Ilpoinen - Peltola

Turku

Ilpoisten ja Peltolan alueiden asukkaita ilahduttaa vuodenajasta toiseen ympäröivä metsäinen luonto, hyvät ulkoilureitit ja yhteisöllinen tunnelma.

Ilpoinen ja Peltola ovat toistensa kyljessä sijaitsevia kaupunginosia ja ne muodostavat luonnonläheisen asuinalueen. Alue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Turun keskustasta hyvien julkisen liikenteen yhteyksien varrella. Ilpoisten metsäalue kuntoilureitteineen on vilkkaassa käytössä. Lisäksi alue sijaitsee suositun ulkoilualueen, Luolavuoren, kupeessa ja myös Katariinanlaakson luonnonsuojelualue on aivan Ilpoisen vieressä.

Peltola koostuu kauniista omakotitaloalueesta ja viihtyisästä Petreliuksen kerrostaloalueesta. Peltolassa pääsee myös nauttimaan mökkeilystä keskellä kaupunkia, nimittäin Peltolan siirtolapuutarhassa sijaitsee Suomen reilusta puolesta miljoonasta mökistä 220. Tiesitkö, että siirtolapuutarhan poluille voi mennä ihastelemaan puutarhojen tunnelmaa?

Ilpoinen on puolestaan metsien ympäröimä ja väljästi rakennettu lähiö. Ilpoisten rakennuskanta muodostuu lähinnä 1960- ja 70-luvuilla rakennetuista kerrostaloista, mutta alueelta löytyy myös 1920- ja 30-luvuilla rakennettuja puutaloja.

Ilpoisten ja Peltolan alueilta löytyvät tarvittavat peruspalvelut esimerkiksi ala-aste, kirjasto ja lähikauppa. Lisäksi koulutarjontaa alueella järjestää Turun ammatti-instituutin Peltolan koulutalo. Alueella toimii myös pienkiinteistöomistajien etuja valvova ja asumisviihtymistä edistävä Ilpoisten-Peltolan pientalot ry.

Liikutko mielelläsi metsäisillä poluilla lähellä kotia?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
omakotitaloja
puutaloja
rivitaloja
vapaa-ajan asuntoja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 47 % opiskelijat 11 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 18 % muut 14 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 50 % vuokralla 49 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

5 km Turun keskustaan