Pitkämäki - Ruohonpää

Turku

Pitkämäki-Ruohonpään alue koostuu puistomaisen vehreästä pientaloasutuksesta ja Suikkilan lähiöstä, jotka sijaitsevat Länsikeskuksen palveluiden läheisyydessä.

Pitkämäki ja Ruohonpää ovat kaupunginosia, jotka muodostavat yhtenäisen alueen reilun 4 kilometrin päässä Turun keskustasta luoteeseen. Alue sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, sillä sen eteläpuolella kulkee Naantalin pikatie ja pohjoispuolella yksi Turun pääväylistä Satakunnantie. Alueelle on erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet.

Pitkämäki-Ruohonpäässä on suurimmaksi osaksi omakoti- ja rivitaloasutusta vehreine puutarhoineen eri vuosikymmeniltä. Alueen keskellä on myös metsäinen Suikkilan lähiö, joka koostuu pääasiassa 1970 -luvulla rakennetuista kerrostaloista. Nimensä Suikkila on saanut suojelukohteena olevasta Suikkilan kartanosta, ja useimmat sen kaduista on nimetty Turun ystävyyskaupunkien, esimerkiksi Göteborgin ja Pietarin, mukaan.

Ruohonpään pohjoispuolella sijaitsevan Länsikeskuksen kauppakeskittymän seutu on parhaillaan kehittyvää ja kasvavaa aluetta ja alueelle rakentuu myös uudiskohteita. Pitkämäen suurin teollisuuslaitos, vuonna 1874 perustettu Pukkilan kaakelitehdas lopetti hiljattain toimintansa ja alueelle ollaan rakentamassa suuri määrä uudiskohteita.

Pitkämäki-Ruohonpäässä on kattavat palvelut, muun muassa kaksi koulua ja useita päivittäistavarakauppoja. Lisäksi Länsikeskuksen kauppakeskittymä sijaitsee viereisessä naapurustossa Teräsrautelassa. Alueella on useita puistoja ja Suikkilan alueelta löytyy myös kuntorata metsän keskeltä. Aivan alueen eteläpuolella sijaitsee luonnonsuojelualue Muhkurinmäki.

Alueella toimii aktiivinen Länsi-Turun Asukasyhdistys ry, jonka tavoitteena on edistää alueen vetovoimaisuutta, luoda yhteistyötä ja yhteenkuuluvuutta eri asumismuotoja edustavien yhteisöjen kesken sekä myötävaikuttaa palvelujen ja asuinympäristön kehittämiseen. Lisäksi alueella toimii Pitkämäen omakotiyhdistys ry ja Muhkurin omakotiyhdistys ry, joka keskittyy erityisesti Muhkurinmäen luonnonsuojelualueesta tiedottamiseen ja asukkaiden yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Arvostatko rauhallista asumista lähellä monipuolisia palveluja?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista
pientaloasumista
yritysalue

Rakennuskanta
kerrostaloja
rivitaloja
omakotitaloja
uudiskohteita

Naapuruston erityispiirteet
uusi asuinalue

Alueella on
luonnonsuojelualue

Alue on
kaksikielinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa vähemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 46 % opiskelijat 6 % eläkeläiset 33 % alle 14-vuotiaat 14 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 63 % vuokralla 35 % muut asumismuodot 2 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

44,5 vuotta
Leaflet | ...

5 km Turun keskustaan