Onko Kaarina paras paikka asua? Susanna muutti kaupunkiin testatakseen väitteen

Susanna | 2.3.2020

Naapurustojen hakukoneemme Know Your Hoods laajeni Turusta naapurikaupunki Kaarinaan helmikuun alussa. Kaarina on n. 34 000 asukkaan merellinen kaupunki, jonka lupaus on, että se on paras paikka asua. Väite on kova, joten päätin muuttaa maaliskuun ajaksi Kaarinaan selvittääkseni pitääkö tämä paikkansa. Samalla testaan, miten hakukoneemme todella toimii. Katso videolta, mitkä kolme asiaa Kaarinassa menevät erityisen tarkkailun alle.

Hyppy muuttajan saappaisiin - Toimiiko Know Your Hoods?

Olemme aloittaneet yhteistyön Kaarinan kaupungin ja Kaarinan Kehitys Oy:n kanssa (kaupallinen yhteistyö), eli laajensimme Know Your Hoodsin kattamaan Kaarinan naapurustot. Koska vastaan palvelumme kehityksestä, päätin hypätä itse muuttajan saappaisiin ja testata, miten hakukoneemme todella toimii; osasiko se suositella sopivimman paikan asua ja antaako palvelun sisältö oikeanlaisen kuvan Kaarinan asuinalueista.

Kaarinaan muuttanut toimitusjohtaja Susanna Lahtinen nauttii ensimmäistä aamukahvia Kaarina-talon kahvilassa 'I Love Kaarina' -mukista.
Ainakin ensimmäinen aamukahvi maistui Kaarina-talolla. © CYF

Hakukoneen toiminnan lisäksi laitan testiin Kaarinan lupauksen, jonka mukaan se on paras paikka asua. Videolla paljastan kolme asiaa, joihin aion kiinnittää huomiota asumisen aikana. Ne ovat asioita, joita Kaarina tuo esiin omina vahvuuksinaan ja joita arvostan itse asumisessa. Onpa Kaarina myös palkittu ainakin yhdestä näistä teemoista.

Mihin sitten muutin?

Kaarinassa on asuinympäristöjä jokaiseen makuun moderneista kerrostaloasunnoista luonnon ympäröimiin pientaloalueisiin ja aina maaseudun rauhaan asti. Pohdin aiemmassa blogipostauksessa eri naapurustojen ominaispiirteitä ja mihin haluaisin kaupungissa muuttaa. Kaarina on suosittu myös rakentajien keskuudessa ja ihan varmuuden vuoksi tutustuin myös kaupungin tonttitarjontaan.

Moderneja paritaloja ilmakuvassa Kaarinan Kuusiston Lounais-Empossa. Taustalla on vielä tyhjää tilaa rakentaa ja tontteja myynnissä.
Pitäisköhän oikein ostaa tontti ja alkaa rakentaa? Kuusiston Lounais-Empossa on vielä tilaa. (toim. huom. Kuulen jo lähipiirin kauhun huokailuja.) © CYF

Ihan vielä en kuitenkaan ole valmis tontin ostoon (näin oppaan rakentajille...) ja päätinkin hyödyntää vapauttani kokeilla elämää useammalla asuinalueella. Olen asunut valtaosan aikuiselämästäni Turun keskustan liepeillä ja jotta hyppy tuntemattomaan ei olisi liian suuri, muutan kahden ensimmäisen viikon ajaksi Kaarinan keskustaan. Maaliskuun lopun vietän sen sijaan Meri-Piikkiössä, eli "syvemmälle skutsiin meen". Sinne ohjasi hakukone hakuehdoilla 'meren äärellä' ja 'pellon reunalla'.

Tässä kohdin mainittakoon, että lähipiirini taitaa olla melkoisen vieraantuneita maaseudun elämästä. Tuttavani kommentoi muuttoprojektin kuullessaan, että 'ai, lähdetkö sä maalle lassoamaan possuja'. Että näin. Saapa nähdä, mitä Piikkiössä lopulta oikein odottaa. :D

Ilmakuva Meri-Piikkiön maaseudusta ja Kuusistonsalmesta.
Meri-Piikkiön rauhaa meren äärellä. Näyttää aika kivalta, vai mitä? © CYF

Vinkkaa suosikkisi Kaarinasta

Vaikka toteutammekin asumisen kuukauden yhteistyössä Kaarinan kaupungin ja Kaarinan Kehitys Oy:n kanssa, emme ole ennalta sopineet mitä teen, mihin osallistun tai mitä kirjoitan. Tavoitteeni on elää tavallista arkea sekä tarkkailla ja raportoida siitä, millaista elämä Kaarinassa on.

Nyt haluaisin kuulla kaarinalaisilta, mitä uuden kaarinalaisen pitäisi ehdottomasti nähdä ja tehdä? Ehdota sun omia suosikkikohteita ja -juttuja alla olevaan blogin kommenttiosioon ja yritän toteuttaa niitä parhaani mukaan. Ota seurantaan meidän sometilit Facebookissa ja Instagramissa, jos haluat seurata, miten elämä Kaarinassa sujuu.

Kiva, jos tuut moikkaamaan!

-Susanna

P.S. Jos sullakin on muutto edessä, testaa ihmeessä Know Your Hoodsia. Anna meille palautetta, kuinka osuvasti onnistuimme löytämään juuri sinulle sopivan naapuruston!

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Jukka

Kiinnostava juttu, pitääkin seurata!

3.3.2020 10:36Vastaa
3 0