Keskusta - Vista

Paimio

Paimion eläväinen keskusta tarjoaa peruspalveluiden lisäksi kahviloita, putiikkeja sekä liikuntamahdollisuuksia melonnasta padeliin alle puolen tunnin ajomatkan päässä Turusta.

Kaikki kiva samalla raitilla 

Paikallisten leikkisästi kutsuman “Vistanraitin” varrelta löytyy muun muassa Paimion teatteri, leffateatteri, kahviloita ja kangaskauppoja, joista Paimio on tunnettu. Myös monet peruspalvelut, kuten kirjasto ja yhtenäiskoulu sijaitsevat saman tien varrella. Lukio on sekin lähellä, keskustan tuntumassa, Vähäjoen toisella puolella. Vistalta löytyvät myös erikoismuseot Sähkömuseo ja Käsityömuseo Miila myymälöineen. Vistan erityisyys on myös Postinkujan viehättävä puutaloalue.

Paimio sijaitsee Turku-Helsinki moottoritien varrella, minkä ansiosta Paimiosta ajaa Turkuun noin 20 minuutissa. Myös Turun seudun joukkoliikenne Fölin bussit liikennöivät Turun ja Paimion välillä. Viralliseen Föli-alueeseen Paimio liittyy 1.7.2024.

Asumista jokien varrella  

Vistalla on tarjolla asumisvaihtoehtoja eri tarpeisiin viihtyisistä kerrostaloalueista mäntyjen ympäröimiin pientaloalueisiin. Kaikki asuinalueet sijaitsevat lähellä palveluita, mutta tarjoavat samalla vehreän ja rauhallisen asuinympäristön. 

Myös tontteja löytyy esimerkiksi aivan uudelta Koivulinnan alueelta, jossa asukkaat saavat nauttia Paimionjoen vaikuttavista maisemista, kuitenkin urheilupuiston ja Vistan palveluiden vierellä. Myös Tiilitehtaan alueella Vähäjoen kauniissa maisemissa on tontteja tarjolla, nekin vain kivenheiton päässä palveluista.

Vapaa-ajan aktiviteetteja padelista melontaan 

Vista tarjoaa arjen vastapainoksi runsaasti erilaisia vapaa-ajan mahdollisuuksia. Uimahalli Solina ja kuntosali Kolina avautuivat juuri peruskorjauksen jäljiltä, minkä lisäksi Paimion urheilupuistosta löytyy laadukkaat puitteet monenlaiseen liikuntaan yleisurheilusta pallopeleihin. 

Paimiolaiset viihtyvät Jokipuistossa, jossa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Lisäksi siellä on kuntoportaat, skeittiparkki ja padel-kenttä. Paimionjoen melontareiteille voi myös lähteä Jokipuistosta!

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
joen varrella
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
keskusta
keskustan lähellä
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja

Naapuruston erityispiirteet
puutaloalue
kulttuurihistoriallinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 46 % opiskelijat 7 % eläkeläiset 28 % alle 14-vuotiaat 20 % muut 8 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 75 % vuokralla 24 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

30 km Turun keskustaan
30 km Salon keskustaan