Keski-ikäinen Raisio nostaa korot kattoon 50-vuotisjuhlan kunniaksi!

Anna | 20.5.2024

Raision kaupunki täyttää tänä vuonna 50-vuotta, ja juhlavuosi on pullollaan kiinnostavia tapahtumia. Lähde mukaan iloiseen juhlintaan!

Raision kauppalasta tuli kaupunki 1.1.1974, jolloin Raision torilla juhlittiin musiikkiesitysten ja puheiden saattelemana. Nyt 50 vuotta myöhemmin synttäreitä juhlitaan koko vuoden ajan erilaisissa tapahtumissa. Keski-ikäinen Raisio onkin kaikkea muuta kuin tylsä – katsotaan mitä juhlavuonna on luvassa! 

 Keski-ikäisen Raision synttäreitä juhlitaan koko vuoden ajan!

Raision tapahtumaviikonloppu 25.5.

Raision tapahtumaviikonloppuna kaupungissa riittää hulinaa! Siivouspäivän kirpputorin lisäksi paikalla on Lounais-Suomen jätehuollon lajitteluneuvoja ja Pop up –lajitteluasema. Torin laidalla sijaitsevalla Tasalan kamarilla on tapahtuman ajan pisteet, joissa voi vaihtaa leluja, vaatteita ja kasvien pistokkaita. Myyntipöydät ovat yksityishenkilöille ilmaisia, ja siivouksen lomassa voit huilahtaa Tasalan kamarin kahvilassa!

Raisiossa järjestetään tapahtumaviikonloppuna myös Fotomaraton. Raision Kamerat ry:n organisoima Fotomaraton kestää 12 tuntia, jonka aikana kuvaajat ottavat 12 kuvaa. Kilpailutoimisto sijaitsee Raision kirjaston aulassa ja lisätietoa voit lukea tapahtuman sivuilta. Voit ilmoittautua mukaan vaikka tapahtuma-aamuna!

Fotomaratonilla voi suunnata kuvaamaan esimerkiksi Raision Alppiruusupuistoa. © Raision kaupunki

Kylä-Klemelän Taidetalolla on sen sijaan luvassa kaksipäiväinen rakumaraton (siis mikä!?). Raku on vanha japanilainen tekniikka, jossa esine poltetaan nopeasti kuumassa lämpötilassa, jolloin sen lasitukseen muodostuu uniikki säröinen pinta. Viikonlopun ajan yleisö voi seurata, kun harrastajat ja ammattilaiset tekevät raku-keramiikkaa non-stop, ja kävijät voivat myös vierailla Taidetalon rakukeramiikkanäyttelyssä.

Raision museo Harkon uusi näyttely Keramiikkabiennaali toukokuusta alkaen

Keramiikkaan voi tutustua myös Harkko-museossa, jonka uusi näyttely “Keramiikkabiennaali” avataan 17.5. Esillä on yhdeksän eri taiteilijan keramiikkateoksia. Digitalisoituvassa maailmassa keramiikan tekeminen on kasvattanut suosiotaan, ja se on myös tärkeässä roolissa nykytaiteessa. Näyttely tutustuttaa keramiikan työstämisen tapoihin ja esittelee niin taide- kuin käyttöesineitä.

Playa del Raision ilmaiset rantatreenit kesäkuussa

Ihmisiä Hahdenniemen uimarannalla.
Hahdenniemen rannalla treenataan ilmaiseksi kesäkuussa! © Raision kaupunki

Keski-ikäisessä Raisiossa pidetään myös huolta kunnosta rantatreenien avulla! Hahdenniemen uimarannan eli Playa del Raision rannalla järjestetään ilmaiset lihaskuntotreenit aina torstaisin klo 17. 

Playa del Raisioon kannattaa suunnata muinakin päivinä, sillä rannalla on kahvila, ravintola, beach volley -kenttä ja grillipaikkoja evästelyä varten. Rannalta voi myös vuokrata sup-lautoja. Playa del Raisiossa on rantavalvonta päivittäin 3.6. alkaen klo 11-18. Kesäkuun lopussa Playa del Raisiossa järjestetään myös Beach Party -festivaalit!

Raision Taiteiden yö & Raisio Pride 12.6.

Kesäkuussa vietetään myös Raision Taiteiden yötä, jolloin ympäri Raisiota järjestetään erilaista kulttuuritarjontaa kaikenikäisille. Samana päivänä järjestetään myös Raision ensimmäinen Pride-tapahtuma. Taiteiden yön aikaan myös Raision Alppiruusupuisto on parhaimmassa loistossaan, joten puistossa vierailuun kannattaa ehdottomasti varata aikaa. Puiston ihana kahvila avautuu, kun alppiruusujen kukinta alkaa ja sulkee ovensa, kun kukat lakastuvat. 

Krookilan kotiseutukeskus, musiikkinäytelmä ja tunnelmallinen savusauna

Krookilan kotiseutumuseon savusaunan voi nyt varata omalle ryhmälle. © CC BY 4.0

Monelle ulkopaikkakuntalaiselle Krookilan kotiseutukeskus on vielä uusia tuttavuus. Kotiseutukeskuksen viehättävä maalaismiljöö on ihana kesäkohde jo itsessään, mutta kotiseutukeskuksessa toimii lisäksi lounasravintola Krookilan Toivo sekä Valpurin puoti, jossa myydään kotimaisia puhdistustuotteita, koruja ja vaatteita. 

Krookilassa on tänä kesänä myös mahdollista tempautua koskettavan tarinan vietäväksi, kun Raision teatteri esittää kantaesityksenä Raision historiaan perustuvan musiikkinäytelmän Balladi Pahaniemen neidosta. Lisäksi Krookilan kotiseutukeskuksen savusaunaan voi nyt varata 1½ tunnin saunavuoroja Harkko-museosta. Lämmin suositus molemmille.

Raision luontokohteet

Raision merelliseen luontoon voi tutustua monilla retkeilyreiteillä ja luontopoluilla. © Janica Vilen

Raision monet kiinnostavat luontokohteet tarjoavat tekemistä useammallekin vierailukerralle. Raisionlahti on luontopolkuineen kaunis lintuvesi, ja nyt juhlavuoden aikana tänne saadaan asukasbudjetin ansiosta myös lisää penkkejä levähdystä varten. Juhlavuoden kunniaksi myös Raision Kuloistenmetsä suojellaan. Voit lukea lisää luontokohteista Raision sivuilta ja Know Your Hoodsin blogista

Juhlinta jatkuu myös kesän jälkeen!

Elokuussa vietetään myös perinteistä Raisio-päivää. Muistathan, että juhlavuoden tapahtumat eivät kuitenkaan lopu kesään, vaan jatkuvat vuoden loppuun saakka. Pysy ajan tasalla tapahtumista Juhlavuoden tapahtumat -sivulla

Raisio saattaa olla keski-ikäinen mutta osaa silti (tai juuri siksi!) pitää hauskaa ja nostaa korot kattoon. Onnea Raisio – kuin hyvä viini, sinäkin vain paranet vanhetessa! 

Sinua saattaa myös kiinnostaa seuraavat blogit:

-Anna & Know Your Hoodsin tiimi

P.S. Voit tutustua seudun naapurustoihin maksuttoman naapurustojen hakukoneemme avulla!

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)