Asukkaat sen kertovat: Tämän takia kannattaa muuttaa Naantalin Merimaskuun!

Anna | 12.5.2022

Oletko haaveillut omasta kodista saariston syleilyssä? Paikassa, jossa meri ei ole koskaan kaukana? Naantalin Merimaskussa on tarjolla tontteja luonnon rauhaa ja villiä merta rakastaville, mutta samalla lähellä monipuolisia palveluita. Merimaskun asukkaat ovat ihastuneet kotiinsa – Tutustu asukkaiden ajatuksiin, miksi Merimaskussa on erityisen hyvä elää, ja kurkkaa samalla, millaisia tontteja alueella onkaan tarjolla.

Merimaskun tontit sijaitsevat ainutlaatuisessa ympäristössä – saariston tunnelma on vahvasti läsnä myös saaren sisemmissä osissa, ja syvemmälle saaristoon pääsee helposti joko veneellä tai autolla. Samalla saaren oma koulu ja kattavat palvelut niin Merimaskun kirkonkylällä kuin Naantalin keskustassa varmistavat, että elämä on mutkatonta ja arki sujuu.

"Talviset tähtitaivaat ja hiihtelyhanget, keväinen mustarastaan laulu, kesän uintipulahdukset ja veneretket, syksyn marja- ja sienimetsät. Täällä jokainen vuodenaika on se paras! Naapurusto - jollaiseksi täällä lasken ainakin kaikki neljän kilometrin säteellä asuvat - on auttavaista ja mukavaa. Ovelle saakka tuodaan kaloja tai sieniä, tarinaniskennälle on aina aikaa. Lähialueen viljelijöiltä voi ostaa suoraan tuoreita herkkuja. Varsinkin luovalla alalla toimivalle ihmiselle ihan unelmien paikka!" -Merimaskun asukas

Onkimishetki Merimaskun auringonlaskussa
Merimaskussa meri on lähellä ja harrastaminen helppoa jokaiseen vuodenaikaan.  © hoods.fi

Mutkatonta arkea Merimaskussa

Merimaskusta löytyy asukkaiden iloksi koulu, päiväkoti ja kirjasto, ja piristystä arkeen tuo myös kesäisin toimiva laadukas ravintola. Lisäksi noin vartin ajomatkan päässä sijaitsevassa Naantalin keskustassa on tarjolla persoonallisia pienyrittäjien palveluita. Merimaskusta ei koskaan tarvitsekaan lähteä kauas - korkeintaan veneellä syvemmälle saariston salaisuuksiin tutustumaan!

"Aktiivinen kyläyhdistys sekä urheiluseura, edes jumppaan ei tarvitse kauas lähteä, lapsille myös harrastustoimintaa. Yhteenvetona ihana, maalaismainen ja rauhallinen meren syleilyssä oleva kylä, jossa viihtyy varmasti jokainen ja kaikille löytyy mukavaa tekemistä." -Merimaskun asukas

Lapsia pelaamassa Merimaskun jalkapallokentällä
Merimasku tarjoaa aktiviteetteja kaikenikäisille © Petra Sundell

Perhearki on Merimaskussa helppoa, sillä oma koulu ja päiväkoti sijaitsevat lähellä Kirkonkylällä. Juuri sopivan kokoisessa koulussa noin 130 oppilasta ja tasokkaat tilat opiskeluun. Lukioonkaan ei tarvitse lähteä kovin kauas, sillä Naantalin keskustan lukioon pääsee kätevästi bussiyhteyksillä myös Merimaskusta. Saariston ainutlaatuinen luonto tarjoaa mielikuvituksellisen paikan lapsille kasvaa. Samalla rauhallinen ympäristö ja huolehtiva yhteisö luovat turvaa ja tasapainottavat hektistä arkea.

Merimaskusta löytyykin upeita luontokohteita retkeilyyn. Villivuoren ympäristö on viehättävää luonnonsuojelualuetta ja myös korkean Kaasavuoren maisemat hurmaavat. Merimaskun kaksi järveä, Taattistenjärvi ja Köylijärvi, ovat sijaintinsa ansiosta rikkaita lintuvesiä. Lisäksi Merimaskusta löytyy asukasyhdistyksen ja kunnan yhteistyöllä tehdyt kuntoportaat ja kuntorata, joka johdattavat ulkoilijat saariston sisämaan metsiin!

"Yli 16 v kokemuksella Merimasku on hyvä paikka asua ja elää. Luonto on ovella ja täällä on puhdasta ja raikasta." -Tarja, Merimaskun asukas

Puiset kuntoportaat metsän ympäröimänä Merimaskussa
Huh, Merikaskun yli 100:n askelman kuntoportaissa saa hien pintaan! © Merimaskun Ahto ry

Merimasku on portti saaristoon

Merta rakastavat ihastuvat Merimaskuun ja saarelle on helppo ajaa Särkänsalmen siltaa pitkin. Merimasku onkin portti saaristoon, ja sen kautta on helppo ajaa autolla esimerkiksi Livonsaareen tai Rymättylään, ja tarvittaessa lauttayhteyksin aina ulkosaaristoon saakka. Merimaskun asukkaat tutustuvat saaristoon kätevästi myös omalla veneellä ja kirkonkylällä on viehättävä vierasvenesatama.

Vaikka ei lähtisikään seikkailulle saaristoon, on meri asukkaiden arjessa aina läsnä. Merimasku sijaitsee Saariston rengastien varrella, ja saaristolle tunnusomaisesti ympäristö koostuu korkeista kallionyppylöistä ja perinneniityistä sekä metsistä niiden lomassa.

Merimaskun vetovoima tulee näkyväksi erityisesti kesäisin, jolloin saaren asukasmäärä jopa tuplaantuu kesäasukkaiden ansiosta. Ympärivuotiset asukkaat saavat kuitenkin seurata saariston elämää jokaisena vuodenaikana: syksyllä sienestäen, talvella merijäällä hiihdellen ja kesällä veneillen ja retkeillen! 

Yksi Merimaskun monista venelaitureista
Meri on arjessa läsnä Merimaskussa. © Studio Vizualis

Järvensuun ja Särkän tontit

Oman kodin rakentamista suunnittelevat ilahtuvat Merimaskun uusimmista tonteista. Järvensuun ja Särkän tontit sijaitsevat kahden kilometrin päässä Merimaskun koulusta ja päiväkodista ja Naantalin keskustaan on matkaa vain seitsemän kilometriä. Tontit sijaitsevat lähellä Rymättyläntietä, minkä ansiosta kulkeminen Naantalin keskustaan on helppoa. Myös Föli-bussi kuljettaa läheisiltä pysäkeiltä Naantalin keskustaan ja aina Turkuun saakka.

Rauhallinen ja luonnonläheinen pientaloalue sijaitsee Taattistenjärven tuntumassa, kulttuurihistoriallisesti tärkeässä miljöössä. Kollolan kauniilla torpalla toimii myös kesäkahvio.

Tonttien hinnatkin ovat edulliset, alkaen noin 15 000 eurosta. Lisäksi vesihuollon ennakkoliittysmaksu on noin 10 000 euron paikkeilla. Rakennusoikeutta tonteilla on reilusti, pääosin noin 300 kerrosalaneliömetriä. Tontteja kannattaa tutkailla Naantalin karttasovelluksesta tai lähteä paikan päälle fiilistelemään.

Pst! Jos kodin rakentaminen Naantalin saaristossa on mietteissä, kannattaa kurkata myös vuoden 2022 Asuntomessualue Lounatuulen pohjoispuolelta löytyvä tonttialue!

Ilmakuva Merimaskun Taattistenjärvestä ja sen alueen uusista omakotitaloista.
Alueen asukkaat voivat suunnata vapaa-ajan viettoon joko järven tai meren rantaan. © hoods.fi

Mäntylänrinteet tontit

Myös Merimaskun kirkonkylän läheisyydessä Mäntylänrinteessä on vielä tarjolla muutamia tontteja ja hinnat liikkuvat 20 000 euron molemmin puolin. Myös tonttien vuokraaminen on mahdollista. Myös Mäntylänrinteen rakentajien tulee varautua noin 10 000 euron vesihuollon ennakkoliittymismaksuun. Rakennusoikeutta on 300 kerrosalaneliömetriä.

Merimaskun koulu ja päiväkoti sijaitsevat alueelta vain kilometrin päässä. Naantalin keskustaan on matkaa kymmenen kilometriä, ja tarvittaessa matka taittuu myös Föli-bussin kyydissä. Merimaskun kauniissa kulttuurimaisemassa tontit rajautuvat virkistysalueisiin mahdollistaen omasta rauhasta ja luonnon läheisyydestä nauttimisen.

Läheinen 1700-luvulla rakennettu Merimaskun puukirkko on kaunis maamerkki, joka muistuttaa paikan pitkästä historiasta. Saaristopitäjän elämä ei kuitenkaan ole jäänyt menneisyyteen, vaan aluetta on kehitetty yhteistyössä aktiivisten toimijoiden kanssa. Esimerkiksi Kirkonkylän ranta sai vastikään uuden ilmeen, minkä ansiosta se on toimiva ja viihtyisä virkistyskohde asukkaille.

“Kylä meren rannalla. Kaunis paikka asua. Kirkonkylän kunnostustyöt ovat tehneet paikasta koko ajan viihtyisämmän ja tapahtumia on järjestetty aktiivisesti. Koulu on ihan huippu, ja paikallista harrastustoimintaa paljon.” -Meri, Merimaskun asukas

Esimerkiksi kuvan alereunassa oleva kaarteessa sijaitseva suuri tontti on kirjoitushetkellä vapaana. © hoods.fi

Sopivassa suhteessa omaa rauhaa ja yhteisöllisyyttä

"Upeat naapurit, jotka ovat seurallisia ja ovat aina valmiita auttamaan. On turvallista kun naapuri pitää taloa silmällä meidän poissa ollessa ja päinvastoin. Puutarhan tuotteita ja muita maistiaisia vaihdetaan puolin ja toisin. Matkaa kaupungin keskustaan on muutama kilometri. Sekin taittuu mahtavien merimaisemien halki Särkän ja Ukkopekan siltojen kautta." -Merimaskun asukas

Merimaskun asukkaat kehuvat erityisesti asuinpaikkansa kylämäisyyttä ja avuliasta yhteisöä, joka huolehtii toinen toisistaan. Merimaskussa naapuriapu on isossa roolissa. Naapureille annetaan osa kalasaaliista ja marjasadosta, ja asukkaiden poissa ollessa toisten kotia pidetään silmällä. Täällä jokaisella onkin tilaa ympärillään ja mahdollisuus omaan rauhaan, mutta samalla lämpimät suhteet naapureihin.

 "Yhteisöllinen kylä, jossa on aktiivinen urheiluseura ja muita yhdistyksiä. Luonto on lähellä, eikä kaupunkiinkaan niin kovin pitkä matka ole."

Yhteishengestä kertoo myös Kollolan torppa, jonka aktiiviset paikalliset saivat suojeltua 80-luvun lopulla. Nyt torpalla toimii Kollolan kotiseutumuseo ja kesäkahvila ja pihapiirissä myös Merimaskun teatteri!

Kolme syytä rakastua Merimaskuun:

  1. Kaikista tarvittavat palvelut löytyvät joko Merimaskun kirkonkylältä tai Naantalin keskustasta.
  2. Merimaskussa on mahdollisuus omaan rauhaan, mutta myös lämminhenkinen ja huolehtiva yhteisö ympärillä.
  3. Merimasku on portti merelle. Lähes sadan saaren Merimaskusta pääsee helposti sukeltamaan syvemmälle saaristoon aina ulkosaarille saakka!

 + Merimaskusta ei tarvitse lähteä minnekään: kesäisin mökkiläiset saapuvat saareen, mutta pysyvät asukkaat elävät vuoden ympäri uniikin saaren syleilyssä! 

- Anna ja Know Your Hoodsin tiimi

Myös nämä blogit saattavat kiinnostaa sinua:

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Annamari

Tekstiä voisi päivittää, Merimaskussa ei ole kauppaa, eikä pankkia. Yksi loistava ravintola on toiminnassa kesäisin ja tuo kirkon rantaan elämää.

19.7.2022 20:17Vastaa
3 0
Anna

Hei!

Kiitos tiedosta Annamari, päivitimme blogia vinkkisi perusteella!

Terveisin,
Anna + Hoodsin väki

15.8.2022 13:27
0 0
Ilona Klenberg-Jousi

Hei! Olemme puolisoni kanssa erittäin kiinnostuneita Merimaskusta mahdollisena tulevana asuinseutuna. Asumme tällä hetkellä Helsingin keskustassa, mutta tulevaisuus upeissa saaristolaismaisemissa houkuttelee.

7.8.2022 22:24Vastaa
1 0
Anna

Hei!

Merimaskun asukkaiden kommentit saavat saaren kuulostamaan kyllä ihanalta asuinapaikalta. Toivottavasti teidän saaristohaave toteutuu pian! 🙂

Terveisin,
Anna Hoodsilta

15.8.2022 13:31
2 0