Keskusta - Lauttakylä

Huittinen

Huittisten keskusta eli Lauttakylä on vehreiden puistojen ja kodikkaan asutuksen ansiosta erittäin kaunista ja viihtyisää seutua. Kaupungin monipuoliset palvelut ovat saavutettavissa kotiovelta kävellen tai pyöräillen.

Vilkasta elämää jokien halkomassa Lauttakylässä

Loimijoki ja Punkalaitumenjoki halkovat väljästi rakennettua ja idyllistä taajama-aluetta. Alueen pohjoisosassa virtaava Sammunjoki rajaa Lauttakylän ja Sammun kylän toisistaan erottuviksi alueiksi. Lauttakylässä on kätevää liikkua jalkaisin tai fillarilla, sillä palvelut sijaitsevat lähellä toisiaan. Huittisissa on tarjolla myös asiointiliikennettä ja ympäri Lauttakylää voikin hurauttaa kätevästi Huitsikalla. Tarvittaessa matka Poriin, Tampereelle, Turkuun ja Helsinkiin sujuu näppärästi, sillä kaupunki sijaitsee valtateiden risteyksessä.

Suurin osa huittislaisista asuu viehättävässä Lauttakylässä ja alueelle mahtuukin monenlaisia asutuksen keskittymiä kuten Pappilanniemi, Huhkola, Untonmäki, Nanhia, Kiviranta, Kuninkainen, Löysälä, Hein-Erkkilä ja Sahko. Tarjolla on niin tunnelmallisia ja rehevien puutarhojen värittämiä vanhempia asuinalueita kuin upouusia rivi- ja omakotitaloalueita. Vaivatonta kerrostaloasumista on tarjolla etenkin Huhkolassa ja Sahkossa, ja uusia, maisemaan sopivia matalia kerrostaloja rakentuu ympäri keskustaa.

Lauttakylä on palveluiden läheisyyttä arvostavan unelma, sillä valtaosa Huittisten yksilöllisistä kaupallisista ja kunnallisista palveluista sijaitsee keskustassa. Peruskoulujen lisäksi keskustassa on Lauttakylän lukio, jossa luonnontieteet, kielet, kansainvälisyys ja yrittäjyyskurssit ovat opiskelun keskiössä. Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto tarjoaa liiketoiminnan ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoja, minkä lisäksi Sataedussa voi opiskella kuljetusalaa. Huittisissa voi halutessaan edetä myös ammattikorkeakouluun, sillä yksi Satakunnan ammattikorkeakoulun kampuksista sijaitsee Lauttakylässä.

Lauttakylä on täynnä inspiroivaa tekemistä asukkaille ja vierailijoille

Lauttakylä on myös matkailijan mieleen, sillä sieltä löytyy uniikkien erikoisliikkeiden lisäksi Huittisten keskiajalla rakennettu kirkko, Huittisten museo ja veden kielelle saavia ravintolapalveluita. Kahdesti vuodessa järjestettävä Huittisten Hullu Yö -tapahtuma houkuttelee vieraita kauempaakin tutustumaan paikallisiin palveluihin ja kaupungin elämänmenoon. Taideakseli-projekti on lisännyt paikkakunnan kulttuurikattausta entisestää muun muassa muraaleilla ja valtava määrä tietoa löytyy Ympyrähulluista Hirvenpäähän -sivustolta.

Harrastusmahdollisuuksia Lauttakylästä löytyy joka lähtöön; kulttuuria, taidetta, ulkoliikuntaa ja muuta urheilua, opiskelua ja paljon muuta. Huittisten uusi liikuntahalli Tahto Areena, urheilukenttä, uimahalli ja jäähalli tarjoavat erinomaiset tilat urheiluun. Ulkoilusta pitävät suuntaavat erityisesti Kännölän ulkoilualueen reiteille ja kuntoportaisiin, missä sykkeet saa varmuudella kohoamaan. Lisäksi Risto Ryti -sali tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia mieltä virkistävien kulttuuritapahtumien järjestämiseen. Myös kaupungin monet yhdistykset pitävät huolta siitä, että tekeminen ei lopu kesken ja yhteisöllisyys kukoistaa.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä
metsän reunalla
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
keskusta
pientaloasumista
kerrostaloasumista
keskustan lähellä
vapaa-ajan asumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
kerrostaloja
tontteja
puutaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja
uudiskohteita
vapaa-ajan asuntoja

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 43 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 35 % alle 14-vuotiaat 16 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 74 % vuokralla 24 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

90 km Turun keskustaan
72 km Tampereen keskustaan