Huhkola

Turku

Huhkola on rauhallinen pientaloalue eteläisessä Turussa. Naapurustossa on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja ostoskeskus Skanssin palvelut kävelymatkan päässä.

Huhkola sijaitsee 7 kilometriä kaakkoon Turun keskustasta, aivan Kaarinan kaupungin rajalla. Alueen länsipuolella kulkee Helsingin valtatie, eli yhteys keskustaan ja toisaalta Helsingin suuntaan on nopea. Alueelle on myös hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Huhkola on pientaloista muodostuva rauhallinen kaupunginosa, jossa on on erityisesti rivitaloasutusta mutta myös omakotitaloja. Alueelle on tyypillistä punatiiliset rakennukset sekä salavarivistöt, jotka erottavat talot kaduista. Naapurusto on kokonaisuudessa vehreää aluetta, sillä sitä ympäröivät rehevät puistot ja metsäiset alueet. Huhkolasta lähteekin yksi kaupungin parhaista valaistuista pururadoista/hiihtoladuista, joka jatkuu muihin naapurustoihin, kuten Lausteelle ja Vaalaan asti. Huhkola on Turun hintatason huomioiden edullinen asuinalue, joka on erityisesti siellä pitkään asuneen vanhemman väestön sekä lapsiperheiden suosiossa.

Huhkolan asukkaat arvostavat kävelymatkan päässä sijaitsevaa Skanssin kauppakeskusta ja palvelukeskittymää, joista löytyy valtaosa tarvittavista päivittäispalveluista ja useita erikoisliikkeitä. Lisäksi Lidl palvelee aivan Huhkolan kupeessa. Viereisessä kaupunginosassa Lausteella taas sijaitsee koulu, useita harrastusmahdollisuuksia ja pieni palvelukeskittymä. Huhkolassa on päiväkoti ja monipuoliseen liikuntaan sopivat Karhunaukion pallokenttä ja pieni Ketunkadun hiekkakenttä. Huhkolassa toimii Huhkolan Omakotitaloyhdistys ry.

Ilahdutko edullisesta asumisesta rauhallisella pientaloalueella?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista

Rakennuskanta
rivitaloja
omakotitaloja

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 10 % eläkeläiset 28 % alle 14-vuotiaat 21 % muut 21 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 58 % vuokralla 40 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

7 km Turun keskustaan