Merimasku

Naantali

Merimasku sijaitsee Saaristomeren syleilyssä, kaukana keskustan ja liikenteen melusta. Alue on täynnä kaunista, niittyjen ja peltojen värittämää luontoa Saariston rengastien varrella. Merimaskussa voi yhdistää unelman vapaa-ajan ja varsinaisen asumisen yhdistämisestä.

Saariston elämää hyvien yhteyksien päässä

Merimasku sijaitsee reilun kymmenen kilometrin päässä Naantalin keskustasta ja ulottuu Otavan saaren pohjoisosan lisäksi lähes sadalle muulle saarelle, joista kaikkiaan noin kuudella saarella on pysyvää asutusta. Merimasku oli itsenäinen kunta vuoteen 2009 asti, jolloin se liitettiin osaksi Naantalia. Alueen varsinainen keskus eli Merimaskun kirkonkylä sijaitsee Otavan saaren pohjoisosassa.

Merimaskusta on maayhteys Luonnonmaan saarelle ja sitä kautta Naantalin keskustaan 2000-luvulla rakennetun sillan ansiosta. Myös Turun seudun liikenteen Fölin bussit liikennöivät tätä reittiä pitkin Naantalin keskustaan noin 20 minuutissa, tosin Merimaskussa oma kulkuneuvo tulee todennäköisesti tarpeeseen. Turkuun ajaa nopeimmillaan puolessa tunnissa Otavan saaren itäosassa sijaitsevasta Hellemäen naapurustosta.

Luontoa, historiaa ja kattavat peruspalvelut

Merimasku on täynnä kaunista kulttuurimaisemaa, jota hallitsevat niityt, metsäsaarekkeiden täplittämät pellot ja laidunnukseen käytetyt alueet. Merimaskun asukkaiden arkea helpottavat peruspalvelut kuten lähikaupat, ravintolat, pankki ja kirjasto sekä erityisesti lapsiperheitä palveleva Merimaskun alakoulu. Vapaa-aika kuluu etenkin luonnossa ja muun muassa uudehkot kuntoportaat saavat hien pintaan.

Omaa tilaa ja luonnonläheisyyttä kaipaavat asukkaat ihastuvat Merimaskuun. Alueella on paljon myös historiallisesti kiinnostavia kohteita, kuten vuonna 1726 rakennettu Merimaskun kirkko, joka on Suomen kuudenneksi vanhin kokoaikaisessa käytössä oleva puukirkko. Merimaskun läpi kulkee myös Suomen matkailun kestosuosittu Saariston rengastie. Kesäisin alueen asukkaiden määrä lähes kaksinkertaistuu, sillä Merimasku on erittäin suosittu vapaa-ajan asukkaiden keskuudessa.

Merimaskussa toimii paikallista kulttuuria ja luontoarvoja vaaliva kotiseutuyhdistys Merimasku Seura Ry.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
saaristossa
meren äärellä
metsän reunalla
järven läheisyydessä
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
mäkimaisemaa

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista
maaseudun rauhaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
vapaa-ajan asuntoja
puutaloja
rivitaloja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 23 % alle 14-vuotiaat 20 % muut 7 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 92 % vuokralla 6 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42,5 vuotta
Leaflet | ...

28 km Turun keskustaan