Katariina

Turku

Katariinassa meri ja muut ulkoilumahdollisuudet alkavat kotikotiovelta, sillä alueella sijaitsee valloittava luonnonsuojelualue. Asuinalueena Katariina on rauhallinen ja suojaisa pientalovaltainen alue.

Katariina tai Katariinanlaakso on tunnettu luonnonsuojelualueestaan, joka tarjoaa kävijöilleen niin metsäisiä kuin merellisiä luontoelämyksiä. Katariina sijaitsee meren äärellä, reilun 5 kilometriä Turun keskustastа etelään ja rajautuu etelässä Kaarinan kaupunkiin. Luonnonsuojelualue on aktiivisessa virkistyskäytössä ja monen turkulaisen suosikkipaikka ulkoiluun. Lisäksi viereinen Uittamon asuinalue tarjoaa monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, sillä siellä sijaitsee muun muassa soutu- ja melontakeskus ja uimaranta.

Alueen asutus koostuu lähinnä omakotitaloista, rivitaloista ja pienkerrostaloista, jotka ovat rakentuneet vuoden 1988 asuntomessualueen ympärille. Katariinan alue on suurimmaksi osaksi luonnonympäristöä ja asukkaita alueella on reilu 1000. Suurin osa alueen palveluista sijoittuu viereisiin kaupunginosiin muutaman kilometrin säteelle Katariinan asuinrakennuksista. Asuinalueelle on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Katariinassa toimii Meripuistoseura ry, joka on Turun merellisten alueiden asukkaiden kaupunginosaseura. Seura pyrkii edistämään alueen yhteisöllisyyttä, viihtyvyyttä, harrastusmahdollisuuksia ja historian tuntemusta sekä edustamaan alueen asukkaiden näkemyksiä kaupunkikehityksessä.

Unelmoitko asumisesta luonnonsuojelualueen tuntumassa?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
meren äärellä
metsän reunalla
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
pienkerrostaloja

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 47 % opiskelijat 11 % eläkeläiset 24 % alle 14-vuotiaat 18 % muut 14 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 50 % vuokralla 49 % muut asumismuodot 1 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

40 vuotta
Leaflet | ...

6 km Turun keskustaan