Runosmäki

Turku

Runosmäessä on kohtuuhintaista asumista ja vehreällä kerrostaloalueella on paljon ystäviä erityisesti lapsille. Alueella on viime vuosina panostettu huomattavasti viihtyvyyteen.

Runosmäki on noin 7000 asukkaan kaupunginosa ja samalla Turun suurin lähiö, noin viisi kilometriä keskustasta pohjoiseen. Runosmäki sijaitsee Tampereen valtatien kupeessa ja naapurustossa on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Runosmäessä on pääosin 1970-luvulla rakennettuja kerrostaloja, joita on vauhdilla peruskorjattu. Lähiön koosta huolimatta alueella on paljon vehreää puustoa ja taloja ei ole rakennettu kiinni toisiinsa. Asumisen hintataso on kohtuullinen. Runosmäen kaupunginosan jakaa kahtia ahkerassa käytössä oleva metsäinen ulkoilualue ja sen läntisellä puolella sijaitsee Liljalaakson pientaloalue.

Runosmäessä toimii aktiivinen Runosmäkiseura ry, jonka tavoitteena on alueen kehittäminen ja viihtyisyyden parantaminen. Kaupunginosa onkin mukana Turun kaupungin lähiöparannusprojektissa. Runosmäestä löytyy hyvät peruspalvelut, kirjasto, nuorisotalo ja liikuntatiloja. Alueen asukkaita palvelee myös Runosmäen terveyskeskus, joka sijaitsee virallisesti Kaerlan kaupunginosan puolella. Myös Raision Kuninkojassa sijaitsevat liikekeskukset ja Ikea ovat vain kivenheiton päässä.

Pidätkö tornitalojen ikkunoista avautuvista maisemista?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
kerrostaloja
pienkerrostaloja
omakotitaloja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 44 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 35 % alle 14-vuotiaat 14 % muut 13 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 59 % vuokralla 39 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

45,5 vuotta
Leaflet | ...

5 km Turun keskustaan