Vuoden naapurusto -kisan voittaja on selvinnyt!

Elisa | 5.1.2023

Vaikka eletäänkin jo uutta vuotta uusine kujeineen, palaamme vielä hetkeksi menneeseen: on nimittäin aika selvittää mikä vuoden 2022 Kuukauden naapurustoista nappaa itselleen Vuoden naapuruston tittelin. Saitte äänestää suosikkianne ja voittajanaapurusto on nyt selvillä!

Järjestimme viime vuonna sosiaalisen median puolella kuukausittain Kuukauden naapurustoäänestyksen, jossa te, arvoisat lukijamme, saitte äänestää eri teemojen pohjalta noin viidestä vaihtoehdosta suosikkianne. Sitten tehtävänänne oli äänestää näiden 12 naapuruston joukosta Vuoden naapurusto, jossa järjestetään kilpailun päätyttyä kaikille avoin ja ilmainen Naapurustosuunnistus. Äänestys on nyt päättynyt, äänet laskettu ja voittaja selvillä!

Kolmas sija: Naantalin Vanhakaupunki

Talvinen kuva Vanhankaupungin värikkäistä puutaloista ja niiden välissä kulkevasta kadusta auringon loisteessa.
Naantalin Vanhakaupunki on viehättävä talvellakin. @ Hoods.fi

Naantalin Vanhakaupunki ja Marttilan Tervaskannonmäki kävivät kolmannesta sijasta kovaa kamppailua. Lopulta Vanhakaupunki vei täpärästi voiton muutamalla äänellä. Vanhakaupunki sijaitsee äänestäjien mielestä sopivan lähellä, mutta tarjoaa silti saariston tunnelmaa.

"Tarjolla kahta tunnelmaa: kesäisin kuin etelän lomaparatiisi täynnä lomafiilistä, ja talvella idyllinen puutalomiljöö ja talviunia nukkuva, ihana Muumimaailma kutsuvat rauhoittumaan." -sulkakynaneito

Toinen sija: Euran Kauttua

Talvinen Kauttuan Ruukinpuisto ja sen punamultataloja auringon paisteessa.
Tiesitkö, että Know Your Hoodsin Susanna on ollut tammikuun ajan testiasukkaana Eurassa? @ Euran kunta

Toiselle sijalle nousi Euran Kauttua! Kauttua-faneihin vetoaa eläväisen Ruukinpuiston tarjoamat aktiviteetit ja kaunis miljöö. Myös Pyhäjärvi ja sen luontopolut saivat kehuja.

"Olen itse kotoisin Kauttualta, Ruukinpuiston alue on ihana paikka viettää aikaa, Palokunnanmäessä on kiva käydä hyvällä talvisäällä pulkkailemassa. Metsä on lähellä ja Kauttualla on ihana ja mahtava ala-aste." -sapelikaani

Know Your Hoodsin Susanna on ollut Kauttualla kuukauden ajan testiasukkaana. Blogista voit lukea Susannan fiiliksiä muuton kynnyksellä.

Vuoden naapurusto: Sauvon Rantola

Sauvon Rantolassa otetussa ilmakuvassa on nähtävissä merimaisemaa, metsää sekä asuinaluetta.
Meren lähellä sijaitsevassa Rantola tarjoaa liikuntamahdollisuuksia veneilystä hiihtoon. @ Hoods.fi

Sauvon Rantola on äänestetty Vuoden naapurustoksi! Äänestäjät kehuivat Rantolan kaunista luontoa ja erityisesti Karunan hyvää kylähenkeä. Rantola jaksaa kuulemma yllättää ja tapahtumia on aktiivisen kyläyhdistyksen ansiosta poikkeuksellisen paljon.

“Loistava paikka jokaisena vuoden aikana ja mielettömän aktiivinen kyläyhdistys.” -Mika V.

"Rantola! Meri, tiivis ja aktiivinen kyläyhdistys, Puodin herkulliset burgerit ja Kievarin kesäterassi" -jphyrsky

"Luonto ja luonnossa liikkuminen. Hiihtämään pääsee suoraan kotiovelta. Meri näkyy ikkunasta, metsä toisesta. Turvallisuus ja yhteisöllisyys." -Jaana

Palkintona järjestämme Rantolassa tänä keväänä Naapurustosuunnistuksen, joka on ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma. Arvoimme myös äänestäjien kesken kaksi lahjakorttia, jotka nappasivat Teija ja Sari, onnea! Olemme ilmoittaneet lahjakorttien saajille erikseen. Kiitos kaikille äänestäneille!

Tässä vielä kaikki 12 naapurustoa:

1. Talviurheilijan paratiisi: Kauttua, Eura

Kuvassa näkyy talvinen Kauttuan Ruukinpuisto ja sen punamultataloja auringon paisteessa.
Kauttuan Ruukinpuisto on tunnelmallinen kohde sekä kesäisin että talvisin. @ Euran kunta

Tammikuussa Hoodsin tiimi valitsi Kuukauden naapuruston. Valintamme oli Euran Honkilahti, jonka koimme olevan erinomainen valinta "Talviurheilijan paratiisiksi". Koska Honkilahti nappasi yleisöäänestyksessä itselleen myös lokakuun voittopokaalin, päädyimme valitsemaan tähän toisen alkuperäisen ehdokkaamme, Euran Kauttuan.

Kuten Honkilahti, myös Kauttua sijaitsee mahtavan Pyhäjärven latujen ja luonnonjäiden läheisyydessä. Pyhäjärvellä risteilee hyvän jäätilanteen aikaan useita retkiluistelureittejä ja latuja. Suomen Retkiluistelijoiden oma sivu skinnari.fi kertoo jään ajankohtaisen tilanteen.

Kauttua on tunnettu myös kuvankauniista Ruukinpuistostaan. Tämä Eurajoen rannalla sijaitseva punamultamiljöö on aikoinaan rakentunut alueelle rauta- ja paperiteollisuuden ympärille. Nykyään se tarjoaa ihastuttavat puitteet mm. museoille, Alvar Aallon arkkitehtuurille, ravintoloille ja kahviloille. Kauttuan Ruukinpuisto herää loistoonsa erityisesti jouluisin, ja onkin näin mitä parhain kohde talviselle päiväretkelle marras-joulukuussa!

Psst! Euran Kauttua on blogimme tähti tässä tammikuussa - pysy kuulolla!

2. Talvilomailijan unelma: Naantalin Vanhakaupunki

Talvinen kuva Vanhankaupungin värikkäistä puutaloista ja niiden välissä kulkevasta kadusta auringon loisteessa.
Naantalin Vanhakaupunki on matkailijoiden klassikkokohde myös talvisesonkina. @ Hoods.fi

Kävely Muumimaailmassa tai idyllisten puutalojen ja meren tuntumassa on täydellistä ajanviettoa talvisena päivänä. -@erkki69pekka

Helmikuun teemana oli "Talvilomailijan unelma" ja viisikkoehdokkaina Euran Kauttuan Ruukinpuisto, Raision Kerttula, Turun Kupittaa, Kaarinan Kuusisto sekä Naantalin Vanhakaupunki. Jälkimmäinen kaappasi lopulta peräti 50% äänistä!

Vanhakaupunki Naantalissa on kieltämättä ikuinen talvisesongin suosikki upeine puutalomiljöineen. Kaduilta löytyy mitä ihastuttavampia pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita tunnelmallisen kausivalaistuksen loisteessa. Talviseen Muumimaailmaankin pääsee ilmaiseksi ihmettelemään muumien talviunta ja kerran talvessa Muumit heräävät juhlistamaan lasten suosikkitapahtumaa, Muumien Taikatalvea!

Naantalin rantaan tehdään talvisin retkiluistelu- ja hiihtoreitti Väskin saaren ympäri. Matkaan voi lähteä esimerkiksi Nunnalahden rannalta, johon kunnostetaan talvisin myös pulkkamäki ja huimapäisimmät pääsevät avantouimaan.

3. Luontoliikkujan luvattu maa: Rantola, Sauvo

Sauvon Rantolassa otetussa ilmakuvassa on nähtävissä merimaisemaa, metsää sekä asuinaluetta.
Sauvon Rantola on ihanan merellinen ulkoliikkujan unelma. @ Hoods.fi

Kyllä näistä houkuttelevimmalta vaikuttaa Sauvon Rantola, ihan vain siksi, että mikä nyt merenrannan voittaisi. -Satu

Maaliskuussa päästiin pohtimaan, mikä naapurusto olisi sopivin "Luontoliikkujan luvatuksi maaksi": Marttilan Tervaskannonmäki, Sauvon Rantola, Nousiaisten Valpperi vai Auran Pikku-Lahto. Voittajaksi äänestettiin Sauvon merellinen helmi Rantola, joka on vuodenaikaan katsomatta täydellinen luontokeidas.

Kesäinen Sauvo kutsuu veneilemään upeisiin merimaisemiin, retkeilemään luonnon helmaan sekä antautumaan musiikin vietäväksi hurmaaviin lavatansseihin. Talvisin Sauvo muuntautuu erityisesti hiihtäjien paratiisiksi. Esimerkiksi Rantolan kyläyhdistyksen ylläpitämät ladut johdattavat hiihtäjät metsän rauhaan, sekä sään salliessa myös meren jäälle saaristomaisemiin!

4. Kodin rakentajan unelma: Littoisten Verkakylä, Kaarina

Ilmakuva Kaarinan Littoisten Verkakylän asuintaloista ja horisontissa pilkistävästä Littoistenjärvestä.
Yksi Turun seudun suosituimmista ulkoilukohteista, Littoistenjärvi, sijaitsee lähestulkoon asukkaiden takapihalla. @ Hoods.fi

Upeat ulkoilumahdollisuudet, palvelut lähellä. -@sarimhoo

Huhtikuussa lukijamme äänestivät oman suosikkinsa "Kodin rakentajan unelmasta". Finalistiviisikko oli Euran Panelia, Kaarinan Littoisten Verkakylä, Huittisten Vampula, Marttilan Tervaskannonmäki ja Sauvon Osmalahti. Voiton vei täpärästi Kaarinan Littoisten Verkakylä, joka on erityisesti luontoa, mutta myös Turun keskustan mukavuuksia rakastavan kodinrakentajan unelmakohde.

Littoistenjärven alue onkin yksi Turun seudun suosituimmista luontokohteista ja halutuimmista naapurustoista. Palveluiden pariin pääsee kätevästi Fölin kyyditsemänä ja alue on tunnettu rauhallisuudestaan. Littoisiin on noussut myös uusi Verkakylän naapurusto, jossa on haettavana useita omakotitontteja. Verkakylästä on nopeat yhteydet niin Kaarinan keskustaan kuin Turkuunkin. Ulkoilureititkin lähtevät lähes suoraan omalta kotipihalta!

5. Varsinais-Suomen kylät: Valpperi, Nousiainen

Ilmakuvassa Nousiaisten Valpperin vehreää peltomaisemaa, asuinrakennuksia ja metsää aurinkoisessa puolipilvisessä säässä.
Nousiaisten Valpperi on yhteisöllinen naapurusto loistavilla liikuntamahdollisuuksilla. @ Hoods.fi

Päivittäin ihailen kylän kauneutta. Täällä on pienen kylän tuntu, kaikki tervehtivät toisiaan. -Mariia

Toukokuun naapurustoäänestyksessä pyysimme lukijoita äänestämään suosikkinsa Varsinais-Suomen vuoden kylistä. Vuoden kyliksi on tituleerattu vuosien saatossa mm. Kemiönsaaren Taalintehdas, Nousiaisten Valpperi, Sauvon Karuna, Salon Mathildedal Teijossa ja Naantalin Livonsaari. Jokainen kylä sai ääniä, mutta erityisen tiukaksi kisa muodostui maaliskuun voittajan Sauvon ja Nousiaisten välillä. Lopulta voittajaksi nousi Nousiaisten Valpperi.

Valpperissa talkoohenki on kohdillaan: esimerkiksi alueen uimapaikka ja sauna on kunnostettu yhteistuumin paikallisten toimesta. Valpperia ympäröi myös kaunis luonto, jossa pääsee harrastamaan liikuntaa niin retkeilyn, hiihdon kuin maastopyöräilynkin muodossa. Ei siis ihme, että Valpperi äänestettiin toukokuun naapurustoksi!

6. Naapurusto joen varrella: Lauttakylä, Huittinen

Kesäinen kuva Lauttakylän WPK:n punaisesta rakennuksesta, sen rannasta ja naapuritaloista Loimijoen varrella.
Loimijoen varrella sijaitsevan WPK:n rannan kunnostus on herättänyt ihastusta sekä paikallisissa että vierailijoissa. @ Hoods.fi

Ääni menee ehdottomasti nuoruuteni maisemiin, eli @huittistenkaupunki Lauttakylään! Tunnelmaa ja paljon muistoja Loimijoen varrelta. -@helykyllikki

Kesäkuussa Kuukauden naapurustoäänestyksen teemana oli "Naapurusto joen varrella" ja kilpailijat olivat Huittisten Lauttakylä, Auran keskusta, Marttilan keskusta, Euran Kiukainen ja Nousiaisten Kirkonseutu. Kaikista mahtavista ehdokkaista Huittisten Lauttakylä nousi lopulta äänestäjien suosikiksi!

Loimijoen varressa sijaitseva Lauttakylä on vehreiden puistojen ja kodikkaan asutuksen ansiosta viihtyisä asuinympäristö monelle, ja vieläkin useammalle houkutteleva vierailukohde. Maiseman lisäksi Huittisiin houkuttelee myös keskiaikainen kirkko, erikoisliikkeet ja ravintolat. Äänestäjät mainitsivat nauttivansa myös vastikään kunnostetusta WPK:n rannasta (mikä ihana piknik-kohde Loimijoen syleilyssä!), kerrostalojen taidokkaista seinämuraaleista sekä kauniista istutuksista.

7. Elämää saaristossa: Luonnonmaa, Naantali

Ilmakuva Naantalin Luonnonmaan Asuntomessukylästä, jossa taustalla näkyy merta ja metsää.
Myös Know Your Hoods oli mukana vuoden 2022 Asuntomessuilla, jotka järjestettiin viime vuonna Naantalin Luonnonmaalla. @ Hoods.fi

Luonnonmaa, lähes 30 vuotta täällä asuneena en tiedä idyllisempää paikkaa. -@katariinamanda

Vesi-elementti toistui myös heinäkuun naapurustoäänestyksessä, kun kysyimme lukijoilta, mikä naapurustoista toteuttaa parhaiten "Elämää saaressa"-teemaa: Naantalin Luonnonmaa, Paraisten Korppoo, Kemiönsaaren Rosala-Hitis, Turun Kakskerta vaiko Kaarinan Kuusisto? Voiton vei lähes ylivoimaisesti Naantalin Luonnonmaa, joka sai myös reippaasti ihanan sydämellisiä perusteluja äänestäjiltä.

Moni tuntee Naantalin Luonnonmaan Kultarannan kautta, mutta se on paljon muutakin. Erityisesti sen kaunis luonto, aktiviteettien rikkaus, rauhallisuus, vehreys ja lämminhenkinen yhteisöllisyys ovat vieneet Luonnonmaassa asuvien tai siellä vierailijoiden sydämen.

Luonnonmaalla järjestettiin viime heinä-elokuussa myös Asuntomessut! Tapahtuma houkutteli paikalle sankoin joukoin hyvästä ja kestävästä asumisesta kiinnostuneita ihmisiä.

8. Aurajoen rannalla: Martti, Turku

Kuvassa Turun Martin Urheilupuiston kerrostalojen julkisivuja ikkunoineen ja parvekkeineen auringonlaskun aikaan talvella.
Rakennuskannaltaan monipuolinen Martti on kuin kylä kaupungin keskellä. @ Kiki Siivikko

Martti. Sopivassa suhteessa idylliä ja rouheutta. -Päivi

Elokuun kuukauden naapurustoäänestyksessä tiedustelimme yleisön suosikkinaapurustoa Aurajoen varrella. Ehdokkaat olivat Turunlinnan Linnanflätti, Telakkaranta, Portsa, Martti sekä Korppolaismäki. Tiukan, yhdestä äänestä kiinni olleen kisan voittajaksi selviytyi Turun Martti.

Martista on moneksi: se on rakennuskannaltaan monipuolinen, mutta rauhallinen ja vehreä naapurusto vain 20 minuutin päässä keskustasta. Jokimaisemareitin läheisyydessä sijaitseva Martti on kuin pieni kylä kaupungin keskellä, jossa puutalomiljöö ja kerrostaloympäristö yhdistyvät hurmaavan kodikkaaksi kokonaisuudeksi!

9. Mökkeilijän paratiisi: Rymättylä, Naantali

Kuva kesäisestä Naantalin Rymättylän Röölänrannasta ja sen parkkipaikka-alueesta, jossa on autoja, moottoripyörä, penkki ja vene.
Mökkeilijän paratiisiksi äänestettiin Naantalin Rymättylä. Kuvassa Rymättylän Röölänranta ravintoloineen ja puoteineen. @ Petra Sundell

Puhdas ja kaunis luonto, rauhallista ja turvallista. -@tarunluomaa

Kesäkausi laitettiin pakettiin mökkeilyteemalla, kun seuraavana halusimme tietää, mikä naapurustoehdokkaistamme on todellinen "Mökkeilijän paratiisi": Kemiönsaaren Dragsfjärd, Maskun Askainen, Euran Honkilahti, Paraisten Nauvo vai Naantalin Rymättylä? Voittoon kiri lopulta Naantalin Rymättylä.

Äänestäjät luonnehtivat Rymättylää ihanan rauhalliseksi ja luonnonläheiseksi naapurustoksi. Rymättylä onkin idyllinen sekoitus saaristoa ja maaseutua, kuitenkin suhteellisen kätevän ajomatkan päästä Naantalin palveluista. Aaltojen liplatusta kuunnellessa mieli saa levähtää.

10. Sadonkorjuun juhlaa: Honkilahti, Eura

Ilmakuva Honkilahden Mannilasta, jossa näkyy rakennuksia, peltoja, metsää ja merta.
Honkilahti on tunnettu aktiivisesta kyläyhteisötoiminnastaan sekä erikoisviljelystään. © Hoods.fi

Honkilahti. Upea luonto ja retkeilymahdollisuudet ja kesällä ihan huippua järvien uinti - ja saunamahdollisuudet. -Hanna

Lokakuu on sadonkorjuujuhlien aikaa. Kysyimmekin, mikä seuraavista maaseuduista on yleisön suosikki: Maskun Lemu, Euran Honkilahti, Nousiaisten Kaisela-Pajula, vaiko Marttilan tai Auran maaseutu? Kuukauden naapurustoäänestyksen "Sadonkorjuun juhlaa" -tittelin sai itselleen Euran Honkilahti.

Euran Honkilahdessa nautitaan vireästä kyläyhteisötoiminnasta aivan Koskeljärven ja Pyhäjärven kainalossa. Alue onkin tunnettu erikoisviljelystä, ja paikalliset saavat mansikat, perunat ja muut herkut suoraan naapurin tilalta - mitä ihania herkkuja sadonkorjuujuhlien ruokapöytiin!

11. Asumisen uudet tuulet: Tervaskannonmäki, Marttila

Ilmakuva vehreästä Marttilan Tervaskannonmäestä, jossa näkyy rakennuksia, peltoalueita, puita ja muutama urheilukenttä.
Rauhaisassa Marttilan Tervaskannonmäessä viihtyvät lapsiperheet ja liikkujat. @ Hoods.fi

Onnellinen ja turvallinen olla ja asua. -@sallaroses

Missä puhaltavat "Asumisen uudet tuulet"? Tätä kysyimme marraskuun Kuukauden naapurustoäänestyksessä. Uudet asuinalue-ehdokkaamme olivat Marttilan Tervaskannonmäki, Kaarinan Rauhalinna, Maskun Palsala, Auran Pikku-Lahto II, Liedon Tarvasjoki ja Raision Katteluksenmetsä. Yleisön suosikiksi nousi lopulta Tervaskannonmäki Marttilassa!

Tervaskannonmäki, kuten Marttila ylipäänsäkin, on etenkin lapsiperheiden suosiossa, sillä koulu löytyy aivan oman kadun päästä. Samalla Tervaskannonmäki tarjoaa liikuntaan ja ulkoiluun loistavat puitteet, sillä erinomainen liikuntapaikka löytyy läheltä ja metsään pääsee suoraan omalta takapihalta. Kyseessä on siis etenkin lapsiperheiden ja liikkujien unelmanaapurusto!

12. Lähiöelämää: Halinen, Turku

Kesäinen ja aurinkoinen Turun Halisten naapurusto, jossa pyöräilee pyöräilijä.
Aurajoen varrella sijaitseva Halinen hemmottelee asukkaitaan kätevällä sijainnillaan lähellä maalaismaisemia ja lenkkipolkuja, vain viiden kilometrin päässä keskustasta. @ Hoods.fi

Halinen. Luontoon pääsee sekunneissa. Metsään, jokirantaan, lenkkipoluille. Historian kerrokset ovat kiinnostavia. Näppärä sijainti. -@mikaelasavolainen

Turku työsti marras-joulukuussa lähiövisiota ja järjesti loppuvuoden aikana lähiöiden kehittämiseen tähtääviä työpajoja, joihin myös asukkaat olivat lämpimästi tervetulleita. Myös Know Your Hoods oli mukana näissä työpajoissa.

Lähiövision kunniaksi esittelimmekin joulukuussa kuusi Turun lähiötä, joita yhdistää kerrostalovaltainen rakennuskanta, hyvät lähipalvelut ja luonnonläheisyys. Lähiöt olivat Halinen, Jäkärlä, Lauste, Pansio-Perno, Runosmäki ja Varissuo, joista yleisö sai äänestää suosikkinsa. Kuukauden naapurustoksi teemalla "Lähiöelämää" tituleerattiin lopulta Turun Halinen!

Halisissa on mainiot ulkoilureitit lähellä ja asuntoja on tarjolla myös opiskelijoille. Keskustaan polkee hetkessä kaunista jokivartta pitkin. Halisissa yhdistyykin kätevästi sekä lähiöelämä keskustan palveluiden läheisyydessä, että kulttuuriympäristöllisesti arvokas jokivarsimiljöö.

Näillä ohjeilla äänestettiin:

Tutustu alla oleviin kahteentoista Kuukauden naapurustoon, niiden teemoihin ja äänestäjien perusteluihin. Kun tiedät, mikä naapurustoista on vienyt sydämesi, äänestä kommentoimalla suosikkisi tämän blogin lopusta löytyvään kommenttiosioon.

Haluaisimme myös mielellämme kuulla, miksi päädyit juuri kyseiseen naapurustoon. Perusteluita saa siis kirjoittaa mukaan! :)

Äänestää voi sunnuntaihin 29.1.2023 asti. Voittaja julkaistaan tiistaina 31.1.2023.

Voittaja-alueella järjestetään lopuksi suosittu Naapurustosuunnistus. Lisäksi arvomme sekä blogissa että IG:ssä vastanneiden kesken kaksi kappaletta 50e arvoista lahjakorttia omavalintaiseen palveluun. Palvelun tulee sijaita jossain finalisti-naapurustossamme.

Äänestää voit myös Instagramin puolella. Ota tällöin suunnaksi IG-tilimme @knowyourhoods, josta löydät heti sivun alusta kiinnitetyn postauksemme Vuoden naapurustoäänestyksestä. Kirjoita suosikkinaapurustosi nimi/numero kyseisen postauksen kommenttikenttään, niin olet mukana äänestyksessä. Jos siis haluat tuplata arpajaisonnesi, voit äänestää suosikkinaapurustoasi sekä blogissa että Instagramissa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat blogit:

-Elisa & Know Your Hoods tiimi

P.S. Voit tutustua finalistikuntiimme ja näiden naapurustoihin maksuttoman naapurustojen hakukoneemme avulla!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Anu Männistö

1. Kauttua, Eura
Kuvankaunis ja rauhallinen vanha ruukkimiljöö luontopolkuineen järven rannassa

6.1.2023 11:07Vastaa
8 0
Tiina

1. Kauttua, Eura
Tunnelmallinen ja rauhallinen ruukkimiljöö, myös Pyhäjärvi kuuluu samaan pakettiin 😊

6.1.2023 18:52Vastaa
1 0
Eila Pääkkönen

2 Naantalin Vanhakaupunki, se vaan on idyllisen kaunis miljöö.Kun kävelee niitä katuja, on kuin menneisyyteen pääsisi kurkistamaan. Meren äärellä luonto tuo oman lisänsä.

7.1.2023 18:10Vastaa
2 0
Mari

Euran Kauttua. Aina pitää poiketa, kaunis ruukkimiljöö ja Alvar Aallon arkkitehtuuria.

7.1.2023 18:14Vastaa
1 0
Laura Maansalo

Idyllinen ihana Kauttuan Ruukinpuisto. Kaunis miljöö jokaisena vuodenaikana.

7.1.2023 20:48Vastaa
1 0
Seija Utriainen

Littoinen on vaihtoehtoja täynnä,yhteisöllinen ja lähellä kaikkia ja kaikkea

8.1.2023 10:58Vastaa
2 0
Mariia

Valpperi – Päivittäin ihailen kylän kauneutta. Täällä on pienen kylän tuntu, kaikki tervehtivät toisiaan. Juuri sopivan kaukana kaikesta isommasta meiningistä, maaseudun rauha. Kun kesäiltana kävelet peltotietä pitkin auringon laskiessa voit vain pohtia kuinka etuoikeutettua täällä onkaan asua.

8.1.2023 20:17Vastaa
4 0
Elina

Valpperi. Mukavaa luonnonläheistä asumista, mahtavat ulkoilumaastot ja kyläkoulu❤️

8.1.2023 20:47Vastaa
1 0
Matti Pee

Työn perässä poismuuttaneenakin Valpperissa on mukava käydä. Pyrin aloittamaan työmatkatkin niin, että voin käydä tiistai-iltaisin Valpperin kyläkahvilassa.

8.1.2023 21:21Vastaa
2 0
Jenna T

5. Valpperi. Jo lapsuudesta asti tärkeä paikka. Ihana pikku kylä, jota jatkuvasti parannellaan. Kyläkoulu iso plussa.

8.1.2023 21:31Vastaa
2 0
Charlotte

Valpperi
Luonto on mahtava!

9.1.2023 6:11Vastaa
1 0
Paluumuuttaja

5. Valpperi. Luonto, kyläkoulu ja ihmiset. ❤️ Ja kuitenkin vain 25min ajomatka Turkuun. En haluaisi asua missään muualla.

9.1.2023 6:49Vastaa
2 0
Seija Niitynpolku

5. Valpperi, Nousiainen
Naapuriapu ja talkoohenki ovat loistavia.
Sekä aivan ihana nykyaikainen kyläkoulu❣

9.1.2023 8:47Vastaa
2 0
Henna

Valpperi,Nouste Nousiainen ehdottomasti!😊

9.1.2023 16:28Vastaa
2 0
Hanna Hollstén

Rantola, KARUNA, Sauvo

9.1.2023 17:30Vastaa
6 0
Tiina

3. Luontoliikkujan luvattu maa: Rantola, Sauvo

9.1.2023 18:43Vastaa
1 0
Henri

Luontoliikkujan luvattu maa: Rantola, Sauvo

9.1.2023 18:48Vastaa
2 0
Hanna Hollstén

Rantola, KARUNA, Sauvo 🥰

9.1.2023 18:52Vastaa
2 0
Iiro Pukkala

Karuna täynnä yllätyksiä!

9.1.2023 18:57Vastaa
3 0
Päivi Paakki

3. Rantola, Sauvon Karunassa. Maaseudun rauha, luonto lähellä eri vuodenaikoihin. Mahtava kylähenki. Love it.

9.1.2023 19:06Vastaa
2 0
Saija Hurme

11. Tervaskannonmäki Marttilassa. Upea metsäinen alue, jossa on lähellä kaikki, mitä lapsiperhe tarvitsee: koulu, päiväkoti, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja liikuntapaikat. Turvallinen paikka kasvattaa onnellisia lapsia😀

9.1.2023 19:09Vastaa
1 0
Liisa Haapanen

Rantola, Sauvo

9.1.2023 19:30Vastaa
2 0
Sari

3. Rantola, Sauvo

9.1.2023 19:47Vastaa
1 0
Jaana

3. Rantola, Sauvo.

Luonto ja luonnossa liikkuminen.
Hiihtämään pääsee suoraan kotiovelta.
Meri näkyy ikkunasta, metsä toisesta.

Turvallisuus ja yhteisöllisyys.

9.1.2023 20:03Vastaa
1 0
Mika V.

Sauvo, Rantola

Loistava paikka jokaisena vuoden aikana ja mielettömän aktiivinen kyläyhdistys.

9.1.2023 20:12Vastaa
1 0
Satu

Rantola, Sauvo❤️

9.1.2023 20:21Vastaa
2 0
Sanna Pitkänen

3. Rantola, Sauvo

9.1.2023 20:28Vastaa
2 0
Jaana Riski

Rantola, Sauvo, ihana pieni kylä, jossa paljon toimintaa.

9.1.2023 20:36Vastaa
1 0
Päivi R

Sauvon Rantola koska meri on lähellä ja paljon monipuolista tekemistä ihan omalla mökkipaikkakunnalla. Oma ravintola, baari, uimaranta, sauna, tanssilava, taidenäyttely… Ja lisäksi kaikki tapahtumat.

9.1.2023 20:40Vastaa
2 0
Emilia

Rantola Sauvossa! 🌞❤❄

9.1.2023 21:00Vastaa
2 0
Aino

3. Rantola, Sauvo.

Upeat maisemat ja luonto ympärillä vuoden ympäri!

9.1.2023 21:14Vastaa
1 1
Esteri

Kauttua <3
Ruukinpuiston kaunis miljöö ympäri vuoden ja Pyhäjärvi.

9.1.2023 21:21Vastaa
2 0
Sirpa

Kauttua ja siellä oleva ihana Ruukinpuisto ❤

9.1.2023 21:23Vastaa
1 0
Eemil

Rantola, Sauvon Karunassa. Upea retkeilykohde ympäri vuoden!

9.1.2023 22:00Vastaa
1 0
Juha-Pekka Hyrsky

Karuna ehdottomasti. Meri, tiivis ja aktiivinen kyläyhdistys, Puodin herkulliset burgerit ja Kievarin aktiivinen iltaelämä.

9.1.2023 22:03Vastaa
1 1
Niina

Rantola ❤️

9.1.2023 22:34Vastaa
1 0
Timppa

Tervaskannonmäki, Marttila

9.1.2023 22:58Vastaa
1 0
Erik Soini

Littoinen, helmipaikka.

10.1.2023 2:39Vastaa
1 0
Matti

3. Rantola, Sauvo

10.1.2023 5:05Vastaa
1 0
Marika

Halinen

10.1.2023 10:30Vastaa
2 0
Kukolanvainiolaiset

7. Luonnonmaa, idyllistä ja monimuotoista saaristoasumista aivan Naantalin upeiden palveluiden vieressä. Kaikki tosi lähellä mutta sopivan kaukana 🙂

10.1.2023 19:15Vastaa
2 0
luonnonmaanlaiset

Vehreyttä, hiljaisuutta sekä upea yhteisöllisyys !

10.1.2023 22:38Vastaa
2 0
Saila

3. Rantola, Karuna/Sauvo
Meri, luonto ja rauha. Aktiivinen kylä kesällä ja talvella❤️

11.1.2023 10:03Vastaa
2 0
Annamari

Martti.
Täällä on hyvä asua. Lähellä keskustaa mutta kuitenkin aivan oma alueensa. Joki lähellä ja vaihtelevaa rakennuskantaa.

11.1.2023 23:47Vastaa
1 0
Antti Airikki

Valpperi. Hienot puitteet urheilla ympäri vuoden. Kaunista maalaismaisemaa lähellä Turkua.

12.1.2023 3:01Vastaa
1 0
Sirpa Reinvall

Honkilahti-syntymä-ja lapsuuden kotikuntani( myös mieheni) Olen iloinen, että siellä on vireää toimintaa nykypäivänä. Koskeljärvi, Vähäjärvi ja Hyppyvuori luontokohteina mainittakoon.

12.1.2023 19:31Vastaa
1 0
Piipi

Olen aina asunut Valpperissa täällä on hyvä olla. Hyvät liikunta mahdollisuudet

13.1.2023 7:20Vastaa
1 0
Taina

1. Kauttua, Eura

Kaunis ja hyvin ylläpidetty ruukkimiljöö
järven rannalla. Täältä löytyy näkemistä
ja kokemista kaikkina vuodenaikoina.

13.1.2023 8:39Vastaa
1 0
Päivi Tamminen

9. Naantalin Rymättylä. Elämää puhtaassa luonnossa!

13.1.2023 19:27Vastaa
1 0
Minttu

Tervaskannonmäki Marttilassa 👍🏼

Ihan huikeat liikuntamahdollisuuudet suoraan kotiovelta! Päiväkotiin lyhyt kävelymatka ja myös koulu ihan nurkalla. Kätevää!

13.1.2023 19:44Vastaa
1 0
Heli

Marttilan Tervaskannonmäki.

Hieno ja uusi asuinalue eloisassa kunnassamme, lähellä koulukeskusta ja erinomaisia liikuntamahdollisuuksia. Pirteä ja valoisa kunnan helmi!

13.1.2023 19:52Vastaa
1 0
Sanna

11 Tervaskannonmäki

13.1.2023 22:45Vastaa
2 0
Leku

4. Kaarina. Kiva ympäristö, hyvät ulkoilureitit. Kahden koiran kanssa hieno retkeillä. Muutoinkin Kaarina on hyvä paikka asua ja elää.

15.1.2023 10:22Vastaa
1 0
Esa Mela

1. Kauttua, Eura

Kauttuan Ruukinpuiston kaunis miljöö miellyttää kaltaiseni isommassa kaupungissa asuvan silmää.

15.1.2023 14:14Vastaa
1 0
Tuula

10. Honkilahti, Eura

15.1.2023 14:57Vastaa
3 0
Esa Mäkitalo

10 Honkilahti Eura

15.1.2023 15:05Vastaa
1 0
Kati

Honkilahti

15.1.2023 15:19Vastaa
2 0
Hanna Huila

10. Honkilahti, Eura
Hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet järvien rannoilla

15.1.2023 17:11Vastaa
2 0
Anne Niemi

Honkilahti ehdottomasti!

15.1.2023 17:41Vastaa
1 0
Sari

10 Honkilahti. Syntymäpaikka aina sydämessä.

15.1.2023 18:40Vastaa
1 0
Tuula

Naantalin Vanhakaupunki vie sydämen merellisellä tunnelmalla ja hyvillä liikuntamahdollisuuksilla.

15.1.2023 19:50Vastaa
1 0
Jenni Silvanto

10. Honkilahti. Parasta niin kesällä kuin talvella!

15.1.2023 22:29Vastaa
1 0
Heidi L.

Honkilahti! Usean järven kainalossa, huippuhienot ulkoilumahdollisuudet ja satakuntalaiset viljavat maaseutumaisemat sekä ystävälliset asukkaat. Koskeljärven retkeilymahdollisuudet ja Vähäjärven uimaranta saunoineen.

15.1.2023 22:33Vastaa
2 1
Salla Frantti

Tervaskannonmäki, Marttila.
Lapsiperheiden ja liikkujien unelma.

16.1.2023 9:58Vastaa
1 0
Katariina

10. Honkilahti
Upea maalaishenkinen koulu koskeljärven antoisilla opintokokemuksilla. Upeat uintimahdollisuudet, heinäkuun iltatorit iloisine myyjineen mannilassa ja tuoreet kesäperunat suoraan tilalta idyllisessä maalaismiljöössä. Sieravuoden ladut ja aktiivinen harrastetoiminta hivenen tarjoamana. Pieni kylä, jokaiselle jotakin.

16.1.2023 9:59Vastaa
1 0
Mari

Honkilahti, Eura!
Luonnon ja maaseudun keskellä, pieni ja ihastuttava lähikoulu, josta kaupungeissa saa vain haaveilla – sekä ympäröivä toisistaan välittävä yhteisö <3 Täällä todella on hyvä asua!

17.1.2023 15:55Vastaa
1 0
Susanna

Tervaskannonmäki, Marttila
Kaikki lähellä, luonto, koulu ja päiväkoti, liikuntapaikat.

20.1.2023 10:51Vastaa
1 0
Tuula Lintunen

Naantalin Vanhakaupunki

23.1.2023 21:50Vastaa
1 0
Aulikki Kuisma

6. Naapurusto joen rannalla. Lauttakylä, Huittinen.

24.1.2023 9:16Vastaa
1 0
Liisukka

Kauttua, mukava pienehkö rauhallinen, ulkoilua kesällä ja talvella tarjoaa Pyhäjärvi ja sen rannat🚣🏽🏊🏼⛸️🛷

24.1.2023 10:30Vastaa
2 0
Maarit

Niin kotoisa tunnelma ja jotain niin suomalaista.

24.1.2023 14:11Vastaa
1 0
Heli

Kauttua

24.1.2023 16:35Vastaa
1 0
Päivi Säiniö

12. Halinen
Luonto, lähiluonto, luonnonläheisyys. Upea Halistenkoski on itsessään rauhoittava alue oleskeluun. Se on myös eri suuntiin haarautuvien luontokohteiden risteysasema: peltopolkuja, metsää ja rauhaisaa jokivartta Ravattulan suuntaan, ulkoilureittiä Koroistenniemen kautta keskustaan asti, tai matka opiskelijoiden maailmaan Haliskylästä Yo-kylään.

25.1.2023 5:29Vastaa
2 0
Nina

Naantali on kaunis kesällä ja talvella. Paljon lenkkeily mahdollisuuksia ihanissa maisemissa

25.1.2023 6:08Vastaa
1 0
Santtura

Kauttuan ruukkikylä. Kaunis kaikkina vuodenaikoina , historiallinen miljöö lähellä palveluja. Rauhallinen asuinpaikka.

25.1.2023 15:01Vastaa
1 0
Anne A-C

Nro 12. Halinen!
Olen asunut täällä jo yli 30 vuotta, kolmessa eri osoitteessa. Tämä viimeisin on paras tähän elämänvaiheeseen. En tiedä missä muualla olisi näin mukavia naapureita, mitä nyt on.

25.1.2023 23:00Vastaa
1 0
Liisa

3 Sauvo!

Kävin ensimmäistä kertaa viime kesänä syömässä Rantolassa, ja ihastuin. Pieni kiemurainen tie ravintolaan, ja sillan ympäristössä olevat pihat täynnä kukkia ja värejä. Sauvo ansaitsee voiton!

26.1.2023 8:11Vastaa
1 0
Soili

11. Marttila <3
Turvallinen ja idyllinen lintukoto.

26.1.2023 14:21Vastaa
1 0
Hemmo

3. Rantola, Sauvo

26.1.2023 15:06Vastaa
1 0
Kari

Sauvon Rantola.

26.1.2023 15:20Vastaa
1 0
Taina

Kaikki järvet ja maaseudun rauha ❤️

26.1.2023 17:52Vastaa
1 0
Heippi

Naantalin Luonnonmaa.
Pala rauhaa upeissa merellisissä maisemissa. Hyvät ulkoilumahdollisuudet sopivan kokoisessa kaupungissa missä aurinko paistaa lähes aina. Plussaa mukavista naapureista <3.

26.1.2023 18:04Vastaa
2 0
Jaana

Karuna Rantola, ihan ykkönen ympäri vuoden!

30.1.2023 7:12
0 0
Noora

Rantola, Sauvo
Luonto, maaseutu ja meri aivan vieressä, kaikki mitä ihminen tarvitsee. Kesäisin täynnä elämää ❤️ ja aktiivinen kyläyhdistys 👍🏻.
Mihinkään muualle en muuttaisin asumaan.

26.1.2023 18:09Vastaa
1 0
Päivi Hörkkö

Sauvo ja sielu lepää.

27.1.2023 10:57Vastaa
1 0
Jaana

2.Naantalin vanhakaupunki on vaan niin ihana❣️

28.1.2023 10:39Vastaa
1 0
Jaans

1. Kauttua Eura.

29.1.2023 10:28Vastaa
1 0
Johanna

Valpperi 💚

29.1.2023 10:36Vastaa
1 0
Henna

4. Littoisten Verkakylä
Ihana paikka asua! Rauhallinen ja ystävällinen miljöö lähellä palveluja ja luontoa!

29.1.2023 10:39Vastaa
1 0
Veera Vyyryläinen

Valpperi, Nousiainen

29.1.2023 10:48Vastaa
1 0
Emilia

10. Honkalahti, Eura
Kaunis luonto ja hyvät ulkoilu mahdollisuudet

29.1.2023 10:49Vastaa
1 0
Niko

10. Honkilahti
Kuvan kaunis rauhallinen kylä. Aktiivinen urheilutoiminta ja urheilu mahdollisuudet. Loistavat kalastus -ja metsästys mahdollisuudet.

29.1.2023 10:53Vastaa
1 0
Jenni

Tervaskannonmäki, Marttila

29.1.2023 10:55Vastaa
1 0
Taru

Naantalin vanhakaupunki!
Monimuotoinen ja idyllinen sekä mahdollisuus pulahtaa avantoon plussaa. Tänne palaa aina uudelleen matkankin päästä.

29.1.2023 11:03Vastaa
1 0
Karoliina

Marttilan Tervaskannonmäki:
Upeat ulkoilumaastot ja urheilumahdollisuudet! Kaikki on lähellä.

29.1.2023 11:05Vastaa
1 0
Jabas Sainio

1 . Kauttua ehdottomasti ☝️

29.1.2023 11:16Vastaa
1 0
Kati Savolainen

10. Sadonkorjuun juhlaa: Honkilahti, Eura
Ihanaa aitoa ja autenttista maalaismaisemaa. Lähiruokaa, ystävällisyyttä ja yritteliäisyyttä. Pyhäjärvi, alueen helmi.

29.1.2023 11:23Vastaa
1 0
Malla Rannikko-Laine

Littoisten Verkakylä on ehdoton ykkönen

29.1.2023 11:28Vastaa
1 0
Noora

Ehdottomasti Kauttua. Ihana miljöö ihan joka kantilta ❤️

29.1.2023 11:30Vastaa
1 0
JOAN

Ehdottomasti n.2 Naantalin vanhakaupunki.
Ihana poiketa sekä talvisin ja kesäisin. Lasten kanssa tuli käytyä Muumimaailmassa. Lapset sekä aikuiset nauttivat ihanasta kesäpäivästä.

29.1.2023 11:37Vastaa
1 0
Lassi Hosike

6. Naapurusto joen varrella: Lauttakylä, Huittinen

Minulle sopiva.

29.1.2023 11:54Vastaa
1 0
Tarja Rautiainen

10. Honkilahti
Kaunista ja idyllistä maalaismiljöötä upean järven rannalla.

29.1.2023 12:02Vastaa
1 0
Tiina

Rantola, Sauvo

Paikka, jossa sydämen syke tasaantuu ja rauhoittuu.❤️

29.1.2023 12:35Vastaa
1 0
Hanna

Ehdottomasti Littoinen! Upea luonto, liikuntapaikat, metsät ja kuitenkin lähellä kaupungin palveluita. Paras paikka maailmassa 😍

29.1.2023 13:02Vastaa
1 0
Anna

11. Tervaskannonmäki Marttila
Riittävän lähellä, riittävän kaukana! ☺️

29.1.2023 13:07Vastaa
1 0
Minna

1. Kauttua. Kaikki, mitä tarvitaan, jopa elokuvateatteri.

29.1.2023 13:36Vastaa
1 0
Merja Ek

2. Naantalin Vanhakaupunki. Täällä on kaikki hyvän elämän edellytykset. Viehättävä ja perinteistä rakennuskantaa kunnioittava alue, jossa kaikki palvelut lähellä. Ei museo vaan elävä ja ystävällinen, ihmisen kokoinen paikka asua ja viihtyä.

29.1.2023 13:49Vastaa
1 0
Antti

11. Tervaskannonmäki, Marttila

29.1.2023 14:36Vastaa
1 0
Lehtonen Oili

Kauttua, Eura
Loistavat ulkoilu maastot

29.1.2023 14:44Vastaa
1 0
Martti Anttio

Marttila Tervaskannonmäki

29.1.2023 14:52Vastaa
1 0
Susanna

4. Littoisten Verkakylä, Kaarina.

Idyllisen kaunis miljöö Littoisissa. Verkatehdas on tunnelmallinen ja alue tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet.

29.1.2023 15:23Vastaa
1 0
Eeva

Tervaskannonmäki, Marttila
Lähellä kaikkea, upea metsäinen asuinalue

29.1.2023 15:29Vastaa
1 0
Päivi Kyllöinen

1. Kauttua – Hieno ja idyllinen asuinympäristö, paljon harrastusmahdollisuuksia, upeita paikkoja viettää juhlia, loistava matkailukohde!

29.1.2023 15:38Vastaa
1 0
Päivi

Kauttua

29.1.2023 17:13Vastaa
1 0
Teija

Kauttua, Eura
Rauhallinen ja kaunis paikka 😃

29.1.2023 17:23Vastaa
2 0
S Sarinen

Naantalin vanhakaupunki.. Vaikee löytää samanlaista idylliä

29.1.2023 17:35Vastaa
1 0
Piia S

Kauttuan kaunis Ruukinpuisto ehdottomasti! Ihanat lenkkeilymaisemat ja vanhat idylliset rakennukset

29.1.2023 18:25Vastaa
1 0
Ritva Ahonen

Lauttakylä, syntymäkaupunkini!!

29.1.2023 18:49Vastaa
1 0
Ulla Matero

Halinen on ehdoton suosikkini. Olen asunut nyt lähes 3-vuoden ajan. Muutin keskustan alueelta. Kaipasin luontoa ja rauhaa. Ja sitä olen saanut. Jokivarren luonto kutsuu ulkoilemaan päivittäin kesät talvet. Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Ja tätä rauhaa saa hakea. Silti vain 4km keskustaan ja maisema on historiallinen maalaisseutumainen illusio. Ratsastaja tulee metsäpolulla vastaan rauta-aikaisten hautojen sekä muumioituneiden puiden lomassa.

29.1.2023 18:58Vastaa
1 0
Jamo

6. Naapurusto joen varrella: Lauttakylä, Huittinen

29.1.2023 20:03Vastaa
1 0
Eeva-Liisa Tiainen

Luonnonmaa💚
Luonto lähellä, metsään ja merellisiin maisemiin pääsee kotipihalta.

29.1.2023 20:22Vastaa
1 0
Elina M

Ihana, raikas, eloisa ja ystävällinen Marttila ja Tervaskannonmäki aivan hoodeilla, mutta luonto ja metsä vieressä ❤️

29.1.2023 21:24Vastaa
1 0
Ella

Tervaskannonmäki – siellä on omallekin unelmien kodille tontti! Ehkä joskus viel unelmat toteutuu ❤️

29.1.2023 21:31Vastaa
1 0
Teemu

Tervaskannonmäki- Loistavat liikuntamahdollisuudet vieressä

29.1.2023 21:56Vastaa
1 0
Janiina

1. Euran Kauttua. Upea miljöö jokaisena vuodenaikana!

30.1.2023 9:46Vastaa
1 0
Reijo Mattila

Rantola, Karuna, Sauvo.

Kesällä viihtyisä kylä, josta löytyy tekemistä ja ihmettelemistä sekä hyvää paikallista ruokaa meren äärellä.

30.1.2023 12:02Vastaa
1 0