Raision keskusta

Raisio

Raision keskusta on vilkas asuinalue, josta löytyvät kaikki keskeiset palvelut. Keskustaan kuuluvat Vaisaari ja Varppeenseutu ovat keskustan kerrostalovaltaiset naapurustot, joissa eläminen on vaivatonta, sillä palveluiden lisäksi luontopolut ja joukkoliikenneyhteydet ovat aivan käden ulottuvilla.

Raision keskusta on erinomaisten palveluiden ja liikenneyhteyksien solmukohta, jossa yhdistyy kaksi kerrostalovaltaista kaupunginosaa, Varppeenseutu ja Vaisaari. Varppeenseutu on varsinaista Raision ydinkeskustaa ja Vaisaari on Keskustaa halkovan Nesteentien itäpuolella sijaitseva viihtyisä asumisen ja koulutuksen keskittymä.

Keskustan sijainti ja liikenneyhteydet ovat erinomaiset, sillä keskustan halki kulkevat pääväylät takaavat nopeat yhteydet suuntaan jos toiseenkin. Raision keskustassa arkeen ei välttämättä tarvitse omaa autoa. Kulkeminen onnistuu julkisilla helposti läheisiin kuntiin, sillä Fölin linja-autot kuljettavat esimerkiksi Raisiontieltä Turun linja-autoasemalle alle 20 minuutissa. Ydinkeskustan kohdalla liikennettä on suunniteltu ohjattavaksi tulevina vuosina rakennettavaan tunneliin, mikä tulee lieventämään liikenteen hälyä keskustassa.

Raision keskustassa sijaitsee suurin osa kaupungin palveluista. Koulutusmahdollisuudet ovat erinomaiset – Vaisaaressa sijaitsee Raision lukio ja ammatillista koulutusta tarjoavia Rasekon yksikköjä. Lisäksi alueella on Friisilän alakoulu ja Raision ainoa yläkoulu, joka on Suomen suurin yksittäinen yläkouluopetusta antava oppilaitos. Myös kauppoja ja ravintoloita on runsaasti. Varsinais-Suomen suurimpaan kauppakeskukseen, Myllyyn, on matkaa vain muutama kilometri.

Raision keskusta-alueelta löytyy upea valikoima ravintolapalveluita herkkusuille. Suosittuja keskustan ravintoloita ovat muun muassa Pancho Villa, VG Wok, MeiCinTi, Kivelän grilli, Sofram, Pizzeria & kebab Victory, Naantalin Aurinkoinen, Kotipizza ja Raision torin torikioski.

Raision keskusta sopii naapurustoksi myös aktiivista vapaa-aikaa viettäville, sillä alueella on muun muassa pururatoja, tenniskenttiä, jalkapallokenttä ja ulkoilualueita. Lisäksi Vaisaaressa sijaitsee uintikeskus Ulpukka, jossa vois polskia kilpailu- ja kuntoilualtaista kahluu- ja terapia-altaisiin. Varppeenseudun halkaisee Raision raitti -niminen luontopolku, joka kiertää keskusta-alueen ja johdattaa kulkijat merellisiin maisemiin asti.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
keskusta
kerrostaloasumista
keskustan lähellä
yritysalue

Rakennuskanta
kerrostaloja
omakotitaloja
rivitaloja
uudiskohteita

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 36 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 12 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 64 % vuokralla 34 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

8 km Turun keskustaan