Lemunniemi

Kaarina

Lemunniemi on kehittyvä merellinen ja jopa maaseutumainen alue, jonka asukkaat nauttivat omasta rauhasta, meren tuoksusta, peltomaisemista ja laajoista metsäalueista. Alueelta voi löytää niin puutarhan ympäröimän romanttisen maalaistalon kuin hintavan merenrantatontin.

Lemunniemi sijaitsee Kaarinan länsipuolella, Turun rajalla. Kaarinan keskustaan on matkaa enimmillään kuutisen kilometriä ja Turun keskustaan hieman enemmän. Alueelle pääsee, reuna-alueita lukuunottamatta, liikkumaan päiväsaikaan myös bussilla. Lähimmät palvelut sijaitsevat alueen pohjoispuolella Piispanristillä ja Kaarinan keskustassa. Lemunniemessä sijaitsee Ala-Lemun kartanon juhla- ja kokoustilat.

Lemunniemi on toistaiseksi harvaan asuttua aluetta, jossa on yksittäisiä omakotitaloja suurine pihoineen sekä muutama kartano. Muuten alue on koostuu lähinnä metsistä, pelloista ja meren rannoista. Lemunniemessä sijaitsee myös muutama luonnonsuojelualue, joista tunnetuin on Rauvolanlahti. Suojelualueelta alkaa pitkät luontopolut ja meren läheisyydestä löytyy myös Vaarniemen lintutorni. Suurin osa Lemunniemen alueista on kaavoitettu Kaarinan virkistysalueiksi. Alueelle on tulevaisuudessa suunnitteilla myös Torppalan ekokylä.

Lemunniemellä on myös mielenkiintoinen historia, sillä alueella on sodittu vuonna 1808 ja kyseisestä sodasta on Runebergin kirjoittama runo Vänrikki Stoolin tarinoissa. Myös aiemmin 1500-luvulla Rauvolanlahdella tapahtui Ruotsi-Suomen herttuan toteuttama maihinnousu Turun aatelistoa vastaan. Tästä maihinnoususta lähtien Lemunniemessä on ollut asutusta. Alueelta voikin löytää muinaishautoja ja muita historiallisesti merkittäviä kohteita.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
metsän reunalla
pellon laidalla
puistojen vehreyttä
mäkimaisemaa

Rakennuskanta
omakotitaloja
uudiskohteita
tontteja
vapaa-ajan asuntoja

Rakennettu ympäristö
maaseudun rauhaa
pientaloasumista
vapaa-ajan asumista

Alueella on
luonnonsuojelualue

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 19 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 75 % vuokralla 23 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

41 vuotta
Leaflet | ...

8 km Turun keskustaan