Turun Länsikeskus on sopuisa yhdistelmä uutta ja vanhaa

Susanna | 21.7.2020

Turun naapurustoviikot -tapahtumasarja on edennyt jo 7. osaan eli Länsikeskuksen suuralueelle. Alue alkaa raiteiden pohjoispuolella sijaitsevasta perinteisestä Pohjolan kaupunginosasta ja yltää Raision rajalle Mälikkälän metsiin asti. Kurkataanpa tarkemmin, mitä suuralueella onkaan tarjolla.

Länsikeskuksen suuralue

Länsikeskus tunnetaan samannimisenä kauppakeskittymänä, mutta se on myös yksi Turun yhdeksästä suuralueesta. Turun naapurustoviikot -tapahtumasarjan aikana esittelemme kaikki Turun suuralueet ja nyt 7. osassa onkin vuorossa taidokkaasti uutta ja vanhaa yhdistelevä keskustasta koilliseen sijaitseva Länsikeskus. Mitä kaikkea alue kätkee sisäänsä mainioiden palveluiden lisäksi?

HUOM! Klikkaamalla myöhemmin tekstissä oranssilla olevia asuinalueiden nimiä pääset tutustumaan niihin tarkemmin täällä Know Your Hoodsissa.

Ilmakuva Turun Mälikkälän vehreästä asuinalueesta, jossa on omakotitaloja.
Mälikkälän vehreä kaupunginosa kuuluu Länsikeskuksen suuralueeseen. © CYF

Asukkaiden ajatuksia Länsikeskuksesta

Keräsimme kevään 2020 aikana turkulaisten mietteitä omista asuinalueistaan ja kommenttien perusteella turkulaiset todella viihtyvät naapurustoissaan. Kurkkaa videolta, mitä Länsikeskuksen asukkaat ajattelevat omista kotikulmistaan.

Sinun tulee sallia markkinointievästeet katsoaksesi tämän videon.

Jotain uutta, jotain vanhaa

Turun katukuvaa värittävät useat rakennustyömaat, eikä Länsikeskuksen suuralue tee poikkeusta. Mälikkälän, Teräsrautelan ja Ruohonpään kaupunginosien risteyskohdassa sijaitseva Länsikeskuksen kauppakeskittymän alue kehittyy vauhdilla. Lähellä kohoaa parhaillaan uusia palveluasumiseen tarkoitettuja asuntoja, jotka tunnetaan nimillä Kartanon Rouva ja Herra. Lisäksi kauppakeskittymää vastapäätä Satakunnantie varrelle on viime vuosina rakentunut uusien kerrostalojen asuinalue.

Mälikkälästä löytyvä Westpark on uusi urbaani asuinympäristö, joka tarjoaa sitä ympäröivän metsikön sekä sijaintinsa ansiosta rauhaa keskustan vilinältä. Tulevaisuudessa myös Pitkämäen Pukkilan vanha tehdasalue tulee muuttamaan asuinalueeksi. Vanha tehdasalue tullee olemaan poikkeuksellinen ja kiehtova asuinympäristö.

Turun Westparkin uusia vaaleita kerrostaloja.
Westparkin uusi asuinalue Turun Mälikkälässä. © Jenni Polttila/CYF

Uusinta uutta edustaa Pohjolassa sijaitsevan Logomon tapahtumakeskuksen vieressä kohoava asuinalue Fabriikki, josta avautuu urbaani ja kiehtova maisema Turun keskustan ja rautateiden suuntaan. Lisäksi alueelle on suunnitteilla uusi Elämyskeskus, joka toteutuessaan tulee tarjoamaan runsaan kattauksen kulttuuria sekä elämyksiä.

Logomon alue luo kiinnostavaa kontrastia muulle Pohjolalle, joka rakentuu perinteikkäistä puutaloista. Samankaltaisia puutaloja löytyy myös Vätistä ja jonkin verran Kähäristä. Puutalojen historia on vivahteikas ja talojen säilyttämisestä on käyty vuosien aikana kiivastakin keskustelua.

Logomon uusia kerrostaloja iltavalaistuksessa Turun Pohjolassa.
Fabriikin asuinalue Logomon vieressä Pohjolassa tarjoaa modernia asumista keskustan kupeessa. © CYF
Värikkäitä puutaloja rivissa Turun Pohjolassa.
Vastapainona uudelle Pohjola on täynnä ihastuttavia vanhoja puutaloja. © CYF

Jos olet kiinnostunut tietämään alueista enemmän, kannattaa lukaista, miten Ilkka päätyi ostamaan ensimmäisen oman asuntonsa Pohjolasta tai miten Ruohonpään pitkäaikaiset asukkaat Tuire ja Kari viihtyvät vehreässä naapurustossaan. Olen myös itse kirjoittanut omista kokemuksistani Turun Pohjolasta.

Mitä muuta naapurustoviikoilla tapahtui?

EDIT 14.9.2020 Me Know Your Hoodsin toteuttajat järjestimme kesän 2020 aikana 10 viikkoa kestävän Turun naapurustoviikot -tapahtumasarjan. Naapurustoviikkojen aikana järjestimme kaksi suosittua naapurustosuunnistusta, joista toinen sijoittui Turun keskustan naapurustoihin ja toinen Länsikeskuksen suuralueen naapurustoihin.

Naapurustoviikoilla olemme esitelleet eri alueita kuvien, videoiden ja asukkaiden tarinoiden avulla täällä blogissa sekä meidän Facebook- ja Instagram-sivuilla. Naapurustoviikkoina olemme tutustuneet Keskustan, Hirvensalo-Kakskerran, Skanssi-Uittamon, Varissuo-Lausteen, Nummi-Halisten, Pansio-Jyrkkälän, Runosmäki-Raunistulan ja Maaria-Paattisten suuralueisiin.

-Susanna & Jenna

P.S. Asutko itse Länsikeskuksessa? Kerro omat kokemuksesi alla olevassa kommenttiosiossa.

P.P.S. Jos harkitset muuttoa, kokeile maksutonta naapurustojen hakukonettamme.

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jätä kommenttisi ja avaa keskustelu :)