsotaanpa tarkemmin!

Viime vuonna te, arvoisat lukijamme, saitte äänestää somekanavillamme joka kuussa Kuukauden naapurustoa eri teemojen pohjalta. Nyt nämä 12 naapurustoa ottivat todella mittaa toisistaan, eli oli aika äänestää, mikä naapurustoista tulisi kruunata vuoden 2023 ‘Vuoden naapurustoksi’!

Lähes kaikki naapurustot saivat tasaisesti ääniä, mutta suurimmat äänisaaliit jakaantuivat erityisesti viiden naapuruston kesken. Tässä ovat yleisön suosikit!

Tiukka nelossija: Virttaa, Loimaa (10,73 % äänistä)

Lapsi kävelee metsässä.
Virttaalta löytyy mahtavia maastoja ja ystävällisiä kyläläisiä. © Virttaan Kyläyhdistys

Loimaan Virttaa jäi vain yhden äänen päähän kolmossijasta. Äänestäjät kehuivat Virttaan kylää Loimaan helmeksi, josta löytyy vahvan yhteisöllisyyden ja naapuriavun lisäksi mahtavat maastot ulkoiluun. Virttaalaiset saavat nauttia myös monista eri tapahtumista, kuten livekeikoista sekä moottoriurheilu- ja golf-kilpailuista.

“Virttaalla on ihmisläheinen henki. Kylä, jossa haluaa käydä uudelleen ja uudelleen. Olen varma, että jos seuraavalla pyöräreissullani vesi loppuisi matkan varrelta, saisin sieltä vettä pulloihin keneltä vain kysymällä. Myös maisemallisesti hyvä, paljon hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun.” -Jyri

Jaettu pronssisija: Mietoinen, Mynämäki & Kuusisto, Kaarina (molemmat 11,16 % äänistä)

Lapsia meren rannassa auringonlaskun aikaan.
Mietoisissa yhdistyy niin meri-, metsä- kuin peltomaisematkin. © Anna Jalkanen

Merelliset naapurustomme Mynämäen Mietoinen ja Kaarinan Kuusisto saivat molemmat saman verran ääniä ja jakavat kisamme pronssisijan!

Mietoisissa äänestäjät arvostivat turvallisuuden ja kotoisuuden lisäksi luonnonympäristön monipuolisuutta sekä historian havinaa. Lapsillekin riittää tekemistä.

“Rauhallinen ja yhteisöllinen. Meri, metsää ja peltoja ympärillä sopivassa suhteessa.” -Emmi

Kuusiston piispanlinnan rauniot lumisena päivänä.
Piispanlinnan rauniot ovat kiehtova nähtävyys. © Kaarinan kaupunki

Kuusistosta nostettiin esille luonnon ja historiakohteiden lisäksi saaren kätevät yhteydet niin Turkuun kuin Paraisille, unontamatta ystävällisiä paikallisia. Yhteyttä ylläpidetään ja naapuria autetaan esimerkiksi saaren aktiivisen Facebook-ryhmän avulla.

“I will never go back to living in the UK after living here. Life is just too good on Kuusisto.” -Thomas

Hopeasija: Korppoo, Parainen (16,31 % äänistä)

Lautta ajelehtii Korppoon saaristossa kesällä.
Korppoossa sijaitsee kolme lauttarantaa, jotka vilkastuvat erityisesti kesäkautena esimerkiksi mökkiläisistä ja Saariston Rengastien kulkijoista. © hoods.fi

Hopeasijalle ansioitui Paraisten Korppoo, joka sai valtavasti kehuja äänestäjiltä sen upeasta saaristoluonnosta, rikkaasta taide- ja kulttuurielämästä sekä elävästä ja hyvinvoivasta paikallisyhteisöstä. Myös vierailijat sekä uudet asukkaat otetaan täällä lämmöllä vastaan.

Korppoo – saaristo, joka kukoistaa läpi sukupolvien ja jossa niin vanhat perinteet – vaikkapa Saaristomuseossa – kuin rohkeat uudet otteet – vaikkapa AARK-taiteilijaresidenssissä – kohtaavat jopa mainion ruuan, tiiviin muta samalla monipuolisen yhteisön hoteissa.” -Anders

Vuoden naapurusto: Yläne, Pöytyä (21,03 % äänistä)

Kukkapelto, jonka horisontissa näkyy Yläneen kirkko.
Myös vuonna 1782 rakennettu Pyhän Olavin kirkko sai paikallisilta kehuja! © Tiina Nuortimo

Pöytyältä löytyvä Yläne on äänestetty Vuoden naapurustoksi! Äänestäjät kehuivat Ylänettä muun muassa sen kauniista hiekkarannoista, erinomaisesta koulusta, hyvistä lähipalveluista ja paikallisherkuista, sekä monipuolisista retkeilymahdollisuuksista. Vaikka Yläne vilkastuu erityisesti kesäisin Valasrannan tanssilavan ja mökkiläisten myötä, täällä on mahdollista nauttia myös omasta rauhasta.

“Kyllä se Yläne on Vuoden naapurusto. Maaseudun rauhaa, metsiä ja kumpuilevia peltoja, mutta Suomen parhaat rannat uimiseen. Mahtavan vilkasta Valasrannan tanssilavan ja mökkiläisten myötä.” -Laura

“Pieni kylä jolle annat pikkusormen ja se vie koko käden. Ihana pieni taajama, jossa kyläläiset on sydän. Kaikki pitävät yhtä. Luonto ja yhteisöllisyys ehdottomasti huippua.” -Sanna

“Yläne on hieno, rauhallinen maalaisidylli, joka sopii kaikenlaisille ihmisille. Yläneellä parasta on yhteisöllisyys, mutta Yläneellä pääsee silti myös omaan rauhaan, vaikka Pyhäjärven rannalle, Kuhankuonon luontopolulle.” -Matti

Palkintona järjestämme Yläneellä tämän vuoden aikana Naapurustosuunnistuksen, joka on ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Arvoimme myös äänestäjien kesken kaksi lahjakorttia, jotka nappasivat Ellen ja Mari, onnea! Olemme ilmoittaneet lahjakorttien saajille erikseen. Kiitos kaikille äänestäneille!

Tässä vielä kaikki 12 naapurustoa:

1. Ihanin asuinalue: Virttaa, Loimaa

Lapsi kävelee metsässä.
Harjureitin lisäksi Virttaalta löytyy myös hurmaava Maisaarensuon luonnonsuojelualue. © Virttaan Kyläyhdistys

"Ei kai löydy Virttaan voittanutta…eli Virttaan kylä .Pieni sinnikäs Gallian kylä Loimaan kupeessa.Esim.Alastaro Circuitin ja upeiden harjun harrastus mahdollisuuksien lisäksi mahdollisuuksia mihin vaan. Kannattaa tutustua." -Ari

Virttaa, jota myös leikkimielisesti kutsutaan "Loimaan erämaakaupungiksi" sekä "Pikku-Lapin helmeksi", ansaitsi äänestäjiltä kehuja erityisesti sen monipuolisista harrastusmahdollisuuksista. Retkeilijöitä ihastuttavat esimerkiksi paikalliset luontopolut, Kankaanjärven maastot ja legendaarinen Harjureitti, sekä moottoriurheilunnälkäisille löytyy vierestä Alastaro Circuit. Löytyypä Virttaalta myös Suomen pisimmäksi tituleerattu golf-rata sekä aktiivista yhdistystoimintaa Martoista Erä-Veikkoihin! Ei siis ihme, Virttaa on valittu myös vuoden 2017 Varsinais-Suomen kyläksi.

2. Talven ihmemaa: Sattela, Paimio

Hiihtoladut lumisen luonnon keskellä.
Sattelan laduilla kelpaa hiihdellä! © Vuokko Siiskonen

"Sattelan latu Paimiossa! Kuvat puhukoot puolestaan ”Talven ihmemaa”. Ladut ajetaan talkoovoimin ja aina hyvässä kunnossa." -Noora

Maaliskuun kisan voitti Paimion Sattela, jota kutsutaan myös "Paimion Lapiksi". Nimitys ei ole ihan tuulesta temmattu, sillä Sattelan sijainnin ansiosta lumi pysyy alueella pidempään: alueelle ajetaankin talvisin noin 6-9 km pituiset ladut. Ulkoliikuntakohteiden lisäksi Paimion ehdottomia helmiä ovat esimerkiksi melontaan soveltuva Paimionjoki, sekä Alvar ja Aino Aallon suunnittelema funkkistyylinen Paimion parantola. Paimioon on rakenteilla myös Pohjoismaiden suurin tekstiilinkierrätykseen erikoistunut keskittymä, joka on herättänyt kiinnostusta valtamertenkin yli.

Iloisia uutisia: Paimio liittyy helmikuussa osaksi Know Your Hoodsia! Seuraa kanaviamme, julkaisemme lisätietoa pian. ;)

3. Raision paras asuinalue: Tikanmaa-Kallanen

Omkotitalo Tikanmaalla Raisiossa.
Tikanmaa on vehreä asuinalue läntisessä Raisiossa, jossa yhdistyy omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloasutusta. © hoods.fi

"Ihana rauhallinen alue luonnon lähellä." -@veeruskat

Tikanmaa-Kallanen, tuttavallisemmin "Tikke", tarjoaa asukkailleen monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia lähellä keskustan palveluja. Vaikka keskustaan hurahtaakin kätevästi niin pyörällä, autolla kuin paikallisbussilla, Tikkestä löytyy palveluja myös omasta takaa: esim. päiväkoteja, koulu, nuortenkeskus, parturikampaamo sekä lounasravintola!

Tiesitkö, että Tikanmaalta löytyy monien puistojen lisäksi ihastuttava 3 km mittainen Pähkinäpolku? Lue lisää polusta blogistamme parin vuoden takaa: Lounais-Suomen parhaat syysretket – Yksi jokaiselle viikonpäivälle.

4. Auranmaan tähti: Yläne, Pöytyä

Kukkapelto, jonka horisontissa näkyy Yläneen kirkko.
Vuonna 1782 rakennettu kirkko on saanut nimensä norjalaisen pyhimyksen, Pyhän Olavin mukaan. © Tiina Nuortimo

"YLÄNE joka on viehättävä taajama järvineen , joissa voi polskia kesät ja talvet. Kulttuuria löytyy: lavatanssit, teatteria, iltamia sekä luontokabinetti tilaisuuksineen!" -Tuija

Yläne sijaitsee Pyhäjärven rannalla ja sen matalat hiekkarannat houkuttelevat niin paikallisia kuin vierailijoita nauttimaan auringosta. Tämän lisäksi Yläneellä on Suomen kauneimmaksi valittu tanssipaikka Valasranta, jonka tanssileiri kerää joka kesä tuhansia tanssijoita. Ehkä olet kuullut myös Yläneen erityisyydestä, luontotiedon keskuksesta Luontokapinetista?

Eikä siinä vielä kaikki: Myös Pöytyä liittyy helmikuussa osaksi Know Your Hoodsia! Tiedotamme sekä Paimion että Pöytyän liittymisestä tarkemmin lähiaikoina – pidä siis kanaviamme silmällä!

5. Lapsiperheiden suosikki: Marttilan Kirkonkylä (keskusta), Marttila

Omakotitaloaluetta kesällä Metsä-Marttilassa.
Lapsiperheet rakastavat Marttilaa: lue miksi parin vuoden takaisesta blogipostauksestamme. © Marttilan kunta

Koska kilpailu Auranmaan parhaimmasta asuinalueesta huipentui tiukkaan vääntöön Pöytyän Yläneen ja Marttilan kesken, valitsimme tasapuolisuuden nimissä Kuukauden naapurustoksi myös Marttilan Kirkonkylän (keskusta-alueen)!

Marttila on alun perin rakentunut perinteikkään Hämeen Härkätien ja Paimionjoen varrelle, ja se tarjoaa palveluita ja pientaloja kauniin maaseudun sydämessä. Keskustaan rakennetaan myös aktiivisesti uutta, ja tontteja myydäänkin tasaiseen tahtiin. Upea luonto, lähipalvelut, vahva yhdistystoiminta sekä monipuoliset liikuntamahdollisuudet houkuttelevat aktiivisia lapsiperheitä alueelle läheltä ja kaukaa.

6. Suosikkinaapurusto Turun pohjoisesta seutukunnasta: Mietoinen, Mynämäki

Lapsia meren rannassa auringonlaskun aikaan.
Mietoista kehuttiin erityisesti sen merellisyydestä. © Anna Jalkanen

"Mynämäen Mietoinen. Rauhallinen, luonnonläheinen ja historiallinen." -Elina

Kesäkuussa Kuukauden naapurustoäänestyksessä kisasivat keskenään rakkaat naapurikunnat Masku, Mynämäki ja Nousiainen. Kisan selväksi voittajaksi suoriutui lopulta Mynämäen Mietoinen, joka tunnetaan kauniista lounaissuomalaisista kulttuurimaisemista sekä alueen merellisyydestä. Esimerkiksi Mietoistenlahti on monelle lintuharrastajalle tärkeä kohde. Mietoisissa sijaitsee myös Saaren kartano, jossa toimii nykyään Koneen säätiön ylläpitämä residenssi taiteilijoille ja tutkijoille. 

7. Saariston helmi: Korppoon saaristo, Parainen

Lautta ajelehtii Korppoon saaristossa kesällä.
Korppoossa sijaitsee kolme lauttarantaa, joiden kautta pääsee hyppimään kätevästi sekä Korppoon että koko Paraisten monille kuvankauniille saarille. © hoods.fi

"Österskär, Korppoo. Ihana tunnelma entisaikojen kalastajakylässä." -Jussi

Paraisiin kuuluva Korppoo on yli 2000 saaren ja luodon keskittymä, jossa yhdistyvät upeat vihreät saaret, karu karikko, kauniit kalliot ja tuuhea metsä. Tiesitkö, että Korppoo on myös "ovi" Unescon tunnustuksen saaneeseen Saaristomeren kansallispuistoon?

Kauniiden saaristomaisemien lisäksi Korppoon saaristossa vallitsee vahva yhteisöllisyys ja pitkät perinteet niin taiteessa, käsitöissä, maanpuolustuksessa kuin kalastuksessakin. Tutustu esimerkiksi paikalliseen Niinmun-muotiliikkeeseen, Utön saaren kasarmeihin ja majakkaan, Saaristokeskus Korpoströmiin sekä kesäkauden ykköstapahtumaan Korpo Sea Jazziin.

8. Lemppari Liedosta: Tarvasjoki

Ilmakuvaa, jossa näkyy Tarvasjokea, koski, puita ja joki.
Tarvasjoella on myynnissä useita edullisia ja myös poikkeuksellisen isoja tontteja kunnon pihasta ja puutarhasta haaveileville. © hoods.fi

"No Tarvasjoki ehdottomasti. Loistava koulu eskareista ysiin, päiväkoti, urheilumahdollisuudet, luonto ja rauha. Lyhyet välimatkat Turkuun-Saloon-Loimaalle. Kyläyhteisön voimat ja välittäminen toisista. Tilaa olla ja asua." -Satu

Tarvasjoki oli itsenäinen kunta vuoteen 2015 asti, jolloin se liittyi osaksi Lietoa. Alue sijaitsee kaupungin koillisosassa ja tarjoaa asukkailleen maaseudun rauhaa ja koskien kuohuntaa Paimionjoen ja Tarvasjoen kainalossa. Tarvasjoella on hyvät peruspalvelut sekä monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet: paikallisia aktivoivat mm. kyläyhdistykset, kesäteatteri sekä Vuorilinnan seuraintalon talkoot. Kuten eräs kommentoija asian ilmaisi: "Jos Lieto on viineri niin Tarvasjoki on hillosilmä sen keskellä"!

9. Euran paras asuinalue: Mannila

Lammas aidalla, taustalla maaseututaloja kesäaikana.
Mannilassa voi tutustua myös tämän näköisiin kavereihin! © hoods.fi

"Siellä on rauhallinen pieni kyläyhteisö, Pyhäjärvi ja Viikinkikylä, jossa on Muinaisaikaan-tapahtuma." -Tuula

Mannila on noin 200 asukkaan kylä Pyhäjärven rannalla Euran Honkilahdella, ja se on pysyvien asukkaiden lisäksi myös mökkeilijöiden suosiossa. Äänestäjät kehuivatkin erityisesti Mannilan luontoa, kauniita maisemia ja idyllistä Kalasataman aluetta. Mannilassa myös tehdään ja touhutaan paljon: tunnetuin tapahtumista on Mannilassa sijaitsevan Viikinkikylän jokakesäinen Muinaisaikaan-tapahtuma! Toinen suosittu kesäkohde Eurassa on Kauttuan Ruukkikylä, joka ihastuttaa monikerroksellisesta arkkitehtuuristaan aina ruukkiajan punamullasta Alvar Aallon modernismiin.

10. Suosikkinaapurusto Kaarinasta: Kuusisto

Kuusiston piispanlinnan rauniot lumisena päivänä.
Keskiajalla piispan palatsi oli katolisen Suomen hengellisen elämän ja poliittisen vallan keskus. © Kaarinan kaupunki

Kuusisto on oma saarensa, jossa on upean luonnon lisäksi useita nähtävyyksiä, kuten Piispanlinnan rauniot, Kuusiston puukirkko ja kartano sekä Erik Bryggmannin suunnittelemia huviloita. Saari sijaitsee erinomaisella paikalla Saariston rengastien varrella ja Kaarinan keskustan palveluiden läheisyydessä – Föli kulkeekin täällä säännöllisesti. Erinomaisen palvelutarjonnan lisäksi muuttajia houkuttelevat alueen merellisyys ja monipuolinen luonto. Myös Kuusistosta löytyy viihtyisää pientaloasustusta ja vapaita tontteja talonrakentajille!

11. Suosikkinaapurusto Huittisista: Vampula

Ilmakuvassa Huittisten Vampula ja Loimijoki.
Vampula oli vuoteen 2009 asti itsenäinen kunta ja vahvat paikallisidentiteetit ovat säilyneet sen monimuotoisissa elinvoimaisissa yhteisöissä. © Janni Heikkilä

"Vampula tietenkin, kaikki tarpeellinen pienessä paketissa Loimijoen kainalossa. " -Riikka

Ilahduimme siitä, miten huiman määrän rakkautta Huittisten eri kylät ja alueet saivat osakseen! Yleisön suosikiksi nousi lopulta Vampula, jossa paikallisten mielestä parasta on rauhallisuus ja upea lähiluonto Loimijoen maisemineen. Lisäksi paikallisia palveluita, toimeliaita naapureita ja aktiivisia kyläyhdistyksiä ja -yhteisöjä kehuttiin. Löytyypä Vampulasta myös yksityinen pienlentokoneiden kenttä!

12. Jouluisin naapurusto: Turun Vanhakaupunki

Vanhan suurtorin valot ja joulukuusi hohtaa pimeässä.
Joulurauha julistetaan Vanhalta Suurtorilta löytyvän Brinkkalan talon parvekkeelta. © hoods.fi

"Tuomiokirkko ja joulurauhan julistus tuovat joulutunnelman." -Sini

Turun Vanhakaupunki löytyy turkulaisittan ilmaistuna "täl pual jokke". Alue kattaa historiallisen keskustan ja yliopistojen alueen, Tuomaanpuistosta aina Fortuna-kortteliin saakka. Alue sai äänestäjiltä kehuja erityisesti sen ajallisesta kerroksellisuudesta, jossa yhdistyvät arvokas kulttuurihistoria ja nykyajan tieteet ja taiteet. Vanhakaupungin ydin on Vanha Suurtori, jonne moni matkaa jouluisin nauttimaan markkinoiden kuhinasta ja Tuomiokirkon joulukonserteista – sekä seuraamaan tietysti valtakunnallisesti merkittävää joulurauhan julistusta.

Näillä ohjeilla äänestettiin:

Tutustu alla oleviin kahteentoista (12) Kuukauden naapurustoon, niiden teemoihin ja äänestäjien perusteluihin. Kun tiedät, mikä naapurustoista on vienyt sydämesi, äänestä kommentoimalla suosikkisi tämän blogin lopusta löytyvään kommenttiosioon.

Haluaisimme myös mielellämme kuulla, miksi päädyit juuri kyseiseen naapurustoon. Perusteluita saa siis kirjoittaa mukaan! :)

Äänestää voi sunnuntaihin 25.2.2024 asti. Voittaja julkaistaan torstaina 29.2.2024.

Voittaja-alueella järjestetään lopuksi suosittu Naapurustosuunnistus. Lisäksi arvomme erikseen blogissa ja IG:ssä vastanneiden kesken kaksi 30e arvoista lahjakorttia omavalintaiseen palveluun Suomessa.

Jos haluat äänestää Instagramissa, ota tällöin suunnaksi IG-tilimme @knowyourhoods, josta löydät heti sivun alusta kiinnitetyn postauksemme Vuoden naapurustoäänestyksestä. Kirjoita suosikkinaapurustosi nimi/numero kyseisen postauksen kommenttikenttään, niin olet mukana äänestyksessä. Äänestämällä suosikkinaapurustoasi sekä blogissa että Instagramissa tuplaat arpajaisonnesi! ;)

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat blogit:

-Elisa & Know Your Hoods tiimi

P.S. Voit tutustua finalistikuntiimme ja näiden naapurustoihin maksuttoman naapurustojen hakukoneemme avulla!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Päivi Säiniö

12. Turun Vanhakaupunki: Idyllinen Piispankatu on vanhankaupungin tiivistymä: Tuomaanpuisto on linkki yliopiston kampusalueelle. Katua kulkevat paikallisasujat, haalareissaan rasteja suorittavat opiskelijat, persoonallisia ruokapaikkoja ja kahviloita arvostavat ja Hämeenkadun liikennettä välttelevät. Monimuotoinen eri aikakausien arkkitehtuuri saa komean päätöksen Tuomiokirkolla. Täällä kohtaavat historian kerrokset ja eläväinen nykyisyys.

2.2.2024 9:46Vastaa
1 0
Marja Ikonen

Ehdottomasti Turku ja Turun ihana vanhakaupunki, jota voisi vielä elävöittää, kuten esim Tukholmassa ja Tallinnassa.

2.2.2024 11:26Vastaa
2 0
Eija Martti

Mitä parhaimmat hiihto- ja patikointimaastot ja aktiivinen yhdistystoiminta, jonka avulla on kylän elinvoimaa nostettu vuosien ajan.

2.2.2024 12:52Vastaa
4 0
Eija Martti

Äskeisestä kommentista jäi numero pois eli ääni nro 1:lle eli Virttaalle.

2.2.2024 12:56Vastaa
2 0
Teemu Heilala

Ehdottomasti Virttaa eli numero 1. Loimaan helmi!

2.2.2024 13:03Vastaa
4 0
Marjatta Levomäki

1. Virttaa on ainutlaatuinen kylä ja ulkoilukeskus.
Ehdottomasti äänestän nro1 Virttaa.

2.2.2024 13:06Vastaa
3 0
Pia

1. Virttaa ihan paras naapuri. Hieno yhteishenki siellä ja mahtavat maastot luonnossa liikkumiseen.

2.2.2024 13:16Vastaa
3 0
Heidi Koivisto

Virttaa! Ehdottomasti Virttaa. Se on taajama, jossa tehdään ja tapahtuu vaikka ja mitä. Se on kylä jossa ihan oikeasti välitetään toisesta ihmisestä ja autetaan kun vain suinkin voidaan.

2.2.2024 13:32Vastaa
2 0
Ari Jalavikko

1.VIRTTAA. No VIRTTAA kuis! Ei tunnu näkemys muuttuvan vaikka miten kiertäis,päinvastoin kilometrien karttuessa tuntuu mielipide vankistuvan vaan vuosi vuodelta.

2.2.2024 15:09Vastaa
2 0
Anastasia

1

2.2.2024 16:05Vastaa
2 0
Annareeta

Kyl se on numero 1, Loimaan helmi Virttaa.

2.2.2024 16:30Vastaa
2 0
Koo

1. Eli Virttaa saa ääneni. Kylä, jossa hieno historia, monipuolinen luonto, monenlaista tekemistä ja näkemistä. Kylä, jossa ihmiset viihtyvät ja ahertavat yhteisen hyvän eteen.

2.2.2024 16:41Vastaa
2 0
Pirjo Saastamoinen

Äänestän numeroa 1 VIrttaalla.
Asun itse ihanassa numero 11 Vampulasta, mutta naapurusto äänestyksessä VIrttaalla ylivoimaisin. Ihmiset ystävällisiä, auttaa tarvittaessa ja pitävät huolta toisistaan kauniissa kyläyhteisössä. Miellyttävä työskennellä ja yrittää tässä kylässä. 10 harjureitille, upeat laavut ja hiihtomajan kahvio talvisin. Kaunis Kankaanjärvi tarjoaa kesällä puhtaan uimapaikan.

2.2.2024 16:54Vastaa
2 0
Toni Sundqvist

1. Virttaa!

2.2.2024 16:56Vastaa
1 0
Laura Lahesmaa

4. Yläne. Kyllä se Yläne on Vuoden naapurusto. Maaseudun rauhaa, metsiä ja kumpuilevia peltoja, mutta Suomen parhaat rannat uimiseen. Mahtavan vilkasta Valasrannan tanssilavan ja mökkiläisten myötä.

2.2.2024 19:52Vastaa
4 0
Suvi Pettinen

Yläne! Paras paikka asua. Hyvät lähipalvelut ihanissa maalaismaisemissa, tanssipaikka Valasranta kauniin Pyhäjärven rannalla, Yläneen Kartanokoti palkittu Suomen parhaaksi vanhustyön työyhteisöksi, uusi hirsipäiväkoti, upea Pyhän Olavin kirkko kylän keskellä.❤️ Näitä vois luetella loputtomiin🥰

2.2.2024 20:49Vastaa
1 0
Maria Hjerppe

1. Virttaa. Oikea paratiisi ja kaikki löytyy mitä tarvitsee. Ajetaan pohjanmaalta joka viikonloppu Virttaalle ja tää paikka saa oikeasti rentoutuun, olo on viikonlopun jälkeen kuin olisi ollut viikon lomalla. Täällä odotellaan, et lumet alkaisi sulaan, et päästäisiin taas mökkiparatiisiin rentoutuun!

2.2.2024 21:27Vastaa
2 0
Martta

Äänestän ehdottomasti Tarvasjokea, eli numero kahdeksan!

2.2.2024 22:08Vastaa
4 0
Alina

Sydän sykkii merelliselle Mietoiselle. Ääni sille!

3.2.2024 0:34Vastaa
5 0
Jyri Väätäinen

1, Virttaa, Loimaa

Loimaa on käsittämättömän upea kaupunki ja Virttaan kylä sopii kuvioon täydellisesti. Siellä on ihmisläheinen henki. Kylä, jossa haluaa käydä uudelleen ja uudelleen. Olen varma, että jos seuraavalla pyöräreissullani vesi loppuisi matkan varrelta, saisin sieltä vettä pulloihin keneltä vain kysymällä. Myös maisemallisesti hyvä, paljon hyviä mahdollisuuksia ulkoiluun.

3.2.2024 0:53Vastaa
1 0
Marjo Puputti

Virttaa in my <3!
Mieletön paikka jossa asuu vahvasti ystävyys, yhteistyö ja avunanto.

3.2.2024 7:34Vastaa
2 0
Marika

Äänestän no 1 Virttaa. Upea luonto ja ihanat ihmiset. Virttaalla mieli lepää!

3.2.2024 8:58Vastaa
2 0
Tarja Laakso

Virttaa on pieni vireä kylä josta löytyy monenlaisia palveluita. Aina löytyy apu kun sitä tarvitsee. Kerran Virttaalainen , aina Virttaalainen ! Siis nro: 1

3.2.2024 9:33Vastaa
1 1
Maaret

Nro 8 Tarvasjoki
Uusi asukas on otettu ystävällisesti vqstaan, aina voi kysyä neuvoa tai apua. Yhteisöllisyyttä, luonto ja tilaa samassa paketissa. Mikä sen parempaa voisi olla?

3.2.2024 10:56Vastaa
3 0
Anne A-C

12. Turun vanhakaupunki.
Onhan se nyt ihana ja tunnelmallinen.

3.2.2024 15:12Vastaa
1 0
Juha Vuorinen

Virttaan kulissi siellä on vaikka mitä.

3.2.2024 17:34Vastaa
1 0
Hannele Paatero

Nunero 1.paras vaihtoehto. Virttaa, Idyllinen, yhteisöllinen, nykyaikainen pikku kylä. Kirkko, kaksi ruokaravintolaa, kauppa, golfkenttä, moottorirata, Virttaan harjun ulkoilureitit, jääkiekkokaukalo, joulupuoti, Kankaanjärvi ym. ym. Ja tietysti mukavat ihmiset.

3.2.2024 20:19Vastaa
1 0
JK

8. Lemppari Liedosta: Tarvasjoki

3.2.2024 21:21Vastaa
3 0
Terhi Reponen

2.Paimion Sattela on Paimion hiihtoparatiisi. Vanhanajan hiihtopaikka. Sattelassa suihkivat rintarinnan kilpahiihtäjät ja retromummot.

3.2.2024 23:40Vastaa
1 0
Minna Lukkala

Numero 4, Yläne. Luonto; Vaskijärven luonnonpuisto, Kurjenrahkan kansallispuisto, Kuhankuonon retkeilyreitit, lukuisat järvet, luontokeskus Luontokapinetti. Rauhallista asua, mutta paljon erilaisia tapahtumia. Niin kunnan, seurakunnan kuin yhdistysten toimesta.

5.2.2024 8:49Vastaa
1 0
V7ki

Mannila ehdottomasti. Siellä itsekin lapsuuteni viettänyt ja edelleen siellä useasti käyn.

5.2.2024 10:57Vastaa
1 0
Tapio Haavisto

4 Yläne on paras!

Kuhankuonon retkeilyreittien valtaisa verkosto kiertää Yläneen korpimetsiä, mukaanlukien myös Kurjenrahkan ja Vaskijärven luonnonsuojelualueiden mitä upeimmat erämaamaisemat. Kesäisin Föli tuo etelästä kaupunkilaisia Kuhankuonon reitistöle Savojärveä kiertämään. Järviä Yläneellä on kaikkiaan 14 kpl. Yläneen sydämessä sykkivät historialliset kartanomaisemat ja tuoksuvat Museomäen perinnepuutarhan aarteet. Pyhän Henrikin keskiaikainen pyhiinvaellusreitti, vanha ”suvitie” kulkee aivan Yläneen keskustan läpi saapuen Mynämäen suunnalta Munkkeinlevolle Vaskijärven alueelle, sieltä Kappelniitulle Vanhan kartanon upeisiin maisemiin ja jatkaa sitten kohti Säkylää kauniin Pyhäjärven eteläkärjen kiertäen. Täältä etelästä katsoen Pyhäjärven laaja ulappa on meille kuin meri, sillä vastaranta katoaa osin horisontin taakse. Korpikunnan rauha kumpuaa esihistoriasta, sillä varhaisin Yläneen asutuksesta kertova löytö on kivikautinen asujaimisto entisellä Pyhäjärven rantapenkereellä. Yläneenjoen varressa sijaitsevasta Anivehmaan kalmistosta on muinaiskorujen lisäksi löydetty muun muassa upea viikinkiaikainen miekka. Ja nykykulttuuri kukoistaa lukuisien musiikkitapahtumien ja aktiivista työtä sekä lasten että aikuisten parissa tekevän Himolan teatterin ansiosta. Väkimäärä kaksin-kolminkertaistuu joka vuosi kesäasukkaiden ja tänä kesänä jo 20. kertaa järjestettävän Suomen suurimman seuratanssileirin ansiosta. Kun väkeä on vähän ja metsää paljon, niin talvinen hiljaisuus on aivan käsinkosketeltavaa. Silti pienen kylämme upeat hiihtoladut ja esim. 20 korin frisbeegolfpuisto ovat yhteishengestä kumpuavaa todellisuutta. Yläneen elävästä maalaismaisemasta löytyy kaikkiaan 24 kylää – mikä niistä lieneekään Yläneen ihanin asuinalue?

5.2.2024 14:44Vastaa
7 0
Tiina Nuortimo

Vaikka merellinen Mietoinenkin on jättänyt sydämeeni ikuisen jäljen, niin vastaukseni on kuitenkin numero 4: Yläne <3 Lähestyn asiaa henkilökohtaiselta kantilta: kaikki palvelut on kävelymatkan päässä, ja silti asun unelmieni maalaistalossa eläinten ja korpimetsien ympäröimänä. Ainutlaatuinen Pyhäjärven ulappa on sielunrauhani lähde kesät talvet.

5.2.2024 15:40Vastaa
4 0
Pohjanpalo Ville-Veijo

4. Pöytyän yläne. Yläneen kesä ja vesistöt sekä rauhallinen maalaiskylä kuitenkin vielä peruspalveluilla

5.2.2024 16:10Vastaa
3 0
Sanna

Kyllä vastaukseni on ehdottomasti Yläne. Pieni kylä jolle annat pikkusormen ja se vie koko käden 😄 Ihana pieni taajama, jossa kyläläiset on sydän. Kaikki pitävät yhtä. Luonto ja yhteisöllisyys ehdottomasti huippua.

5.2.2024 16:15Vastaa
2 0
Tapio Murkka

Yläne yllättää ylenpalttisesti, paras näistä

5.2.2024 16:58Vastaa
2 0
Tiia Kallionpää

Ehdottomasti kaunis maalaiskylämme Yläne ❤️

5.2.2024 17:01Vastaa
2 0
Eija Turta

Ehdottomasti YLÄNE
Yläneen kaunis ja monipuolinen luonto, pienet kylätaajamat, lukuisat järvet, Kuhankuonon retkeilyreitistöön liittyvöt polut.
Unohtaa ei myöskään soni kaunista puukirkkoanme keskellä kylää. Ei myöskään etenkin kesällä suosittua lauantain toripäivää. Maalaiskyläksi kuitenkin meillä on vielä tarjolla melko monipuoliset palvelut.

5.2.2024 17:04Vastaa
2 0
Matti Rajala

Nro 4 Yläne.
Yläne on hieno, rauhallinen maalaisidylli, joka sopii kaikenlaisille ihmisille. Yläneellä parasta on yhteisöllisyys, mutta Yläneellä pääsee silti myös omaan rauhaan, vaikka Pyhäjärven rannalle, Kuhankuonon luontopolulle. Yläne on kylänä mitä mainioin matkailukohde.
Yläneellä on myös ympäri vuoden tori toimintaa.
Pöytyän Yläneellä on tilaa hengittää.

5.2.2024 17:32Vastaa
2 0
Helena

Virttaa on ehdoton ykkönen!

5.2.2024 18:01Vastaa
2 0
Soile Laine

Yläne on ykkönen.

5.2.2024 18:37Vastaa
2 0
Heikkinen Marjo

Yläne ,kesät olen aina viettänyt siellä ja tulen viettämään , ihanan pyhäjärven rannalla
Siellä luonto on parasta

5.2.2024 19:08Vastaa
2 0
Matti Nyman

4. Yläne. Täällä saa olla omassa rauhassa jos haluaa, ja niin olen halunnut jo vuodesta 2010!

5.2.2024 19:35Vastaa
2 0
Kaarina lukkala

Maailman UPEIN kesänviettopaikka , jossa olen kesäisin viihtynyt jo 75 v ( ristiäiseni v 1948 vietettiin Yläneellä ( joka silloin oli itsenäinen kunta ) Kun huhtikuu koittaa niin autoni kääntyy taas sinne .

5.2.2024 21:02Vastaa
2 0
Lehtinen Jouko

N:o 4. Lähes 70-vuotta nautittu Yläneestä mökkipaikkakuntana hienon Elijärven rannalla. Vaskijärven luonnonpuisto, hienot erämaat suurine soineen ja upea rikas luonto eläimineen. Kaukana kaikesta ja ah, niin lähellä ja saavutettavissa.

5.2.2024 22:31Vastaa
2 0
Eila Alho

4. Yläne on hyvä paikka asua ja yrittää. Tulimme piipahtamaan ystävien luona Yläneellä marraskuisena viikonloppuna ja ihastuimme kylään. – Nyt kotimme on ollut täällä jo 19 vuotta. Yläneellä on mukavia ihmisiä ja apu aina lähellä, mutta halutessaan saa olla myös omassa rauhassaan.

6.2.2024 11:00Vastaa
2 0
Essi Erävesi

4. Yläne!
Mahtavaa äänestää kun on varma ehdokkaasta!

6.2.2024 14:46Vastaa
2 0
Egon Nordström

Nro 7 Korppoo
Ehdottomasti jalokivi ja upea naapurikylä/ kaupunginosa kaupungin sisällä, samaan hiileen puhaltamista, mahtava meininki, joka vain tiivistyy kesään mennesdä joka vuosi.

6.2.2024 15:46Vastaa
2 0
Tuija

Yläne, kaunis ja vaihteleva luonto. Yhteisöllisyyttä vielä jäljellä.

6.2.2024 17:06Vastaa
2 0
Teija Mäkinen

4. Yläne. Se vaan on paras !

6.2.2024 17:08Vastaa
2 0
Ritva Fallström

4 Yläne on paras!Muutin eläkeläisenä Turusta Yläneelle.Enkä kadu!

6.2.2024 17:35Vastaa
2 0
Rail

Numero 4 eli Yläne. Helmi järven kainalossa.

6.2.2024 18:57Vastaa
2 0
Pauliina Virtanen

MARTTILA

6.2.2024 20:13Vastaa
2 0
Anna-Maija Virtanen

Marttila paras paikka asua

6.2.2024 20:14Vastaa
2 0
Sussu

Marttila on viihtyisän pieni mutta silti ei mikään nukkuva paikka vaan koko ajan on jotain kivaa meneillään:)

6.2.2024 20:21Vastaa
2 0
Minna

No tietenkin maailman paras Marttila! Leppoisa maalaisidylli yhdistyy monenmoiseen aktiviteettiin; parin kilometrin säteellä löytyy mm. Paimionjokivarren luontopolku, kirsikkapuisto, liikennepuisto, minigolfia, frisbeegolfrata, pururata, urheilukenttä, luistelujäät, hiihtoladut, skeittiramppi, nuorisotalo ja kirsikkana kakussa huippuhyvä kirjasto.

6.2.2024 20:31Vastaa
4 0
Jari

Marttilan keskusta palveluineen eräreitistön läheisyydessä

6.2.2024 20:48Vastaa
2 0
Timppa

Marttilan keskusta on mainio paikka asua

6.2.2024 20:51Vastaa
2 0
Satu R-P

Tarvasjoki 🫶

6.2.2024 21:16Vastaa
2 0
Sanna

Marttila!

6.2.2024 21:18Vastaa
2 0
Tanja

Tarvasjoki ehdottomasti. Kaunis ja rauhallinen asuinalue, sijainti mitä parhain.

6.2.2024 21:23Vastaa
2 0
Mike

Korppoo käynnyt armeijan siel kaunis

6.2.2024 22:10Vastaa
2 0
Mikko

Noista ehdottomasti Korppoo, vaikka asunkin yhdessä toisessa äänestyksen paikassa.

6.2.2024 22:33Vastaa
1 0
Tanja Kummelus

Aivan ehdottomasti 8. Tarvasjoki <3

6.2.2024 22:34Vastaa
2 0
Maria

Ehdottomasti luonnon kaunis ja lapsiperhe ystävällinen Tarvasjoki

7.2.2024 8:14Vastaa
2 0
Sini

8. Tarvasjoki, luonnon rauha parhaimmillaan vauvasta vaariin.

7.2.2024 8:16Vastaa
1 0
Suvi

Numero 8. Tarvasjoki tottakai. Täällä on hyvä olla, niin lasten kuin vanhusten. Sijainti on hyvä joka suuntaan, tekemistä riittää. Kyläyhteisö todella aktiivinen. Maisemia ja luontoa ei voisi ylistää tarpeeksi.

7.2.2024 8:18Vastaa
2 0
Mari

Marttila. Syntymäkuntani ja edelleen Rakas paikka, viihtyisä uimapaikka kesällä Palaisilla, mukava meloa Paimionjoessa sekä helpot kulkuyhteydet lähikaupunkeihin…

7.2.2024 10:26Vastaa
1 0
Saija Hurme

5. Marttila. On todellikan lapsiperheille hyvä ja turvallinen paikka asua. Hyvät palvelut ja harrastusmahdollisuudet ja kaikki lähellä.

7.2.2024 10:52Vastaa
1 0
Marjukka Maunula

Marttila. Maan kaunein paikka vehreine pihoineen! Mukavat ja ystävälliset naapurit, luonto aina lähellä ja läsnä. Linnut. Hyvät marja- ja sienimaastot, Marttilan korven mahtava eräreitistö. Kaikki palvelut lähellä. Sanalla sanoen ihmisläheinen. ♥️ Rakas Marttila.

7.2.2024 11:40Vastaa
1 0
Marjukka Maunula

Pitkästä kommentistani jäi myös numero pois! Marttila on numero 1.

7.2.2024 11:42Vastaa
0 0
Maija Haltsonen

Tarvasjoki

7.2.2024 19:00Vastaa
0 0
Susanna Immonen

Nro 6. Mietoinen
Paikka, jossa sinua tervehditään👋

7.2.2024 20:31Vastaa
1 0
M

Mietoinen äänestetty. Lapsille tekemistä ja kaikki lähellä.

7.2.2024 20:43Vastaa
1 0
Elina

Nro 6 Mietoinen

7.2.2024 20:43Vastaa
0 0
Eetu Haloila

Mietoinen!

7.2.2024 20:50Vastaa
0 0
Emmi

Mietoinen. Rauhallinen ja yhteisöllinen. Meri, metsää ja peltoja ympärillä sopivassa suhteessa.

7.2.2024 21:17Vastaa
0 0
Katja

6. Mietoinen

7.2.2024 21:43Vastaa
0 0
Pauliina

6.
Mietoinen, sie kolmas 😁
Upea paikka!

7.2.2024 21:44Vastaa
0 0
Salla

4. Yläne! Yyteriäkin kauniimmat hiekkarannat!

7.2.2024 21:53Vastaa
1 0
Riikka

Yläne, palvelut lähellä sekä yhtenäinen, helppo ja pieni koulu.

7.2.2024 21:56Vastaa
1 0
Sohvi

4 eli Yläne. Upeat Pyhäjärven rannat, Kuhankuonon retkeilyreitit, kauniita luontokohteita muutenkin.

Luontokapinetti, Valasrannan tanssilava, Eilamarin gluteeniton leipomo ovat kaikki saaneet mainetta ja kunniaa, eikä suotta!

Aktiivisia kyläyhteisöjä. Pidetään toistemme ja omamme puolta.

Kaikenikäisille löytyy toimintaa. Kesäasukkaiden ykköskohteita.

Kaidanojan kartanon, Manniinan ym herkulliset juhlapalvelut. Kestihovi!

Ystävällinen ja avulias henkilökunta palveluissa ja myymälöissä.

Täällä on hyvä olla!

7.2.2024 22:08Vastaa
1 0
Milja

6❤️

7.2.2024 22:09Vastaa
0 0
Katriina Kivivuori

Mietoinen, kaunista maalaismaisemaa ja historian havinaa.

7.2.2024 22:44Vastaa
0 0
Pia Mettala

Mietoinen, numero 6. Aito maalaismaisema meri

7.2.2024 23:09Vastaa
0 0
Joel

6. Mietoinen tietysti. Miellyttävä asua ja elää!!

7.2.2024 23:22Vastaa
0 0
Marita Saurén

8 Lemppari Liedosta Tarvasjoki

8.2.2024 5:20Vastaa
1 0
Maria

7. Maailman kaunein saaristokaupunki. Helmi, joka monelta jäänyt kokematta. Elämän syke, sen voi kokea elävässä saaristoyhteisössä. Korppo on sellainen ”hoodsi”. Tervetuloa!

8.2.2024 8:57Vastaa
1 0
Emmi

Mynämäki, Mietoinen ❤️

8.2.2024 9:01Vastaa
2 0
Saila Rintee

3. TIKANMAA – KALLANEN on paras paikka. Hyvät liikenneyhteydet ja upea luonto sekä rauhallinen asuinalue.

8.2.2024 9:20Vastaa
0 0
Maria

4. Yläne

8.2.2024 15:07Vastaa
1 0
Anna Jalkanen

Nro 6 kotoisa, luonnonläheinen ja turvallinen sekä idyllinen Mietoinen!

8.2.2024 18:36Vastaa
0 0
Marju Rantala

Mietoinen

8.2.2024 19:20Vastaa
0 0
Carita

Mietoinen ❤️
Lapsuus, nuoruus, ja varhainen aikuisikä siellä vietettynä, ja yhä käyn viikottain. Tilaa liikkua ja hengittää, maaseutu❤️

8.2.2024 21:19Vastaa
0 0
Sari Salonen

Nro 6
Merellinen Mietoinen, ihana pikkukylä ja avuliaat ihmiset. Vireät ja aktiiviset yhdistykset. Nro 6 ilman muuta.

8.2.2024 22:01Vastaa
0 0
Karoliina

Tarvasjoki, lemppari Liedosta

9.2.2024 9:04Vastaa
1 0
Petra

8. Tarvasjoki, kylistä parhain.
Kaunis ja aktiivinen kylä keskellä upeaa Varsinais-Suomen jokimaisemaa. Oma yhtenäiskoulu, päiväkoti, kauppa, apteekki ja huoltoasema helpottavat arkea ja elävöittävät kylää. Alueella on myös hyvät liikuntamahdollisuudet aina jäähallista frisbeegolf-rataan. Iloitsen siitä, että Tarvasjoella voi asua vapaasti maalaismaisemassa ja silti olla lähellä palveluita. Sijainniltaan Tarvasjoki on loistava, sillä se sijaitsee näppärän etäisyyden päässä monesta isommasta paikkakunnasta.

9.2.2024 9:25Vastaa
1 0
Suski

8. Tarvasjoki
Lähellä kaikkea, mutta omassa rauhassa. Ihmisten yhteisöllisyys ja lähimmäisestä välittäminen.

9.2.2024 9:40Vastaa
1 0
Niina Kinnunen

Tarvasjoki, sieltä löytyy lapsille huiput harrastusporukat ja paikat!

9.2.2024 10:02Vastaa
1 0
Johanna

10. Kuusisto. Siellä on vaan niin kaunista.

9.2.2024 11:17Vastaa
0 0
Kirsi

Nro. 6 Mietoinen , turvallinen ja viihtyisä paikka <3

9.2.2024 14:12Vastaa
0 0
Kari

Nro.6 Mietoinen

9.2.2024 14:36Vastaa
0 0
Markku

Tarvasjoki on näistä ehdottomasti paras yhteisöllisyyden ja harrastusmahdollisuuksien vuoksi. Maaseudun rauhaa, mutta kuitenkin hyvien etäisyyksien päässä kaupungeista.

9.2.2024 16:04Vastaa
1 0
Sini

Ehdokas numero 4

Yläne on hyvin monipuolinen luonnoltaan, ainutlaatuinen näillä leveysasteilla.
Parasta ehdottomasti Elijärvi, ja Vaskijärven luonnonpuisto, koskematon erämaa upeine järvineen.
Lisäksi Yläneellä on pitkä historia, joka kantaa näihin päiviin ja näkyy ihmisten arjessa yhä, turvallisuutena ja jatkumona.

10.2.2024 11:05Vastaa
0 0
Tarja

Numero 6, Merellinen Mietoinen😍

10.2.2024 12:10Vastaa
0 0
Henna-Maija Ihander

Tietysti Mynämäen Mietoinen. Rauhallinen ja luonnonläheinen.

10.2.2024 14:00Vastaa
0 0
Heli Tuominen

Numero 4 eli Ylöne on ykkönen 💖 Täällä on hyvä asua ja elää. Upea luonto ja ystävällistä väkeä.

10.2.2024 19:10Vastaa
0 0
Esa Mäkitalo

Mannila on idyllinen ja erittäin vireä pieni kylä kauniin pyhäjärven rannalla.

10.2.2024 21:16Vastaa
1 0
Taina

Mannila ❤️

11.2.2024 7:26Vastaa
0 0
Piia

Mietoinen.

11.2.2024 14:28Vastaa
0 0
Tytti Sokura

Mietoinen on vaan paras!

11.2.2024 22:46Vastaa
0 0
Mika Saarinen

Nro 6 Mietoinen.

11.2.2024 23:44Vastaa
0 0
Martsu

8 .Tarvasjoki.
Luonto ja luonnon tuoma rauhallisuus elämiseen ja olemiseen.
Mukavia ihmisiä!
Oma terveysasema hammaslääkäreineen on todella hieno asia! Päiväkoti löytyy sekä koulu ekasta luokasta ysiin asti!
Lyhyet matkat Turku-Salo-Loimaa.

12.2.2024 4:57Vastaa
1 0
Anssi

Mietoinen 👍

12.2.2024 6:29Vastaa
0 0
Hilve Reijonen

11. Vampula on Loimijoen rantamilla yhteisö, joka tarttuu toimeen ja silloin aina tapahtuu. Vampulassa toimii useita aktiivisia yhdistyksiä yksin yhdessä. Rauhallista ja turvallista asua.

12.2.2024 11:23Vastaa
0 0
Päivi Järvilehto-Kylänpää

5. Marttila
Marttila on virkeä ystävällisten ihmisten kunta. 🥰

Täällä on ilo asua ja yrittää. Olen kotoisin Rovaniemeltä ja muuttanut Marttilaan 17 vuotta sitten miehen perässä. Aluksi ajattelin, että näännyn täällä tylsyyteen ja ikävään, mutta toisin kävi. Olen kotiutunut hyvin, löytänyt sydänystäviä ja laajan sosiaalisen ympäristön Marttilasta. Kiitos Marttila ja ihanat ihmiset täällä. ♥️🙏♥️

12.2.2024 11:50Vastaa
1 0
Susanna

Vampula on paras paikka asua. Rauhallinen mutta aktiivinen

12.2.2024 20:27Vastaa
0 0
Enni

Vampula

13.2.2024 4:56Vastaa
0 0
Anne Pulliainen

Rakastan joulumarkkinoita sekä Joulurauhan julistusta.

13.2.2024 8:06Vastaa
0 0
Topi Alakokkare

nro 7 koska pidän jazz musiikista kaunista luontoa unohtamatta . Kesäkauden ykköstapahtuma Korpo Sea Jazz

13.2.2024 8:10Vastaa
0 0
Anja Pulliainen

Alue jossa voisin hyvin kuvitella itsekin asuvani.

13.2.2024 8:14Vastaa
0 0
Thomas Avula

We moved to Kuusisto in 2020 when we found out we were expecting our second child.
The area is calm, relaxed and very accepting of everyone. I feel safe letting my kids walk to the local park alone or too friends houses.
There is a constant bus connection to Turku and Parainen, its own little shop, some beautiful monuments and buildings and very friendly people. Its very animal friendly, has easy access to forests and nature and comes with some nice beaches. Villa Wolax being here is also a bonus!
I will never go back to living in the UK after living here. Life is just too good on Kuusisto.

13.2.2024 16:00Vastaa
0 0
Mika S

10. Kuusisto. Upea saari täynnä historiallista tunnelmaa ja luontokohteita. Harvoin viihtyisyys, luonto, ulkoilumahdollisuudet, maisemat, historia ja asutus muodostavat näin upean kokonaisuuden. Ja ennen kaikkea ystävällistä ja auttavaista väkeä tulvillaan. 🥰

13.2.2024 18:02Vastaa
0 0
Tuula Warnke

Nro 10 Kaarina; Kuusisto
Rauhallinen asuinpaikka, meri, kauniit maisemat

13.2.2024 18:19Vastaa
0 0
Ranne Seija

Numerokin jo kertoo, että Kuusisto on täys kymppi, eli äänestän numero 10

13.2.2024 18:23Vastaa
0 0
Heidi

Täyskymppi Kuusisto

13.2.2024 19:05Vastaa
0 0
Marianne Luoto

10. Kuusisto. Kaunis luonto ja meri, paras paikka olla ❣️

13.2.2024 19:13Vastaa
0 0
Juha Kangasniemi

10. Kuusisto
Elämää maalaismaisemissa luonnon helmassa meren ympäröimänä ja kuitenkin lähellä kaupungin sykettä. Täällä tervehditään vastaantulijaa!

13.2.2024 20:02Vastaa
0 0
Tuija Immonen

Täysi 10 Kuusisto.
Upea luonto, meri ja ihmiset.

13.2.2024 20:20Vastaa
0 0
Johanna

10 paras naapurusto: Kuusisto. Upea luonto, kaunista maisemaa, meri, historiaa, Kuusiston linnanrauniot ja kartano.

13.2.2024 22:22Vastaa
0 0
Kirsti Palmu

Kuusisto on kaikkea sitä, mitä esittelytekstissä kerrotaan, mutta myös paljon enemmän. Empon asuinalue ovat rauhallinen ja viihtyisä. Täällä ihmiset tervehtivät toisiaan ja ovat vähintään puolituttuja naapureiden kesken.

Monenlainen yhteydenpito toimii saaren Facebook-ryhmän avulla. Saamme kutsuja tapahtumiin, käytetyttyjä tavaroita lahjoitetaan tai myydään edullisesti, vinkataan hyvistä remppakokemuksista tai vaikka hiihtoladuista ja kyselyihin saa nopeasti vastauksen. Myös Empon Omakotiyhdistys järjestää yhteisiä tapahtumia asukkaille.

Saaren luonto on monipuolinen ja ihana. Täällä merellisessä saaressa on suojeltuja lehtometsiä ja lintulahtia, marja- ja sienimaastoja ja vehmasta peltomaisemaa.

14.2.2024 13:16Vastaa
0 0
Katri

Numero 8 Tarvasjoki

14.2.2024 19:57Vastaa
1 0
Solja Kirsiaho

10. Kuusisto. Rauhallinen, upea ja monipuolinen luonto ja meri lähellä sekä historiallisia nähtävyyksiä. Luonto on se, joka osaa aina yllättää ja ihmetyttää ja sitä on mielenkiintoista pysähtyä tutkimaan.

14.2.2024 21:05Vastaa
0 0
Elias Välimäki

Tikanmaa ehdottomasti paras

16.2.2024 8:23Vastaa
0 0
Tiina

Nro 3. Kallanen rauhallinen alue, luontopolut lähellä, laavukin löytyy. Lumisena talvena pääsee jopa hiihtämään pelloille. Myös lyhyt matka kaupoille.

16.2.2024 8:40Vastaa
1 0
Asko Nurminen

3. Tikanmaa . Mahtavat ja laajat ulkoilu mahdollisuudet, rauhallinen asuinympäristö. Yli 20v asumiskokemus.

16.2.2024 8:42Vastaa
0 0
Eija

3. Tikanmaa-Kallanen on rauhallinen asuinalue hyvillä ulkoilumahdollisuuksilla ja metsä on vieressä. Kaikki on lähellä ja on hyvät kulkuyhteydet. Kuin maalla lähellä kaupunkia. Ääni Tikkelle 🙂

16.2.2024 9:31Vastaa
0 0
Jii

3. Tikanmaa-Kallanen
Kaunis luonto lähellä, ystävällinen naapurusto, palvelut naapurustossa: päiväkoti, eskari, alakoulu, kauppa, neuvola, nuorisotila, kampaajia jne. Liikuntamahdollisuudet: pururata, kuntovälineet, jalkapallokenttä/luistelukenttä, hiihtolatu, luotopolut jne. Idyllinen paikka!

16.2.2024 9:55Vastaa
0 0
Jere Hacklin

Tikanmaa

16.2.2024 11:23Vastaa
0 0
RJ

Tikanmaa/Kallanen ✨🤌🏼

Lähellä luontoa, mutta loistavat liikenneyhteydet. Helppo tulla, helppo mennä, mutta helppo myös viihtyä. ❤️

16.2.2024 12:31Vastaa
0 0
Allu

Tikanmaa-Kallanen ehdottomasti

16.2.2024 17:35Vastaa
0 0
Satu

Marttilan keskusta

16.2.2024 19:55Vastaa
0 0
Lehtoranta Kaisa

Tikanmaa-Kallanen ❤️

17.2.2024 17:17Vastaa
0 0
Jenni

Ehdottomasti Raisio Tikanmaa/Kallanen

17.2.2024 20:20Vastaa
0 0
Sanna K.

4. Yläne. Luonnon läheisyys, järvet ja lammet, pieni kodikas kylä maaseudulla josta pääsee kuitenkin nopeasti vaikka Turkuun. Palvelut lähellä ja tekemistä ja harrastamista löytyy :).

18.2.2024 9:24Vastaa
0 0
Timo Yö

Tikanmaa-Kallanen, Raisio.

18.2.2024 17:05Vastaa
0 0
Paavo Laaksonen

1. Ihanin asuinalue: Virttaa, Loimaa. Suomen Gallialaiskylä.

20.2.2024 21:37Vastaa
1 0
Kirsi

1. Virttaa Rauhallinen kylä, loistava yhteishenki! Paljon aktiviteetteja, harjunreitti missä mahtavat ulkoilu mahdollisuudet, talvella kulmakunnan parhaat luistelu mahdollisuudet!! Moottorirata, ja lopuksi Ihan Paras Grilli kesällä!!

20.2.2024 21:44Vastaa
0 0
A

10.

21.2.2024 9:05Vastaa
0 0
Kaisa

7. Korppoo

21.2.2024 10:18Vastaa
0 0
Erja Rajakangas

7. Korppoo on vuoden naapurusto

21.2.2024 10:38Vastaa
1 0
Parhaan äänestäjä

Numero 10, on täys kymppi monella tapaa.

Ihana luonto ja historia

22.2.2024 6:33Vastaa
0 0
AN

No. 7 Korppoon saaristo!

22.2.2024 7:38Vastaa
0 0
Nina Lehtimäki

Virttaa
Yksinkertaisesti paras paikka asua,rauhallinen ja maalaismainen mutta silti ajanhengessä mukana oleva kylä ❤

22.2.2024 9:25Vastaa
1 0
Marianne Gustafsson

Korpo är världens centrum, alla de övriga är dess väntrum.Välkommen!

22.2.2024 10:55Vastaa
0 0
Linda Forssell

Saariston helmi, Korppoo, tietysti! Missään maailmassa ei ole yhtä ainutlaatuista ja kaunista saaristoa. <3

22.2.2024 11:35Vastaa
0 0
Sandra Nyberg

7. Korppoossa yhdistyy kaunis saaristoluonto, rikas taide- ja kulttuurielämä sekä elävä ja hyvinvoiva paikallisyhteisö. Idylli ei ole pelkästään pinnallista kiiltokuvaa, Korppoon asukkaat ovat ottavat lämmöllä ja terveellä uteliaisuudelle vastaan niin vierailijoita kun uusia asukkaitakin.

22.2.2024 12:20Vastaa
0 0
Anders HH Jansson

7. Korppoo – saaristo, joka kukoistaa läpi sukupolvien ja jossa niin vanhat perinteet – vaikkapa Saaristomuseossa – kuin rohkeat uudet otteet – vaikkapa AARK-taiteilijaresidenssissä – kohtaavat jopa mainion ruuan, tiiviin muta samalla monipuolisen yhteisön hoteissa.

22.2.2024 13:17Vastaa
0 0
Marit

Numero 7 – Korppoo

Ei ole saariston voittanutta!

22.2.2024 13:28Vastaa
0 0
Maria Hertell-Jalava

7. Ehdottomasti Korppoo. Ympärivuotinen, ihana paikka missä viettää lomat ja muutenkin olla vaan.

22.2.2024 14:42Vastaa
0 0
Henrik

Korppoossa en oikein ehdi edes miettiä asiaani valmiiksi, ennenkuin naapuri jo koputtamassa oveani tarjoamassa apuaan. Ihana saaristo ja ihanat ihmiset.

22.2.2024 15:15Vastaa
0 0
Leena

7 Korppoo

23.2.2024 6:14Vastaa
0 0
Anki Jansson

7. Saariston helmi Korppoon saaristo.
Loistavat palvelut, hieno yhteisö ja upeat maisemat.

23.2.2024 11:59Vastaa
0 0
Asukas

Ehdottomasti täältä ääni Raision Tikanmaalle. Tätä parempaa asuinaluetta saa etsiä. Ihana rauhallinen ja turvallinen alue. Puistoa ja metsää sekä tarvittavat palvelut lähellä.

23.2.2024 21:37Vastaa
0 0
Marika Melkko

Nr 7 on paras😍 Ihana Saaristo ja yhteisö!

27.2.2024 9:12Vastaa
0 0