Lauste

Turku

Lauste on tiiviisti rakennettu mutta samalla luonnonläheinen lähiö, jonka asukkaille on tarjolla monipuolisia harrastuksia ja palveluita. Alue on asumiskustannuksiltaan yksi Turun edullisimmista.

Lauste sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Turun keskustasta kaakkoon rajautuen etelässä Kaarinan kaupunkiin. Alue sijaitsee osittain Helsingin valtatien varrella, eli yhteydet keskustaan ja toisaalta Helsingin suuntaan ovat nopeat. Lausteelle on myös erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet. Varsinainen asuttu alue on melko tiiviisti rakennettua, mutta asuinaluetta ympäröivät rehevät puistot ja metsäiset alueet.

Lauste on aidosti monikulttuurinen lähiö, sillä naapurustossa asuu kymmeniä eri kansalaisuuksia. Rakennuskanta koostuu 1970 -luvulla rakennetuista kerrostaloista ja pienkerrostaloista, joiden julkisivut ovat pääasiassa valkoisia tai tummanharmaita. Lausteella asuminen on edullista, sillä etenkin asuntojen myynti- ja vuokrahinnat ovat edullisimmasta päästä Turussa. Läheisten puisto- ja metsäalueiden ansiosta alueen asukkaita ilahduttaa läheiset lenkkipolut ja monipuoliset urheilumahdollisuudet kuten tennis- ja jalkapallokentät.

Lausteella on useita palveluja kuten ala-aste, kirjasto, päiväkoteja, useampi ruokakauppa ja muutama ravintola. Myös monipuolinen Skanssin kauppakeskus sijaitsee aivan Lausteen rajalla Skanssissa ja Lausteen puolella on myös monia erikoistavarakauppoja esimerkiksi Gigantti ja huonekaluliikkeitä. Varissuon Itäkeskuksen ostoskeskus ja toisaalta Kaarinan puolella sijaitseva Länsi-Krossin ostoskeskittymä ovat muutaman kilometrin päässä. Turun kaupunki kehittää aktiivisesti kaupungin lähiöitä aktivoimalla asukkaita mukaan aluekehitykseen ja myös Lausteen asukkaita kutsutaan mukaan kehityshankkeisiin.

Arvostatko edullista asumista luonnon ja palveluiden läheisyydessä?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
pienkerrostaloja
rivitaloja

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 41 % opiskelijat 10 % eläkeläiset 28 % alle 14-vuotiaat 21 % muut 21 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 58 % vuokralla 40 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

7 km Turun keskustaan