Kun oma työpöytä ei houkuttele - 5 mukavinta paikkaa työskentelyyn Turussa

Susanna | 8.9.2020

Alatko saada tarpeeksesi etäilystä? Tai onko kotona työskentely muuten haastavaa? Esittelemme 5 paikkaa, jotka tuovat mukavaa vaihtelua opiskeluun ja työskentelyyn. Vinkit on kirjoitettu erityisesti uusia opiskelijoita ajatellen, mutta niistä voivat inspiroitua kaikki kotitoimistoon kyllästyneet. Lue eteenpäin ja suuntaa työskentelemään inspiroiviin paikkoihin!

1. Lähellä tietolähteitä

Kirjasto on perinteikäs opiskelupaikka, jossa saa työskennellä rauhallisessa ympäristössä. Turun pääkirjaston arkkitehtuuri on näyttävä yhdistelmä uutta ja vanhaa luoden kiinnostavan opiskeluympäristön. Ainakin allekirjoittaneet kokevat kirjaston samalla kotoisaksi, mutta inspiroivan erilaiseksi paikaksi opiskella ja työskennellä.

Kirjastossa opiskelun ehdoton vahvuus on helposti saatavilla olevat kirjat, joista on helppo käydä etsimässä tietoa tai napata mukaan kiinnostavia romaaneja tietokirjojen vastapainoksi. Pääkirjastolla on opiskeluun sopivien tilojen lisäksi paljon muutakin hyödyllistä kuten tietokoneita, tulostus- ja kopiointimahdollisuus, 3D-tulostin, musiikkihuone ja kahvila. Pääkirjaston palveluihin kannattaakin tutustua tarkemmin kirjaston omilla verkkosivuilla.

Turun kaupunginkirjaston pääsisäänkäynnin viereinen seinän lasiseinä.
Turun kaupunginkirjasto tarjoaa monipuoliset opiskelutilat rauhaa kaipaavalle. © Jenni Polttila / CYF

2. Kampusten monipuoliset työskentelytilat

Vaikka kampuksella tuleekin vietettyä yleensä melko paljon aikaa luentojen ja ryhmätöiden parissa, viihtyisät työtilat voivat olla hyvä ratkaisu myös itsenäistä opiskelua ajatellen.

Korkeakoulujen rakennuksista löytyy perinteisten tilojen lisäksi paikkoja, joissa ideoidaan rennosti Fatboylla istuen tai keskitytään hiljaisuudessa täyden äänieristyksen vallitessa. Työtiloihin kannattaakin tutustua kunnolla jo heti opintojen alkaessa, sillä allekirjoittaneet yllättyvät edelleen kahden opiskeluvuoden jälkeen siitä, kuinka viihtyisiä tiloja kampuksilla onkaan tarjolla.

3. Fiilistelyä Kauppahallissa

Jos pieni taustahäly ei häiritse, Turun Kauppahalli on tunnelmallinen paikka opiskeluun. Lukuisat pienet kojut herkkuineen houkuttelevat puoleensa, ja kauppahallista onkin kätevä napata pientä evästä opiskelun lomassa. Halli on arkisin auki kello 18 asti ja ravintolat tarjoavat herkullista ruokaa iltapäivisin edullisin after work -hinnoin.

Turun kauppahallin Linnankadun puoleinen sisäänkäynti.
Kurkista, mitä kauppahalli kätkee sisäänsä! © Jenni Polttila / CYF

Vinkki: Vaikka viikonloppuna pitäisikin taukoa opiskelusta, kauppahallista saa haettua huumaavan herkullista tuoretta leipää aamupalalle.

4. Kuppi kuumaa

Turun keskustassa on runsaasti kahviloita, joissa työskentely tuo mukavaa vaihtelua omiin nurkkiin. Aurajoen rannassa sijaitseva perinteikäs Café Art, Hämeentiellä myös vegaanisia kahvilatuotteita tarjoileva Bean Bar sekä yliopiston läheisyydessä sijaitseva Fabbes Cafe on todettu toimiviksi opiskelupaikoiksi niin ryhmätöiden tekoon kuin myös itsenäiseen opiskeluun. Ja tietysti herkutteluun! Lisäksi yliopiston kupeessa sijaitsevassa Fiilis Cafessa voi opiskelun lomassa syödä vegaanisia, gluteenittomia ja keto-ruokavalioon sopivia herkkuja.

Turun Aurajoen rannassa sijaitsevan Café Artin teepannun muotoinen kyltti kahvilan oven vieressä.
Sympaattinen Café Art on suosittu kahvila Aurajoen rannassa Kirjasto- ja Auransillan välissä. © Jenni Polttila / CYF

Vinkki: Opiskelupaikkaa valittaessa on hyvä huomioida pistorasiat, sillä on ikävää, jos tietokoneen akku pääsee loppumaan kesken opiskelutuokion. Edellä mainituissa kahviloissa pistorasioita on hyvin saatavilla.

5. Baari toimistona?

Pub-tyylisen baarin ei ajattelisi olevan optimaalisin paikka opiskelulle, mutta Kaskenkadulla sijaitseva Bar Toimisto tekee tähän poikkeuksen. Nimensä mukaisesti anniskeluravintola toimii aamupäivästä useiden opiskelijoiden työskentelytilana. Toimisto on suosittu paikka erityisesti ryhmätöiden tekoon ja usein paikalla onkin useampia opiskelijaryhmiä omien tehtäviensä kimpussa.

Toivotamme viihtyisiä opiskeluhetkiä, missä ikinä opiskeletkin!

Bonusvinkki: HUB Turku

Kaipaatko ympärillesi työyhteisöä ja verkostoja? HUB Turku on Turun keskustassa toimiva yhteisötyöskentelytila ja kohtaamispaikka, jossa yrittäjät, freelancerit, opiskelijat, tutkijat, taiteilijat, tiimit ja yhteisöt voivat työskennellä ja verkostoitua.

HUBille voi hankkia vaikkapa edullisen päiväpassin (kahvi sisältyy hintaan!) tai pidempiaikaisen työpisteen. HUBin puheenjohtaja Juhani kertoi meille aiemmin HUBin toiminnasta, käy tutustumassa blogikirjoitukseen.

HUBilla on työtilojen lisäksi kiinnostavia tapahtumia ja mahdollisuus verkostoitua. © HUB

Opiskelijaviikot

Syksy on opiskelijoiden aikaa, joten esittelemme Opiskelijaviikkojen aikana Turun seutua opiskelijoille. Toivomme vinkkien helpottavan opiskelijaelämän aloitusta mahdollisesti täysin uudessa kaupungissa sujuu mukavasti. Tutustu esimerkiksi Turun joukkoliikenteen lyhyeen oppimäärään tai innostu Turun seudun mahtavista urheilu- ja ulkoilupaikoista!

- Jenna ja Jenni (Turun amk:n opiskelijat) & Susanna (Know Your Hoods)

Diskussion

Lämna en kommentar

Vänligen kommenterar sakligt och konstruktivt. Osakligt innehåll raderas.

Beställ nyhetsbrevet

*) Obligatoriskt fält

E-postadressen används för att hitta användarikon från Gravatar servicen.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu. Lämna en kommentar och börja diskussionen :)