Skanssi

Turku

Skanssi on uusi ja moderni kerrostaloalue eteläisessä Turussa. Mielenkiintoinen alue rakentuu parhaillaan Skanssin ostokeskuksen ympärille.

Skanssi on parhaillaan kehittyvä alue, joka tunnetaan parhaiten Skanssin ostoskeskuksesta ja sen lähistöllä olevista muista palveluista. Skanssi sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Turun keskustasta kaakkoon, aivan Kaarinan kaupungin rajalla. Alue rakentuu Helsingin valtatien varteen, eli yhteydet niin kaupungin keskustaan kuin Helsingin suuntaan ovat kätevät. Alueelle on myös erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet, sillä Skanssi on eteläisen Turun tärkein palveluiden keskittymä. Nopeasta kehityksestä huolimatta alueella on myös luontoa jäljellä.

Skanssiin on jo noussut useita asuinrakennuksia, vaikka alueella on edelleen runsaasti rakentamatonta peltomaata. Alueen rakentamisen tavoitteena on tuottaa ekologisesti, energiatehokkaasti ja yhteisöllisiksi suunniteltuja uudiskohteita. Parhaillaan rakentuva Skanssin kaupunginosa tulee olemaan kiinnostuva sekoitus moderneja kerrostaloja, rivitaloja sekä loft-asuntoja monipuolisten palveluiden äärellä.

Asuntorakentamisen lisäksi viheralueiden suunnittelu ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet ovat tärkeässä osassa kokonaisuutta. Asuinkortteleihin on ollut suunnitteilla myös yhteiskäyttöautoja. Tällä hetkellä valtaosa julkisista palveluista kuten koulut ja sote-palvelut löytyvät viereisiltä asuinalueilta. Skanssi kuuluu Skanssi-Uittamo suuralueeseen, ja sillä on oma Facebook-ryhmä, jossa voi osallistua alueesta käytävään keskusteluun.

Innostutko modernista asumisesta kehittyvällä alueella?

Naapuruston ominaisuudet

Luonnonympäristö
puistojen vehreyttä
metsän reunalla
pellon laidalla

Rakennettu ympäristö
kerrostaloasumista

Rakennuskanta
kerrostaloja
pienkerrostaloja
uudiskohteita
rivitaloja

Alue on
kaksikielinen
kansainvälinen

Kirjoituksia naapurustoista

Naapuruston hintataso info

Asuntojen myyntihinnat

Keskihintaa enemmän
Keskihinta Turussa: 2090 €/m2
Hintataso on suuntaa-antava.

Naapuruston asukkaat info

Pääasiallinen elämäntilanne

työssäkäyvät 48 % opiskelijat 8 % eläkeläiset 41 % alle 14-vuotiaat 3 % muut 11 %
% asukkaista

Asumisen tapa


omistusasunnoissa 55 % vuokralla 41 % muut asumismuodot 4 %
% asumisesta

Asukkaiden keskimääräinen ikä

45 vuotta
Leaflet | ...

6 km Turun keskustaan