Kuninkoja

Raisio

Kuninkoja on kehittyvä alue, jonka asukkaita ilahduttaa niin inspiroivat luontokohteet kuin monien suurten tavaratalojen tarjoamat ostosmahdollisuudet. Kuninkojalta on lyhyt matka Raision keskustaan ja rajan toiselle puolelle Turkuun.

Kuninkoja on Raision itäisin kaupunginosa, joka sijaitsee Turun ja Ruskon vastaisella rajalla. Raision keskustaan on matkaa nelisen kilometriä ja Turun keskustaan hurauttaa autolla vartissa. Myös julkisen liikenteen yhteydet ovat toimivat, sillä alueen läpi kulkee säännöllisesti Turun seudun joukkoliikenne Fölin linja-autoja.

Kuninkojan maisema on ambrosiaa tavaratalojen ja shoppailun ystävien silmille, sillä alueella on muun muassa Ikea, Biltema, Gigantti, Power, K-Rauta ja Jysk ja lapsiperheiden kestosuosikki HopLop. Myös Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus Mylly sijaitsee aivan Kuninkojan tuntumassa Kuloisissa.

Tavaratalojen lisäksi Kuninkojan maisemalle ovat tyypillisiä pientalot, metsät ja pellot. Viime vuosina alueelle on kohonnut useita uusia omakoti- ja rivitaloja, jotka ovat tuoneet entistä enemmän myös lapsiperheitä alueelle. Alakouluikäiset lapset suuntaavat pääasiassa Kuloisten kouluun ja yläkouluikäiset Vaisaaren yhtenäiskouluun Raision keskustaan.

Alueen nimi on peräisin alueelta alkunsa saavasta Kuninkoja-nimisestä joesta. Luonto on läsnä, sillä alueella sijaitsee suosittu ulkoilukohde Haunisten allas ja Turun puolella Kuninkojan varrella sijaitsee rauhoitettu Metsäkylän–Kuninkojan luontoalue.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
järven läheisyydessä
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 46 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 33 % alle 14-vuotiaat 14 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 62 % vuokralla 36 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

45 vuotta
Leaflet | ...

6 km Turun keskustaan