Vätti

Turku

Vätti on vehreä ja viihtyisä asuinalue, jossa on monipuolista asumista perinteisistä puutaloista rehevine pihoineen Hepokullan pidettyyn kerrostalolähiöön.

Vätti on puistojen ja metsäisten kukkuloiden värittämä alue keskustan pohjoispuolella vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Alueen läpi virtaa myös pieni joki, Kovasoja. Vätin alueelle on tyypillistä väljä pientaloasutus puutarhoineen. Lisäksi alueella sijaitsee 1970 -luvulla rakennettu Hepokullan kerrostalolähiö, jonka taloja on vauhdilla peruskorjattu. Alueen koillisosassa on myös pienteollisuutta. Vättiin on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ja alueen itärajalla kulkee Tampereen valtatie. Myös pääväylä Raision suuntaan kulkee Vätin länsilaidalla.

Vätin palvelut ovat monipuoliset, sillä alueella sijaitsee esimerkiksi kaksi koulua ja palvelukeskittymä Länsikeskuksen palvelut sijaitsevat aivan Hepokullan kupeessa. Alueen asukkaita ilahduttaa myös monipuoliset urheilumahdollisuudet, sillä viereisessä Kaerlan kaupunginosassa sijaitsee muun muassa Impivaaran liikunta- ja urheilukeskus, uimahalli, jäähalli, jousiammuntarata, jalkapallohalli ja monia muita urheilumahdollisuuksia, kuten metsäisiä lenkkipolkuja.

Vätistä löytyvät myös Tammispaltanpuisto ja Pirunmäki, jossa sijaitsevat Talvisodan aikana rakennetut ja nykyisin graffitein koristellut betonibunkkerit. Nämä bunkkerit muistuttavat meitä Ruotsista hankittujen ilmatorjuntapatteristojen sijainnista. Samantyyppisiä bunkkereita myös löytyy Itäharjulta ja Uittamolta.

Vätissä toimii aktiivinen Länsi-Turun asukasyhdistys ry, jonka tavoitteena on luoda yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta eri asumismuotoja edustavien yhteisöjen kesken, valvoa asukkaiden etuja sekä myötävaikuttaa palvelujen ja asuinympäristön kehittämiseen. Vätin alueella toimii myös Suomen vanhin asukasyhdistys, naapurialueen mukaan nimetty Raunistulan asuinkiinteistöyhdistys ry, jonka tarkoituksena on edistää pientaloasumista alueella ja valvoa asukkaiden etuja.

Asutko mielelläsi lähellä palveluja ja hyviä liikuntamahdollisuuksia?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä

Rakennettu ympäristö
pientaloasumista
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
omakotitaloja
rivitaloja
kerrostaloja
puutaloja
pienkerrostaloja

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 50 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 26 % alle 14-vuotiaat 15 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 61 % vuokralla 36 % muut asumismuodot 3 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

42 vuotta
Leaflet | ...

2 km Turun keskustaan