Kastu

Turku

Kastu on kotoisa, vehreä ja väljästi rakennettu asuinalue hyvien palveluiden äärellä ja kävelymatkan päässä Turun keskustasta.

Kastu sijaitsee muutaman kilometrin päässä Turun keskustastа koilliseen, Tampereen valtatien varrella ja alueella on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet. Kastu on rauhallinen kaupunginosa, jossa on useita puisto- ja viheralueita sekä erityisesti lasten leikkipaikkoina suosittuja pieniä kallioisia ja metsäisiä mäkiä. Parhaimmillaan alueella unohtaa, että se sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta.

Kastussa on panostettu viihtyvyyteen ja se onkin kaikin tavoin idyllinen asuinalue, joka rakentuu pääosin 1950- ja 60-luvuilla rakennetuista omakoti- ja rivitaloista. Kastun itäisellä reunalla, Raunistulan puistotien varrella eli ns. lamppusuoralla, on myös rivi helposti tunnistettavien keltaisten kerrostalojan alue. Kastussa toimii Suomen vanhin asukasyhdistys, naapurialueen mukaan nimetty Raunistulan asuinkiinteistöyhdistys ry, jonka tavoitteena on edistää pientaloasumista alueella ja valvoa asukkaiden etuja.

Kastussa ja sen viereisillä asuinalueilla on kattavat yksityisen ja julkisen sektorin palvelut. Lähimmät koulut sijaitsevat aivan naapuruston rajalla Vätissä ja Raunistulassa ja alueen koillisrajalla, Kaerlan puolella on muun muassa Prisma ja Lidl. Alueen asukkailla on myös erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet, sillä Kastu sijoittuu Aurajoen lenkkipolkujen ja Impivaaran liikunta- ja urheilukeskuksen väliin.

Tunnetko olosi kotoisaksi rauhallisella ja vehreällä alueella lähellä keskustaa?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
omakotitaloja
rivitaloja

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 26 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 61 % vuokralla 36 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

2 km Turun keskustaan