Piispanristi

Kaarina

Piispanristi sijaitsee Kaarinan länsipuolella Turun rajan tuntumassa ja alueella on erinomaiset liikenneyhteydet. Piispanristin eteläosassa on rauhallisia pientaloalueita ja länsipuolella kerrostaloja. Alueen pohjoisosassa taas on pienteollisuutta ja myymälöitä.

Piispanristi on monipuolinen naapurusto, johon on erinomaiset liikenneyhteydet sekä Kaarinan keskustasta että Turun keskustasta, myös julkisilla kulkuvälineillä. Piispanristi sijaitsee liikenteen solmukohdassa ja monipuolisten palveluiden ympäröimänä. Alueen länsireunalta ajaa Turun keskustaan jopa 10 minuutissa.

Piispanristin pohjoisosien myymälät ja Kurkisuon teollisuusalue sijaitsevat aivan Turun rajalla lähellä kasvavaa Skanssin aluetta. Piispanristin eteläosassa taas on kaksi viihtyisää pientaloaluetta, Poikluoma ja Auvainen, jotka sijaitsevat noin 3 kilometrin säteellä Kaarinan keskustasta. Lännessä, Turun rajalla sijaitsevat Kairiskulman ja Rauvolan kerrostaloalueet, jotka ovat puistomaisia, rauhallisia ja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Taidettakin Piispanristiltä löytyy. Nimittäin Hartwallin vanhan panimorakennuksen seinällä koreilee Big Blue -julkisivuteoksen 25-metrinen sinivalas.

Piispanristin keskellä sijaitsee Piispanlähteen koulu, joka remontoidaan vuosina 2020-2022. Alueella on monien kauppojen lisäksi myös Kaarinan Ministadion urheiluun sekä Huvilupa, joka tarjoaa sisätiloissa aktiviteettejä kaikenikäisille. Ulkoilumaastot Piispanristin ympäristössä ovat erinomaiset. Piispanristin alueella toimii aktiivinen Poikluoman ja Ympäristön Omakotiyhdistys, joka on pitänyt huolta alueen yhteisöllisyydestä, kehityksestä ja viihtyisyydestä jo vuodesta 1958.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista
kerrostaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja
pienkerrostaloja
tontteja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 19 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 75 % vuokralla 23 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

41 vuotta
Leaflet | ...

8 km Turun keskustaan