Aktiivisten kaupunki Kouvola – Hoods.fi laajenee Kymenlaaksoon!

Elisa | 4.10.2023

Luonto-, kulttuuri- ja urheilukaupunkina tunnetun Kouvolan ensimmäiset kylät – Anjala, Inkeroinen ja Sippola – ovat liittyneet naapurustopalvelu Know Your Hoodsiin. Näin ollen myös palvelumme ottaa ensimmäiset viralliset askeleensa Kymenlaaksossa. Toisin sanoen: saamme jälleen inspiroitua aivan uudenlaisista asuinpaikoista. Liity matkaan mukaan!

Tervetuloa Kouvolaan!

Kouvolassa on tarjolla monipuolisia tapahtumia niin kylillä kuin keskustassa läpi vuoden. © Kouvolan kaupunki

Noin 80 000 asukkaan Kouvola on maapinta-alaltaan Etelä-Suomen suurin kaupunki, ja se tarjoaa asumista keskustan vilinästä rauhallisiin taajamiin ja maaseutukyliin. Kouvola on sopiva sekoitus kaupunkiympäristöä ja asumisen väljyyttä, kulttuuria ja urheilua sekä tietysti luonnonrauhaa ja upeita vesistöjä. Tiesitkö, että Kouvola on myös Suomen vilkkaimpia mökkipaikkakuntia?

“Tervetuloa Kouvolaan, aktiivisten kaupunkiin! Meillä voit elää juuri oman näköistäsi elämää. Toimiva arki, asumisen unelmien toteuttaminen edullisesti ja laadukas vapaa-aika ovat Kouvolassa todellisuutta. Kaakkois-Suomen keskus Kouvola on aktiivinen luonto- ja urheilukaupunki. Meillä on hyvät yhteydet – ihmisiin, luontoon, maailmalle ja mahdollisuuksiin."

Tapahtumatarjonta on Kouvolassa vilkasta ja sitä riittää moneen makuun aina moottoriurheilusta kulttuuriin, rock-konsertteihin ja urheilu- ja ravitapahtumiin. Myös arjen sujuvuus näkyy kouvolalaisten lasten ja nuorten elämässä. Palkintoja ovat ansainneet niin Kouvolan Metsäeskari kuin alueen koko varhaiskasvatuskin.

Ilmakuva Kouvolan raviradalta. Etuosassa ravihevoset juoksee radalla, taustalla yleisöä.
Lähdetäänkö raveihin? © Lukas Pearsall

Mukana aluksi 3 inspiroivaa kylää

Kouvolan taival Know Your Hoodsissa alkaa näin aluksi kolmen inspiroivan kylän – Anjalan, Inkeroisen ja Sippolan – voimin. Klikkaa kylän nimeä ja pääset tutustumaan niihin tarkemmin.

Anjala noin 2 000 asukkaan viehättävä kylä eteläisessä Kouvolassa, jossa asukkaita ilahduttaa alueen seuraurheilu, lähiluonto ja vahva kulttuuriperintö vain 20 minuutin ajomatkan päässä keskustasta. Kylän alueella sijaitsee esimerkiksi osa Ankkapurhan kulttuuripuistosta, jossa voit kuulla kiinnostavia tarinoita niin Wrede-suvusta, Kustaa III sodasta, Anjalan liitosta kuin kartanon kummituksestakin. Anjalan kartanossa järjestetään kesäisin mm. taidenäyttelyitä, sekä läheisellä puistoalueella "fribaajia" ilahduttaa laadukas frisbeegolfrata.

Ihmisiä Ankkapurhassa.
Ankkapurhan kulttuuripuisto houkuttelee väkeä kauempaakin. © Anu Vainio

Noin 4 000 asukkaan kehittyvä taajamakylä Inkeroinen sijaitsee aivan Kymijoen rannalla. Kouvolan keskustaan on Inkeroisista noin 20 minuutin ajomatka, mutta miksipä sinne tarvitsi edes lähteä: löytyyhän kylästä erinomaiset peruspalvelut omaa uima- ja jäähallia myöten! Inkeroisten Tehtaanmäki on osa Ankkapurhan kulttuuripuistoa, jonka ruukki-miljöö elävöittää alueen (edelleenkin toimivaa) teollisuusperinnettä. Tehtaanmäeltä löytyy myös useita Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, kuten Rantalinjan mestaritalot, Mäntyrinteen insinööritalot, Tervalinjan rivitalot sekä kolme kerrostaloa.

Tehtaanmäen koulu.
Myös Tehtaanmäen koulu on Alvar Aallon suunnittelema – ja yhä käytössä alkuperäisessä tarkoituksessaan! © Laura Lehtinen

Sippolaa luonnehditaan aktiiviseksi ja perheystävälliseksi maaseutukyläksi, jossa asukkaat saavat nauttia niin kattavista peruspalveluista kuin aktiivisesta yhdistystoiminnasta. Kulttuuristakin pääsee Sippolassa nauttimaan: täältä löytyy esimerkiksi Taidekeskus Antares, jonka lähimetsä on täynnä ihastuttavaa ympäristötaidetta, sekä Suomen suurin puukartano Sippolan hovi.

Kyltti taidekeskukseen ja ihmisiä.
Taidekeskus Antares toimii 1950-luvun Meijerissä. © Laura Lehtinen

Tiesitkö tätä: Sippola valittiin vuoden 2022 Kymenlaakson kyläksi ja sai 2023 kunniamaininnan Suomen vuoden kylä -kilpailussa!

Lähetä meille paras otoksesi "Aktiivisten Kouvolasta"

Kouvolalainen: miten aktiivisuus näkyy sinun elämässäsi?

 • Oletko kenties intohimoinen luontoretkeilijä vai nautitko ennemmin sisätreeneistä?
 • Nouseeko sykkeesi joukkuelajeja harrastamalla tai ehkäpä mieluiten energisissä kulttuuritapahtumissa?
 • Tai kenties koet olevasi aktiivisimmillasi opiskelujen, työn, järjestö- ja yhdistystoiminnan parissa?
Mikä on suosikkipuuhaasi Kouvolassa? Kuvaa se ja osallistu kisaan! © Noora Partanen

Jotta kokemus Kouvolasta ei jäisi turhan pintapuoliseksi, järjestämme hauskan valokuvakilpailun teemalla "Aktiivisten Kouvola". Haluamme nähdä, mitä tällä sloganilla oikein tarkoitetaan: mikä tekee juuri Kouvolasta Suomen aktiivisimman kaupungin. Luovuutta saa käyttää! :)

Ota kuva itsestäsi tai kavereistasi (luvan kanssa tietenkin) suosikkitoimintanne parissa Kouvolassa. Lisää kuvan yhteyteen kuvausaika ja -paikka, sekä mielellään kuvaan liittyvä tarina. Osallistu enintään 3 kuvalla. Kuvan pitää olla otettu vuoden sisällä.

Milloin: Jätä kuvasi kilpailuun viimeistään su 29.10.2023 klo 23:59 mennessä.

Voit osallistua kolmella eri tavalla, eli valitse näistä itsellesi sopivin:

 1. Sähköposti: Lähetä kuvasi osoitteeseen info@hoods.fi
 2. Instagram: Lisää Instagramissa avoimen profiilin kuvan yhteyteen #aktiivistenkouvola Huom! Jotta voit osallistua, Instagram-tilisi tulee olla julkinen.
 3. Facebook: Lisää kuva @knowyourhoods:in Facebook-sivun valokuvakisan postauksen kommenttiosioon. Postaus on kiinnitetty sivun yläreunaan.

Huomioithan, että naapurusto voi hyvin olla myös haja-asutusaluetta maaseudulla! Meillä Hoodsissa jokainen asuttu alue ansaitsee naapuruston tittelin. :)

Voittajien valinta ja palkinnot

 • Finaaliäänestys: Julkaisemme finalistit, eli tuomariston valinnat blogissa perjantaina 3.11., jonka jälkeen lukijat saavat äänestää suosikkiaan kommentoimalla blogiin.
 • Palkinnot: Eniten ääniä saanut kuva voittaa paikallisen yllätyspalkinnon! Suoritamme myös kaikkien äänestäjien kesken arvonnan.
 • Voittajan julkaisu: Voittajat julkaistaan marraskuun lopussa Know Your Hoodsin some-kanavissa ja blogissa.

Valokuvakilpailun tarkat ehdot löydät blogin lopusta! *

Mikä on sinulle paras asuinpaikka?

Erilaisiin kuntiin ja niiden naapurustoihin voi tutustua yksityiskohtaisesti hakukoneemme avulla. Unelmien naapurustoa voi hakea esimerkiksi joen varrelta, pellon laidalta tai kaupunkien keskustoista – riippuen siitä, mikä on juuri sinulle ja elämäntilanteellesi sopivin ratkaisu. Samalla voit perehtyä naapurustojen omilla sivuilla kiinnostaviin tilastoihin tai lukea naapurustojen tarinoita blogista.

Psst! Ota myös meidän Facebook- ja Instagram-sivut seurantaan, niin pysyt menossa mukana!

Valkoinen talo.
Sijaitseeko unelmiesi naapurusto esimerkiksi etätyö-ystävällisellä alueella? Kuva Inkeroisten Ankkapurhan alueelta. © Laura Lehtinen

* Valokuvakilpailun ehdot

 • Valokuvien tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajilla.
 • Kilpailun järjestää Know Your Hoods ja Kouvolan kaupunki.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneiden valokuvia ja kuvatekstejä omissa verkkopalveluissaan ja muissa kanavissa (esim. some) siten, että valokuvaaja on aina mainittu kuvan yhteydessä. 
 • Know Your Hoodsilla on oikeus rajata kuvaa Instagramiin sopivaksi finaalia varten. Blogin finaaliäänestyksessä kuva julkaistaan alkuperäisessä muodossa.
 • Jos haluat valokuvan tekijänoikeuksien yhteydessä mainittavan jonkin muun nimen kuin nimesi Facebookissa tai nimimerkkisi Instagramissa, sisällytä tieto valokuvan postauksen yhteyteen.
 • Jättämällä valokuvan kilpailuun vakuutat, että sinulla on oikeus käyttämääsi kuvamateriaaliin ja sen levittämiseen eikä se loukkaa kenenkään tekijänoikeuksia ja/tai yksityisyyden suojaa.
 • Jos kuvissa on tunnistettavissa oleva henkilö, kuvaaja on vastuussa siitä, että henkilö on antanut suostumuksensa valokuvan ottamiseen ja valokuvan kilpailuun lähettämiseen. 
 • Kilpailuun voivat osallistua 12 vuotta täyttäneet henkilöt, alaikäiset vanhempien/huoltajan suostumuksella.
 • Järjestäjät voivat halutessaan valita ylimääräisiä voittajakuvia. 
 • Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun enintään 3 kuvalla. Jos yksi henkilö on toimittanut useamman kuin 3 kuvaa, osallistuvat 3 ensimmäiseksi toimitettua kuvaa kilpailuun.
 • Kilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta sen kanavan kautta, jolla hän on osallistunut kilpailuun. Voittajalla on kaksi vuorokautta aikaa vastata viestiin, jonka jälkeen kilpailun järjestäjät voivat valita toisen voittajan.
 • Kokonaiskilpailun voittajakuvista ja/tai kuvaajasta voidaan tehdä juttu järjestäjän blogiin ja some-kanaviin sekä paikallisiin lehtiin.
 • Kilpailuun osallistuvien kuvien tulee olla hyvän maun mukaisia, eivätkä ne saa rikkoa kenenkään oikeuksia tai halventaa ketään. Kilpailun järjestäjällä on oikeus poistaa tätä sääntöä rikkovat kuvat kilpailusta.
 • Yksittäinen kilpailija voidaan poistaa kilpailusta, jos hän rikkoo huomautuksesta huolimatta sääntöjä.
 • Kilpailun järjestäjällä on oikeus muokata kilpailun sääntöjä tarvittaessa, kuitenkin viestien muutoksista sosiaalisen median kanavissa.
 • Meta ei ole osallisena somessa tapahtuvissa arvonnoissa.

-Elisa, Know Your Hoods

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)