Luolavuori

Turku

Luolavuori on viihtyisä luonnonläheinen alue, joka sijaitsee nopean pyöräilymatkan päässä keskustasta. Alueella on sekä pientalo- että kerrostaloasutusta.

Luolavuori sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Turun keskustasta etelään. Luolavuori on saanut nimensä sen eteläisessä osassa sijaitsevan mäen sisällä piilottelevista luolista. Luolien muodostuminen on Suomen maaperän vuoksi harvinaista ja Luolavuoren pääluola onkin yksi Suomen näyttävimmistä ja suurimmista luolista. Luonnonläheinen alue onkin ulkoilijoiden suosiossa. Jos mielesi tekee retkeilemään, tutustu Retkipaikassa Luolavuoren saloihin.

Luolavuoren asuinalue rakentuu pääosin 1950-luvun kerrostaloista ja viihtyisästä omakotitaloalueesta. Suosittu Petreliuksen kerrostaloalue jakautuu Luolavuoren ja Peltolan kaupunginosien kesken. Alueen asuntojen hinnat ovat Turun keskiluokkaa. Luolavuori kuuluu Skanssi-Uittamo suuralueseen ja alueella on oma Facebook-ryhmä.

Luolavuoressa on peruspalveluita, kuten Luolavuoren koulu ja Mäntyrinteen vanhainkoti. Liikunnallisia palveluita alueella tarjoavat uimahalli ja tenniskenttä. Lisäksi naapurustosta löytyy lähikauppa, muutamia ravintoloita ja ja Henrikin kirkko. Keskustasta Luolavuoreen pääsee kulkemaan kätevästi, sillä alue sijaitsee pääväylien varrella. Alueelle on myös erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet.

Innostutko luonnon ihmeistä lähellä kaupungin keskustaa?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
rivitaloja
omakotitaloja
pienkerrostaloja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 9 % eläkeläiset 30 % alle 14-vuotiaat 12 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 48 % vuokralla 50 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

44,5 vuotta
Leaflet | ...

4 km Turun keskustaan