Preitilä - Parantolan alue

Paimio

Purojen ja mäntymetsän ympäröimä Preitilä on asujan unelma – ei liene sattumaa, että Paimion parantolan Preitilän mantykankaille suunnitelleet Alvar ja Aino Aalto ihastuvat alueen ympäristöön!

Seesteistä arkea kuuluisien mäntyjen alla 

Preitilän alue on kansainvälisesti tunnettu Alvar ja Aino Aallon suunnittelemasta Paimion parantolasta. Tänne komeiden mäntyjen katveeseen on myös mahdollista asettua nauttimaan arjesta Preitilän asuinalueille, joiden isot tontit ovat puutarhaharrastajien unelma. 

Rakentamisesta haaveileville löytyy vapaita tontteja Hanhijoen vehreältä asuinalueelta, joka sijaitsee kuitenkin mukavan lähellä keskustan palveluita. Preitilässä asuvat lapset saavat aloittaa koulu-uransa omassa Hanhijoen peruskoulussa ja jatkaa keskustaan yläasteelle ja lukioon. 

Vistan palvelut tavoittaa nekin vain vartissa pyörällä tai bussilla. Koska Paimio sijaitsee moottoritien varrella, hurauttaa Turkuun noin puolessa tunnissa ja tarvittaessa matka taittuu myös TLO:n tai Fölin bussien kyydissä. 

Aikaa nauttia ympäröivästä luonnosta  

Preitilässä voi nauttia vapaa-ajasta urheillen ja ympäröivästä luonnosta nauttien. Parantolan läheisyydestä löytyy esimerkiksi kulttuuri- ja luontopolku Parantolan polku, jonka kierrettyä voi pysähtyä lounastamaan Parantolan Ravintola Toivoon. 

Vaihtoehtoisesti Parantolan reitiltä voi jatkaa Preitilän reitille ja edellee Paimion luontopolulle, jolloin patikoitavaa kertyy jopa 11 km verran. Luonnossa liikkumisen lisäksi Preitilässä on Varasvuoren hyppyrimäki ja vaihtelevissa maastoissa kulkeva Paimion frisbeegolfrata. Jokipuisto ja Urheilupuisto ovat myös lyhyen matkan päässä.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
keskustan lähellä

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 53 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 18 % alle 14-vuotiaat 23 % muut 5 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 96 % vuokralla 3 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

35 km Turun keskustaan
35 km Salon keskustaan