Vasaramäki

Turku

Vasaramäki on rauhallinen ja puistomainen asuinalue, jossa on verrattomat ulkoilumahdollisuudet. Alue on täynnä pientaloja rehevine puutarhoineen.

Vasaramäki sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Turun keskustasta kaakkoon. Alue yhdistyy Kupittaan kaupunginosaan, joka on tiivis korkeakoulujen ja toimistojen keskittymä. Vasaramäessä on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja alueelta pääsee kätevästi Helsingin suuntaan; Kupittaan rautatieasema on kävelymatkan päässä ja Helsingin valtatie sivuaa Vasaramäen läntistä reunaa.

Vasaramäen puutarhakaupunginosa rakentuu pääosin kodikkaista ja puisista omakoti- tai rivitaloista. Alue on tunnettu myös sen funkkis-korttelista, joka edustaa funktionalistista arkkitehtuurin tyylisuuntaa. Vasaramäen alueella on useita vehreitä puistoja ja metsäalueita sekä Turun hautausmaa. Nimensä Vasaramäki (ruots. Hammarbacka) on saanut kauppias G. C. Hammarin mukaan, joka vuokrasi alueelta maata 1823-1826.

Alueen vieressä sijaitsee myös Suomen vanhin ja laajin kaupunkipuisto, Kupittaanpuisto, joka tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia jalkapallosta lintujen bongaukseen. Vasaramäessä ja sen läheisyydessä on kattavat palvelut, kuten koulu, sote-palveluja ja Kupittaan Citymarket. Vasaramäen alueella toimii myös aktiivinen Vasaramäen omakotitaloyhdistys ry.

Nautitko asuinalueen puistomaisesta vehreydestä ja kauniista puutarhoista?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 9 % eläkeläiset 38 % alle 14-vuotiaat 12 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 51 % vuokralla 47 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

47 vuotta
Leaflet | ...

4 km Turun keskustaan