Mitä Turussa kannattaa tehdä?

Vieraskynä / Visiting author | 16.9.2020

Oletko juuri muuttanut Turkuun ja pohdit, mitä tekemistä Turussa on? Nyt esittelyvuorossa on paikat, joissa vierailemalla voi rentoutua kesken kiireisen arjen. Olemme keränneet vinkkejä erityisesti opiskelijoita ajatellen, mutta toki kaikki uudet turkulaiset pääsevät inspiroitumaan näistä Turun helmistä. Minne sinä suuntaat opiskelu- tai työpäivän päätteeksi?

Puistoista linnoihin

Turussa on vaikka millä mitalla nähtävää ja koettavaa museoista pakohuonepeleihin. Myös erilaisia opiskelijatapahtumia järjestetään runsaasti. Useimmat opiskelijatapahtumat painottuvat kuitenkin iltaan - ja toisinaan pitkälle yöhön. Keräsimmekin ylös paikkoja, joissa vierailemalla illan opiskelijamenojen odottelu kuluu nopeasti. Läheinen sijainti Turun keskustaan takaa sen, että vierailu on näppärä toteuttaa esimerkiksi heti opiskelupäivän päätteeksi.

Rauhoittumista ulkoilmassa

Vartsikka - viihtyisä puisto keskustassa

Ensimmäisinä viikkoina useat ainejärjestöt järjestävät omia tapahtumiaan Vartiovuorella eli tutummin Vartsikassa. Puisto on kuitenkin mainio paikka kokoontua myös omatoimisesti uusien opiskelukavereiden kanssa piknikin tai erilaisten ulkopelien, kuten mölkyn, äärelle. Vartsikka toimii hyvällä säällä myös erinomaisena opiskelupaikkana.

Vehreä Vartiovuorenpuisto hiekkateineen aurinkoisena kesäpäivänä.
Rauhallinen puisto sijaitsee aivan Turun keskustassa. © Jenni Polttila

Keskustan halki virtaava joki

Turussa asuessa Aurajokiranta tulee varmasti tutuksi, sillä joki jakaa Turun keskustan itäiseen ja läntiseen osaan, “täl ja tois pual jokke”. Uudelle kaupunkilaiselle keskustan läpi virtaava joki voi helpottaa kaupungin hahmottamista, ja etenkin sen varrella sijaitseva Tuomiokirkko toimii maamerkkinä keskustan alueella suunnistaessa.

Vasemmassa reunassa rauhallisesti virtaava Aurajoki ja vene, oikeassa reunassa ihmisiä istumassa penkeillä sekä punaisia kukkia.
Aurajokirannassa on leppoisa tunnelma. © Jenni Polttila

Aurajokiranta on mukava ajanviettopaikka, sillä sen varrelta löytyy runsaasti kahviloita ja ravintoloita, kuuluisat jokilaivat sekä penkkejä, joille istahtaa nauttimaan rauhallisesti virtaavasta joesta. Se on lisäksi loistava lenkkeilypaikka.

Kirpparilöytöjä

Turun kirpputoritarjonta on laaja ja tiuhaan vaihtuvat valikoimat takaavat sen, että kirppiskierroksella käydessä törmää mitä kiinnostavampiin löytöihin.

Nimensä mukaisesti Puutorilla sijaitseva Puutorin Kirppis on mukava ja erinomaisen palvelun takaava itsepalvelukirpputori osoitteessa Brahenkatu 14. Kirppistellä voi myös Maanantaimarketissa ja Second Hand Ilonassa, joissa vierailun yhteydessä voi nauttia kupillisen kahvia. Maanantaimarket löytyy osoitteesta Kristiinankatu 6, Second Hand Ilona osoitteesta Yliopistonkatu 15. Myös Länsikeskuksesta löytyy useampi ihana kirppis sekä Suomen Punaisen Ristin kontti.

Vinkki: Vuokraa pöytä tai rekki omalta suosikkikirpputoriltasi ja vie käyttämättömät vaatteesi myyntiin yksin tai yhdessä ystäväsi kanssa!

Historian havinaa Turun linnassa

Lähikuva valkoiseksi rapatusta Turun linnasta ja yhdestä sen sisäänkäynneistä.
Keskiaikaisen linnan sopukoissa seikkailemalla kuluu tunti jos toinenkin. © Jenni Polttila

Aurajoen länsipuolta kuljettaessa aina lähes satamaan saakka, tulee vastaan valkoinen linnamainen rakennus. Turun linnalla on pitkä historia, johon pääsee tutustumaan tarkemmin linnassa vierailemalla. Opiskelijat pääsevät vierailemaan keskiaikaisessa linnassa edullisempaan hintaan opiskelijakorttia näyttämällä. Tsekkaa Turun linnan aukioloajat ja tapahtumat, nappaa kaverisi mukaan ja lähtekää viettämään museopäivää Turun linnan torneihin!

Tuunaa haalareista entistä uniikimmat

Haalarit ovat tärkeä osa lähes jokaisen opiskelijan arkea ja ainakin alkuun haalarimerkkien keräily on prioriteettilistalla korkealla. Merkkejä voi kerätä esimerkiksi osallistumalla erilaisiin tapahtumiin tai ostamalla oman opiskelijayhdistyksen myymiä omaan alaan liittyviä merkkejä.

Käsityö-Kaisan liike Hämeenkadulla Turussa
Käsityö-Kaisan toimipaikka sijaitsee Hämeenkadulla lähellä yliopistoa. © Jenni Polttila

Hämeenkadulla sijaitsevasta ompelimo Käsityö-Kaisasta saa hankittua kirjainmerkkejä, joista omiin haalareihin saa muodostettua oman nimen tai vaikkapa jonkin hauskan persoonallisen lausahduksen.

Kuvassa keltaiset haalarit nimikirjaimilla sekä haalarimerkkejä.
Personoi opiskelijahaalarisi omilla nimikirjaimilla. © Jenni Polttila

Vinkki: Haalarimerkkien ompeleminen on hauskaa yhdessä opiskelukavereiden kanssa. Kerätkää porukka kasaan ja kokoontukaa jonnekin yhdessä ompelupuuhiin.

Lisää juttuja Turusta?

Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestimme elo-syyskuussa Opiskelijaviikot, jolloin esittelimme Turkua opiskelijoiden näkökulmasta ja jaoimme omat vinkkimme Turun opiskelijaelämään. Käy tutustumassa esimerkiksi aikaisemmin jakamaamme julkisen liikenteen oppaaseen tai tutustu opiskelijoiden suosimiin liikuntapaikkoihin.

Lisää vinkkejä ja tietoa Turusta ja sen lähikunnista voit lukea täällä blogissa sekä seuraamalla meidän Facebook- ja Instagram-sivuja.

- Jenna ja Jenni (Turun amk:n opiskelijat) & Susanna (Know Your Hoods)

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)