Nuorikkala

Raisio

Nuorikkala on rauhallinen ja kehittyvä naapurusto, jossa uuden rakentajat ovat jokapäiväinen näky. Alueen houkuttelevuutta lisäävät vehreys sekä meren ja luontopolkujen läheisyys.

Nuorikkala on asuinalue, jota eteläosassa reunustaa Raisionlahti ja pohjoisessa Uuteenkaupunkiin kulkeva rautatie ja siitä erkaneva Naantalin rata. Raision keskustaan matkaa on kolmisen kilometriä ja Turun keskustaan hurauttaa noin 20 minuutissa. Julkisen liikenteen ystävien iloksi Turun seudun joukkoliikenne Fölin bussit pysähtyvät Nuorikkalassa, joten palvelut ovat tarvittaessa saavutettavissa myös ilman omaa autoa.

Naapuruston rakennuskanta koostuu pääasiassa pientaloista ja alueella rakentuu myös vauhdilla uutta. Etenkin alueeseen kuuluva Tahvion kylä on ympäristöltään hyvin maaseutumaista peltoineen ja maanviljelykseen kuuluvine rakennuksineen. Tahvion kylässä on myös muutamia kartanotyylisiä rakennuksia ja alaluokkien 3-6 oppilaille suunnattu Tahvion alakoulu.

Nuorikkalan suurimpia vetovoimatekijöitä ovat alueen vehreys ja Raisionlahden läheisyys. Raisionlahdella on luontopolkuja, joiden varrella pääsee rentoutumaan tunnelmallisten metsien ja monipuolisen linnuston äärellä. Myös Hahdenniemen venesatama on lähettyvillä. Oma lukunsa viihtyisyyttä lisäävänä asiana ovat alueella keväisin kauniina kukkivat korttelipuistot.

Alueen asukkaat suuntaavat palveluiden pariin pääasiassa Raision keskustaan tai Varsinais-Suomen suurimpaan kauppakeskukseen, Myllyyn, johon on matkaa noin viisi kilometriä.

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
pellon laidalla
meren äärellä
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
keskustan lähellä
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
kulttuurihistoriallinen

Alueella on
luonnonsuojelualue

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 36 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 12 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 64 % vuokralla 34 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

46 vuotta
Leaflet | ...

9 km Turun keskustaan