Valpperi

Nousiainen

Mikäli rakastat retkeilyä, olet hulluna ulkoliikuntaan tai innostut kylätalkoista, on vuoden 2021 Varsinais-Suomen kylä Valpperi asuinpaikkasi! Kurjenrahkan kansallispuisto ja Kuhankuonon retkeilyreitistö sijaitsevat aivan valpperilaisten takapihalla ja elinvoimainen kyläkoulu vie lapset luontoon oppimaan viikoittain.

Vahva talkoohenki kukoistaa vuoden kylässä

Nousiaisten itäosassa sijaitseva Valpperi on Varsinais-Suomen vuoden kylä 2021. Kylä tunnetaan upeista ulkoliikuntamahdollisuuksista sekä erityisestä yhteishengestä. Valpperin kyläkahvilaa ylläpidetään talkoovoimin ja monet Valpperin laadukkaista ulkoilupaikoista ovat aktiivisten asukkaiden työn tulosta. 

Valpperilaiset asuvat omakotitaloissa, osa tiiviimmän kyläkeskuksen kupeessa ja osa haja-asutusalueella. Oman talon rakentamisesta haaveileva voi etsiä yksityisten myynnissä olevia tontteja. Lisäksi Nousiaisten kunnalla on Valpperin vanhan koulun alueella raakamaata ja alueelle on suunniteltu muodostettavan määräaloja myytäväksi.

Elinvoimainen kyläkoulu ilahduttaa

Valpperin yli 100-vuotias kyläkoulu aloitti uusissa tiloissa vuonna 2015. Koulu tarjoaa tasokasta opetusta 1.-6. luokkalaisille aivan Kuhankuonon retkeilyreitistön kupeessa. Sijainti mahdollistaa viikottaiset tunnit ulkona luonnossa oppien ja koulu onkin profiloitunut ympäristökouluksi. Yläasteelle ja lukioonkaan ei tarvitse lähteä turhan kauas, sillä Nousiaisten keskustan koulut sijaitsevat vain noin 10 km päässä. Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus koulukuljetukseen, kun koulumatka on yli 5 km.

Valpperi on ulkoilijan unelma

Kuhankuonon retkeilyreitistö ja Kurjenrahkan kansallispuisto yltävät Valpperin alueelle, mikä tarjoaa asukkaille loistavat retkeilymaastot.  Valpperissa sijaitsee myös noustelaisten suosittu kesänviettopaikka, Falkinkosken uimaranta. Lapsia ja lapsenmielisiä riemastuttaa rannalla sijaitseva hyppytorni ja vesipetojen rakastama Wibit-temppurata. Talvisin rannalla lämpiää sauna avantouimareita varten. Myös luonnonkaunis Savojärven uimaranta sijaitsee Valpperissa, Kurjenrahkan kansallispuiston läheisyydessä. 

Upeiden retkeilymahdollisuuksien lisäksi Valpperin urheilukeskuksessa on tarjolla maastopyöräverkosto, frisbeegolfrata, kuntoportaat ja urheilutalo. Myös talviliikuntaan alue on loistava. Valpperin on tehnyt tunnetuksi sen “valkoinen ihme”,  eli seutukunnan paras lumitilanne, joka mahdollistaa laadukkaan latuverkoston talvesta toiseen. Pitkät retkiladut johdattavat hiihtäjän jopa kansallispuistoon asti. Valpperissa on tarjolla myös ohjattua harrastustoimintaa kaikenikäisille sekä nuorisotalo lapsille.

Pitäisikö muuttaa Valpperiin? Tutustu Nousiaisten tonttitarjontaan kunnan nettisivuilla.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
pellon laidalla
metsän reunalla

Rakennuskanta
omakotitaloja
vapaa-ajan asuntoja

Rakennettu ympäristö
maaseudun rauhaa
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista

Naapuruston erityispiirteet
vuoden kylä

Alueella on
kansallispuisto
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 48 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 23 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 89 % vuokralla 9 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

35 km Turun keskustaan