Pohjois-Naantali

Naantali

Pohjois-Naantali on pientalovaltaisten naapurustojen värittämää aluetta viihtyisän luonnon ja erinomaisten ulkoilumahdollisuuksien ympäröimänä. Etenkin alueen pohjoisimmissa osissa saa nauttia todellisesta luonnonrauhasta etäällä keskustan hälinästä.

Pohjois-Naantalin alue määrittyy Naantalin äänestysalueen mukaisesti ja siihen kuuluvat muun muassa pientalovaltaiset Lietsala, Sammalkallio, Myllärinmäki, Suopelto, Murikko ja Venka. Alueen pohjoisosa on pitkälti harvaan asuttua maaseutua, joka rajautuu pohjoisessa Maskun kuntaan ja idässä Raisioon. Alueen eteläosa sen sijaan rajautuu pääväylä Aurinkotiehen, joka tarjoaa erinomaiset kulkuyhteydet niin autoilijoille kuin julkisen liikenteen käyttäjille. Turun seudun liikenteen Fölin busseilla matkustaa kätevästi sekä Naantalin keskustaan että Turun kauppatorille noin puolessa tunnissa.

Pohjois-Naantalin naapurustot ovat vehreitä ja niiden rakennuskanta on suurimmaksi osaksi omakoti- ja rivitaloja. Nuhjalassa on kuitenkin myös noin kymmenestä 1970-luvulla rakennetusta kerrostalosta koostuva asuinalue, jonka asukkaita palvelevat lähikauppa ja muutamat muut palvelut. Lietsalassa on asukkaiden arjen helpotukseksi joitakin päivittäispalveluita ja muutama koulu – Suopellon yläaste ja Lietsalan ala-aste. Lapsiperheiden iloksi alueella on myös päiväkoti.

Pohjois-Naantalissa on asutuksen lisäksi yritys- ja harrastustoimintaa sekä erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Harrastusmahdollisuuksia alueen eteläosissa tarjoaa esimerkiksi Suopellon frisbeegolfrata, monitoimikenttä ja pururata. Suopellon koululla on lisäksi uusi lähiliikuntapaikka. Kauempana pohjoisessa taas saa rauhassa samoilla metsissä.

Murikkoon on rakentunut yritysalue, jonka syleilyssä Naantalin teatteri tarjoaa kulttuurielämyksiä. Vengan ja Murikon alueella sijaitsee puolestaan suosittu Aurinko Golf Naantali, jonka läheisyydessä on myös uusi 2010-luvulla rakennettu yli 20 kivitalosta koostuva omakotitaloalue. Naantalin, Maskun ja Raision rajalla toimiva kuntien yhteinen Isosuon jäteasema kannustaa kierrättämiseen.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
mäkimaisemaa
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
kerrostaloasumista
maaseudun rauhaa
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 49 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 21 % alle 14-vuotiaat 22 % muut 9 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 74 % vuokralla 25 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

15 km Turun keskustaan