Turun seudun kiehtovin kerrostalo on valittu!

Ninna | 14.4.2021

Turun seudun paras kerrostalo on nyt valittu! Lukijat saivat äänestää suosikkiaan ja voittaja on nyt selvillä. Missä näistä itse asuisit mieluiten?

Kerrostaloista puhutaan monesti tylsinä ja harmaina, mutta kun pitää silmät auki, löytyy kerrostalojen joukosta monenlaista värikästä ihasteltavaa. Lähdimmekin tutkimusretkelle Kaarinaan, Naantaliin, Raisioon ja Turkuun kiehtovien kerrostalojen maailmaan ja koetimme löytää Turun seudun parhaat kerrostalot.

Missä näistä taloista itse asuisit mieluiten ja miksi? Lukijat saivat äänestää suosikkiaan blogin kommenttiosiossa ja nyt voittajatalo on selvillä! Jokaisen kuvan alle on myös linkattu kyseisten naapurustojen omat sivut täällä Know Your Hoodsissa, jos haluat tutustua talon ympäristöön tarkemmin. :)

Äänestäjien kesken arvoimme 20 euron lahjakortin puutarhamyymälä Viherlassilaan! Onnetar suosi nimimerkkiä 'Verneri'!

Olemme olleet voittajaan yhteydessä sähköpostitse. Muistathan käydä kurkkaamassa myös roskapostin, jos viestiä ei näy!

VOITTAJA: Taidemuseonmäen taidetalot | Turku

Turun Taidemuseon lähellä olevia vanhoja värikkäitä kerrostaloja.
Turun keskustan katukuvan parhaita paloja on vanhat värikkäät kerrostalot © hoods.fi

Turun vanha arkkitehtuuri on parhaimmillaan Taidemuseon mäen molemmin puolin. Nämä värikkäät ja kiehtovat kerrostalot hurmasivat myös lukijat ja huimat 35% äänestäneistä haluaisi asua Puolalanpuiston kupeessa näissä vanhoissa kivilinnoissa.

"Olen käynyt kouluni kuvan lyseossa Aurakatu 13. Puolalanmäen vanhat kerrostalot lähellä keskustaa olisi ihanne asuinpaikkani. Olen kotoisin Turusta ja asunut jo useita vuosia Raisiossa omakotitalossa. Vanhaa sanontaa mukaellen ”Mies voi lähteä Turusta, mutta Turku ei lähde miehestä” :)" - Heikki

"Vanha arkkitehtuuri on kaunista ja luo ihan omanlaisensa tunnelman. Talot ovat nähneet paljon minkä voi aistia kun astuu ovesta sisälle." - Minna

"Vanhoissa taloissa upea ulkonäkö ja useimmiten niiden sopivuus ympäristöön on mietitty todella tarkkaan. Niistä myös näkee, että ne on rakennettu laadukkaasti, kestämään jopa satoja vuosia." - Susanna

Tois pual jokke vai täl pual jokke? Tutustu Turun ydinkeskustaan.

2. SIJA: Menneisyyden lumoa | Turku

Turun Kupittaalla keltainen kerrostalo kaarevilla ikkunoilla.
Tämä Kupittaan kulmalla sijaitseva kerrostalo edustaa ainutlaatuista arkkitehtuuria menneiltä vuosilta. © hoods.fi

Kupittaan upouusien ja modernien kerrostalojen lomassa tämä kauniiden kaari-ikkunoiden kerrostalo keräsi 24% äänistä. Turun vanhat kerrostalot ovat selkeästi suuressa suosiossa!

"Kaunis arkkitehtuuri ja mielenkiintoinen historia. Kupittaa asuinalueena on ollut suosikkini tähän asti kaikista alueista, joissa olen asunut Turussa." - Kata

"Ilahduttaa joka aamu fillarointimatkaa jykevänä ja lempeänä modernien naapuriensa keskellä. Arvostan sitä, että erilaiset ovat tasavertaisesti yhdessä ja tämä toteuttaa aikakausien yhtämatkaisuutta erinomaisesti." - Paula

Tutustu tarkemmin Turun itäiseen keskustaan ja Kupittaaseen!

3. SIJA: Keskustan oranssi valopilkku | Naantali

Uusia värikkäitä kerrostaloja Naantalin keskustassa.
Naantalin keskustaan on vasta hetki sitten noussut tämä pirteän värinen kerrostalo. © hoods.fi

Tämä lämminsävyinen kerrostalo, Naantalin Victoria, pisti silmäämme viehättävän värin sekä mielenkiintoisen suorakulmilla leikittelevän arkkitehtuurin ansiosta. Lukijat myös ihastelivat upouuden arkkitehtuurin tyylikkyyttä ja 13% kaikista äänestäjistä toivoi saavansa asua tässä viehättävässä talossa.

"Naantalin uusi oranssi valopilkku sijaitsee keskeisellä paikalla Naantalia. Kaikki palvelut lähellä ja kaunis vanhakaupunki kävelymatkan päässä. Myös ihanaan rantaan sopiva kävelymatka. Pirteä katseenvangitsija." - Sari

"Uusi hieno talo vanhassa hyvässä Naantalissa – ja vieläpä keskeisellä paikalla." - Juha

"Naantali on viehättävä ja rauhallinen. Turku on lähellä, jos kaipaa enemmän vauhtia." - Annika

Selvitä, mitä muuta kiinnostavaa Naantalin keskustassa on!

Kaikki 12 kiehtovaa kerrostaloa

Tässä on kaikki 12 kiehtovaa kerrostaloa, joista lukijat pääsivät äänestämään suosikkiaan.

1. Keskustan oranssi valopilkku | Naantali

Uusia värikkäitä kerrostaloja Naantalin keskustassa.
Naantalin keskustaan on vasta hetki sitten noussut tämä pirteän värinen kerrostalo. © hoods.fi

Aina ei kerrostalon tarvitse olla korkea, lasinen tai harmaa! Tämä lämminsävyinen kerrostalo, Naantalin Victoria, pisti silmäämme viehättävän värin sekä mielenkiintoisen suorakulmilla leikittelevän arkkitehtuurin ansiosta.

Naantalin keskusta onkin kokenut viime vuosina mullistavia muutoksia, kun uusia kerrostaloja on noussut korttelien kulmille. Kehittyvä keskusta on vain kivenheiton päässä merestä, tunnelmallisesta Vanhastakaupungista ja ihanista ravintoloista ja putiikeista! Mitä tekee mieli? Poimi Delicious side of Naantali -sivulta suosikkisi. :)

Selvitä, mitä muuta kiinnostavaa Naantalin keskustassa on!

2. Menneisyyden lumoa | Turku

Turun Kupittaalla keltainen kerrostalo kaarevilla ikkunoilla.
Tämä Kupittaan kulmalla sijaitseva kerrostalo edustaa ainutlaatuista arkkitehtuuria menneiltä vuosilta. © hoods.fi

Oletko bongannut tämän kaupunkiympäristön erikoisuuden Turun Itäisellä Pitkälläkadulla, aivan Kupittaan tuntumassa? Talo suorastaan huokuu muistoja menneiltä vuosikymmeniltä ja ilahduttaa katukuvaa pyöreillä kaari-ikkunoillaan.

Kupittaa on tunnettu kasvavana keskuksena ja viitataanpa siihen usein Turun moderneimpana alueena. Onkin ilo bongata (upo)uusien rakennusten välistä tämä historian värittämä ja erityinen kerrostalo.

Tutustu tarkemmin Turun itäiseen keskustaan ja Kupittaaseen!

3. Punatiilinen komistus | Kaarina

Punatiilisiä kerrostaloja hiekkatien varrella Kaarinassa.
Hovirinnan punatiilitalojen asukkaat nauttivat puiston rauhasta. © hoods.fi

Millainen on idyllinen kerrostaloalue? Varmaankin juuri tämä Hovirinnassa sijaitseva punatiilisten kerrostalojen jykevä rivi puiston kupeessa. Talojen asukkaat pääsevät nauttimaan niin mukavista ikkunanäköaloista kuin hyvistä ulkoilumahdollisuuksista. Sekä tietysti ihastelemaan hehkuvia punatiiliä kevätauringossa.

Kaarinan keskustasta löytyy monenlaisia uusia ja vanhempia kerrostaloja, joten se on erinomainen paikka käydä bongailemassa erikoisuuksia! Löytyykö täältä Turun seudun parhaat kerrostalot?

Käy kurkkaamassa, mitä muuta Kaarinan keskustasta löytyy.

4. Raision keskustan tähtikatto | Raisio

Pimeässä hohtavat kerrostalojen lasitetut parvekkeet Raision keskustassa.
Raision ikuinen tähtitaivas koristaa ydinkeskustaa. © hoods.fi

Raision kaupungin sydämessä sijaitsee tämä moderni kerrostalo, jonka suuret lasitetut parvekkeet tarjoavat asukkaille näköalan keskustan vilinään. Missään muualla Turun seudulla ei pääse kokemaan samanlaista valaistuksilla luotua "tähtikattoa" kuin näiden talojen ikkunoista.

Raision keskusta tulee kokemaan tulevina vuosina hurjia muutoksia. Jos et ole vielä tutustunut Raision keskustavisioon, kannattaa käydä mielenkiinnosta kurkkaamassa tulevaisuuden suunnitelmia. Näiden lasitettujen parvekkeiden alla ei välttämättä kovin kauaa enää autoja katsella.

Selvitä, mitä muuta Raision keskustassa on!

5. Puutalojen ihmemaa | Naantali

Puisia keltaisia kerrostaloja Naantalin keskustassa.
Naantalin keskustan puisia kerrostalokaunottaria. © hoods.fi

Mistä materiaalista kerrostalojen julkisivut on useimmiten tehty? Taisit ensimmäisenä ajatella betonia, tiiltä, kiveä tai lasia. Niin mekin! Naantalin keskustasta löytyy kuitenkin harvinaisia herkkuja, nimittäin puisen julkisivun omaavia kerrostaloja. Nämä kiehtovat vuonna 2000 rakennetut puukerrostalot loistavat lisäksi keltaisina kuin Naantalin aurinko.

Näiden viehättävien puutalojen lisäksi aivan lähettyviltä löytyy Naantalin Vanhakaupunki, joka onkin oikea puutalojen paratiisi. Puiset kerrostalot sopivat siis kaupungin tunnelmaan mainiosti.

Tutustu lisää Naantalin keskustaan ja sen monipuoliseen ympäristöön!

6. Lasiparvekkeita ja väripilkkuja | Kaarina

Moderneja kerrostaloja Kaarinassa.
Kaarinan keskustaa koristaa nämä uudet väripilkuin koristellut kerrostalot. © hoods.fi

Tässä upouudessa kerrostalossa kiinnitimme ensimmäisenä huomiota sen värikkäisiin julkisivun elementteihin, jotka rytmittävät asuntojen parvekkeita. Julkisivusta tulee vaikutelma, että talo olisi rakennettu periaatteella "jokaiselle jotakin" ja ulkoapäin katsellessa voi kuvitella, että talon jokainen huoneisto on eri mallinen. Onkohan näin?

Kaarinan keskustaan on noussut viime vuosien aikana monia uusia moderneja taloja, joista löytyy mielenkiintoista bongailtavaa. Vieressä onkin kaupunkilaisten olohuoneeksi muodostunut Kaarina-talo. Kulttuuria löytyy siis ihan kulman takaa muun muassa kirjaston ja vaihtuvien taidenäyttelyiden muodossa.

Lue lisää Kaarinan keskustasta asuinalueena!

7. Skanssin altaan äärellä | Turku

Erivärisiä moderneja kerrostaloja altaan äärellä Turun Skanssissa.
Skanssin moderneja kerrostaloja yllättävän vesielementin äärellä. © hoods.fi

Nämä Skanssin kiehtovat kerrostalot ovat kuin suoraan visiointikuvasta. Skanssin talojen rakentamisessa onkin kiinnitetty erinomaisesti huomiota talojen persoonalliseen ilmeeseen ja alueen viihtyvyyteen.

Skanssi on alueena tunnettu ostoskeskuksestaan ja isoista myymälöistä. Skanssiin tullaan kuitenkin rakentamaan tulevina vuosina kokonainen kaupunginosa, jossa ekologisuus ja viihtyvyys ovat tärkeässä asemassa! Siis muutakin kuin shoppailua on tiedossa alueen asukkaille.

Kiinnostuitko Skanssista? Käy lukemassa lisää Skanssin asuinaluesivuilta.

8. Hovirinnan holvikaaret | Kaarina

Pitkä punatiilinen kerrostalo, jossa kolme korkeaa kaarevaa kohtaa.
Kaarinan Hovirinnasta löytyy tämä hempeän värinen ja erikoisia yksityiskohtia omaava talo. © hoods.fi

Tässä kauniissa kerrostalossa ensimmäisenä huomio kiinnittyy sen mielenkiintoiseen muotoon ja kauniiseen vaaleanpunaiseen väriin punatiilen syleilyssä. Mitähän tuolla korkealla, pyöreiden ikkunoiden takana onkaan?

Kaarinan Hovirinnasta löytyy monenmoista kerrostaloa tutkittavaksi. Näiden kerrostalojen asukit pääsevät myös muitta mutkitta kävellen meren rantaan, luontopoluille sekä käsiksi ydinkeskustan monipuolisiin palveluihin.

Lue lisää Kaarinan keskustasta!

9. Linnanfältin aurinkoinen | Turku

Keltainen kerrostalo ja vanha tehtaanpiippu Turun Linnanfältissä.
Turun Linnanfältistä löytää kirkkaanvärisiä ja moderneja kerrostaloja vanhassa tehdasympäristössä. © hoods.fi

Linnanfälttiin on hetki sitten rakennettu uusia kerrostaloja, mutta nämä väripilkut ovat kaukana kolkoista lasipalatseista. Kevään kunniaksi esittelemme Linnanfältin energisen keltaisen kerrostalon.

Linnanfältti on yksi Suomen hallituksen hyväksymän puurakentamisen edistämisohjelman 2004–2010 valtakunnallinen pilottikohde. Tässäpä voikin ihastella rakentamisen tuotoksia. Kaunista, vai mitä?

Tunnetko jo nämä Turun historialliset kulmat? Tutustu paremmin Linnanfälttiin!

10. Taidemuseonmäen taidetalot | Turku

Turun Taidemuseon lähellä olevia vanhoja värikkäitä kerrostaloja.
Turun keskustan katukuvan parhaita paloja on vanhat värikkäät kerrostalot © hoods.fi

Turun vanha arkkitehtuuri on parhaimmillaan Taidemuseon mäen molemmin puolin. Nämä värikkäät ja kiehtovat kerrostalot ilahduttavat katukuvaa aivan Turun sydämessä, vain korttelin päässä torilta. Olisipa upeaa nähdä, millaisia asuntoja kivilinnat kätkevät sisäänsä.

Tois pual jokke vai täl pual jokke? Tutustu Turun ydinkeskustaan.

11. Uskomaton Ikituuri | Turku

Korkea pyöreä tornitalo nimeltä Ikituuri Turun Ylioppilaskylässä.
Ylioppilaskylän Ikituuri on yksi Turun tunnetuimmista maamerkeistä. © hoods.fi

Tämä monumentaalinen torni nimeltä Ikituuri onkin jo monen turkulaisen vanha tuttu. Rakennus kohoaa sen verran korkeammalla muusta ympäristöstään, että se toimii erinomaisena maamerkkinä myös Ylioppilaskylään juuri muuttaneille opiskelijoille.

Turun Ylioppilaskylä alkaa Ikituurilta ja levittäytyy kohti itää Aurajoen rantaa pitkin. Alueella on muutenkin kiinnostavaa uutta arkkitehtuuria ja lisää on luvassa! Kannattaa siis lähteä tutustumiskierrokselle.

Missä opiskelijat asuvat Turussa? Selvitä, millainen alue on Ylioppilaskylä!

12. Kerttulan kirjavat | Raisio

Keltainen ja oranssi kerrostalot Kerttulassa Raisiossa.
Raision Kerttulasta löytyvät nämä pirteän väriset kerrostalot. © hoods.fi

Kerttulan viihtyisiltä kulmilta löytyy monenmoista kerrostaloa, mutta kevätaurinko saa nämä kaksi väriläiskää parhaaseen loistoonsa. Taloista mahtaa olla upeat maisemat, sillä kerrostalot Kerttulassa on rakennettu varsin väljästi, mutta ne kohoavat kuitenkin korkealle ympäristöstään.

Kerttulassa Raision keskustan palvelut ovat aivan lähettyvillä, mutta myös uskomattomaan luontoon on lyhyt matka. Naapurustosta löytyykin myös yksi Raision parhaista luontokohteita. Tiedätkö jo, mikä?

Tutustu tarkemmin Kerttulaan naapurustona!

Äänestä suosikkiasi!

Äänestä suosikkitaloasi kommentoimalla kerrostalon numero sekä jättämällä lyhyt perustelu valinnalle alapuolella olevassa blogin kommenttiosiossa. :)

Jos haluat kuulla lisää naapurustojen kuulumisia, ota seurantaan Facebook– ja Instagram-sivumme ja tilaa uutiskirjeemme äänestyksen yhteydessä (laita rasti ruutuun kommentti-kohdassa).

Muuta kiinnostavaa

Kerrostalon kevät -valokuvakisa. Osallistu 9.5.2021 mennessä!

Bongaatko itse Turun seudun parhaita kerrostaloja, joita emme kuvanneet tässä blogissa? Voit osallistua 9.5.2021 saakka Kerrostalon kevät -valokuvakisaan!

- Ninna

P.S. Tutustu myös Know Your Hoods -palveluumme ja katso, mitä muita kiinnostavia Turun seudun tarinoita sivuiltamme löydät.

Keskustelu

Jätä kommentti

Kommentoithan keskusteluun asiallisesti ja rakentavasti. Poistamme epäasiallisen ja loukkaavan sisällön.

Uutiskirjeen tilaus

*) Pakollinen kenttä

Sähköpostiosoitetta käytetään käyttäjäkuvakkeen hakemiseen Gravatar palvelusta.

Kommentit

Tuulia

1. Naantali on ihana ja viihtyisä kaupunki. Aina aurinkoinen 🙂

14.4.2021 19:20Vastaa
4 0
Päivi

Linnanfältin vieressä asun ja puukerrostaloalue on tosi viihtyisä. Mukavaa, kun alueelle rakennetaan uutta ja vielä puusta.

14.4.2021 19:46Vastaa
3 0
Teps

2. Uniikki ja upea wanha talo. 😍

14.4.2021 22:45Vastaa
4 0
Sandelsson

11. Uskomaton Ikituuri

Erikoinen muoto ja väritys. Näkyy kauas. Kaunis kattoterassi. Alakerrassa ruokakauppa 🙂

15.4.2021 9:30Vastaa
1 0
Jenna

10. Ehdottomasti ! Tyyliäs vanha rakennus, upeissa väreissä

15.4.2021 10:55Vastaa
3 0
Pekka Ahmakari

N:o 10 Vanhat talot on kauniita!

15.4.2021 11:03Vastaa
2 0
Maria

Raision Kerttulan taloissa on jotenkin kovin kotoisa tunnelma ja kivat värit. Täällä varmasti viihtyisin.

16.4.2021 23:16Vastaa
0 0
Emmi

9. Linnanfält. Lämminhenkinen asuinalue ja plussaa puukerrostaloista.

17.4.2021 9:47Vastaa
0 0
Tiina Virtanen

Nro 10. Ihana kaunis vanha ❤️

17.4.2021 10:00Vastaa
0 0
Minna

2. Menneisyyden lumoa | Turku

Kaunis ulkoapäin, upea sisältä ja käytännöllinen sijainti.

17.4.2021 10:08Vastaa
0 0
Minna

10. Vanha arkkitehtuuri on kaunista ja luo ihan omanlaisensa tunnelman. Talot ovat nähneet paljon minkä voi aistia kun astuu ovesta sisälle.

17.4.2021 10:46Vastaa
0 0
Mari

Nro 6 Kaarina. Upea toimiva yhtiö aivan keskustassa, kaikkien palveluiden vieressä. Rakennuksissa esteetön kulku ja maanalaiset parkkitilat josta suoraan nousu asuinkerroksiin.

17.4.2021 10:58Vastaa
0 0
Ansku

9. Linnanfältin aurinkoinen

Vanha tehdas asunnoiksi muutettuna on kiehtova. Sisätilatkin ovat isoista ikkunoista päätellen mahtipontisia ja kaikki paikat huokuvat talon historiaa.
Mielestäni on aina kiinnostavaa kun jokin ihan eri tarkoituksessa palvellut rakennus saa ikäänkuin uuden elämän ja ”kasvojen kohotuksen” kun se valjastetaan asuinkäyttöön.
Muistan nähneeni joskus kuvia Suomessa vesitorniin rakennetusta asunnosta, se lienee erikoisimmasta ja lopputulokseltaankin mielenkiintoisimmasta päästä. Ainakin näköalojen on pakko olla huikeita!

17.4.2021 11:34Vastaa
1 0
Mira

10. Monta kertaa on miettinyt miten kivoja taloja tuossa kulmilla, ja miten kauniita mahtavat olla sisältä.

17.4.2021 13:57Vastaa
0 0
Oona

1, kuvan talosta tulee mieleen Keski-Euroopan värikkäät pienet kerrostalot. <3

17.4.2021 14:01Vastaa
2 0
Piitu

Nro 6
Kivoja yksityiskohtia värien ja muotojen maailmassa. Hyvä sijainti, kaikki tarpeellinen lähellä sekä kulkemisen helppous kauemmaskin julkisilla tai omalla kalustolla. Autot näppärästi alakerrassa.

17.4.2021 14:11Vastaa
0 0
Mari

2 ehdottomasti 😍 Upea vanha talo👍

17.4.2021 18:05Vastaa
0 0
Nina Lahtinen

10.
Kauniit, harmoniset ja klassista arkkitehtuuria edustavat talot voittavat aina. Kauniita katsoa.

17.4.2021 18:15Vastaa
1 0
Anneli

10. Wanhaa kauneutta

17.4.2021 19:24Vastaa
0 0
Emma

10. Kolme sanaa: värit, historia, kokonaisuus.

17.4.2021 20:31Vastaa
0 0
Maarit Leivo

Skanssin altaan äärellä. Täältä löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee. Luonnon ympäröimä kaupunkimainen asuinympäristö.

17.4.2021 20:59Vastaa
0 0
Paula

2. ilahduttaa joka aamu fillarointimatkaa jykevänä ja lempeänä modernien naapuriensa keskellä. Arvostan sitä, että erilaiset ovat tasavertaisesti yhdessä ja tämä toteuttaa aikakausien yhtämatkaisuutta erinomaisesti.

17.4.2021 21:21Vastaa
0 0
Pira Oivanen

Nro 10, vanhat talot huokuvat historiaa ja ne ovat myös sisältä yleensä kauniita. Rakastan vanhojen talojen rappukäytäviä.

17.4.2021 22:33Vastaa
0 0
Susanna Korte

10. Vanhoissa taloissa upea ulkonäkö ja useimmiten niiden sopivuus ympäristöön on mietitty todella tarkkaan. Niistä myös näkee, että ne on rakennettu laadukkaasti, kestämään jopa satoja vuosia.

19.4.2021 8:41Vastaa
1 0
Kmedist

6. Persoonallisempi uutuus.

19.4.2021 14:41Vastaa
0 0
Anna Laine

10. Vanhat kivirakennukset on parasta Turun katukuvassa!

19.4.2021 14:52Vastaa
1 0
Jellu

7. Koska se on noista vaihtoehdoista ainut jossa voisi viihtyä. Muualla on ahdasmielisyyttä ja ongelmaihmisiä liian likeel

20.4.2021 0:42Vastaa
0 0
Sami Rautio

Nro 11 on piristävä poikkeus ja erikoisempi maamerkki, mukana ollaan arvonnassa ystävän kanssa tykätty ja jaettu tarpeeseen tulisi ehdottomasti paras palkinto ikinä

20.4.2021 5:39Vastaa
0 0
Jume

5. Upea ja paluu menneisyyteen

20.4.2021 6:54Vastaa
1 0
Fonzie

2. Vieressä nykyistä asuinpaikaani, joten muuttomatka olisi mukavan lyhyt.

20.4.2021 7:18Vastaa
0 0
Jannna

10. Taidemuseonmäen taidetalot | Turku

Turku mieluisin näistä kaupunkina

Talolla hyvä, keskeinen, sijainti ja kaunis arkkitehtuuri.

20.4.2021 8:55Vastaa
1 0
Mika Partanen

2❤️👍

20.4.2021 9:29Vastaa
0 0
Katri Palokangas

10. Koska historia, kaunis arkkitehtuuri ja ihana bulevardi.

20.4.2021 9:31Vastaa
0 0
Kirsi Hovila

Numero kaksi on suosikki, menneisyyden lumoa

20.4.2021 9:51Vastaa
0 0
Ulla Forsman

Taitaisin päätyä numero kakkoseen, vanha kaunis kerrostalo Kupittaan puiston lähellä. Liikuntapaikat lähellä, samoin palvelut. Lapsuutenikin olen viettänyt noilla tienoilla.

20.4.2021 9:53Vastaa
0 0
ismo

11 on vaan komein

20.4.2021 10:08Vastaa
0 0
Rauno

2. Menneisyyden lumoa | Turku, tuo mieleen historian havinoita.

20.4.2021 11:25Vastaa
0 0
MAARIT talvitie

10 on ihana. Vanhat talon vain on <3

20.4.2021 11:41Vastaa
0 0
Kirsti Rämö

1 , Naantali on niin kaunis ja viihtyisä, olen joskus asunutkin siellä

20.4.2021 11:49Vastaa
1 0
Kata

2. Kaunis arkkitehtuuri ja mielenkiintoinen historia. Kupittaa asuinalueena on ollut suosikkini tähän asti kaikista alueista, joissa olen asunut Turussa.

20.4.2021 12:28Vastaa
0 0
Onia

Nro 10 ihanan tyylikäs vanha rakennus

20.4.2021 12:44Vastaa
0 0
Heidi

2. Jos pitäisi vielä muuttaa kerrostaloon, niin nimenomaan haluaisin vanhaan taloon, niissä on oma rauha ihan eri tavalla kuin uudemmissa, seinät paksuja ja huoneet korkeita. Lisäksi talot ja huoneistot ovat persoonallisia. Taidemuseonmäen talot ovat kauniimpia, mutta iham keskustaan en haluaisi enää.

20.4.2021 13:15Vastaa
0 0
Laura

10. Taidemuseonmäen taidetalot. Ihanaa arkkitehtuuria ja historian havinaa keskeisellä paikalla!

20.4.2021 17:40Vastaa
0 0
Netta

Nro 12. Luonto lähellä, mikä on ehdottomasti tärkeintä varsinkin näin koirallisena

20.4.2021 21:36Vastaa
0 0
Anna-Riikka Huhta

Naantali..Kaunis ja viihtyisä…Kauniita asuntoja ja miljöitä..

21.4.2021 5:51Vastaa
2 0
Kristiina Alander

10. Upeaa vanhaa arkkitehtuuria. Loistava sijainti. Turku on Turku ❤️

21.4.2021 10:40Vastaa
0 0
Anu Jokinen

Olen pitkään etsinyt savutonta taloa. Olisi jo korkea aika tehdä savuttomia taloja. Nykyaikana tiedetään jo tupakan myrkyllisyydestä. Nykyisessä asunnossani en pysty käyttämään parvekettani, en saunomaan, enkä tuulettamaan mh. Sillä näihin tiloihin tulee naapureiden myrkyttämä ilma. Tämä on todellinen ongelma ja ihmettelen, että vielä nykyaikana tälläinen edes sallitaan, että toiset saavat myrkyttää yhteisen henkitysilman. Eli äänestän savutonta taloa!

21.4.2021 10:48Vastaa
0 0
Juha Peltomäki

Nro 1. Uusi hieno talo vanhassa hyvässä Naantalissa – ja vieläpä keskeisellä paikalla.

21.4.2021 15:06Vastaa
1 0
Annika

Nro 1. Naantali on viehättävä ja rauhallinen. Turku on lähellä, jos kaipaa enemmän vauhtia.

21.4.2021 15:44Vastaa
1 0
Mummi

4. Raision keskusta voisi olla ihan kiva. Hyvät parvekkeetkin on.

21.4.2021 15:49Vastaa
0 0
Jussi

1, Naantali varmaan sopisi eläkeläiselle.

21.4.2021 15:51Vastaa
1 0
jari E

2. monetkin asiat tehtiin ennen paremmin, ei taida olla homeongelmaa tässäkään…

21.4.2021 15:54Vastaa
0 0
Heidi

Talo nro 10.
Tykkään vanhoista taloista joissa korkeat huoneet ja isot ikkunasyvennykset. Persoonallinen ja kaunis arkkitehtuuri.

21.4.2021 19:53Vastaa
0 0
Sari

Nro.1 Naantalin uusi oranssi valopilkku sijaitsee keskeisellä paikalla Naantalia. Kaikki palvelut lähellä ja kaunis vanhakaupunki kävelymatkan päässä. Myös ihanaan rantaan sopiva kävelymatka. Pirteä katseenvangitsija.

21.4.2021 20:11Vastaa
2 0
Terttu Kaleva

Minä valitsin 1 tai 10
Ja kriteerini on, vanhat talot on rakennettu vakaaksi ja vahvaksi. Paksut väliseinät ovat hyvä äänieriste, toiseksi nämä valitsemani vaihtoehdot ovat myös ulkoapäin erittäin edustavia

21.4.2021 21:18Vastaa
0 0
Verneri

10. Ehdottomasti ! Tyyliäs vanha rakennus, upeissa väreissä

21.4.2021 22:47Vastaa
0 0
Laura Happonen

10. Taidemuseonmäen taidetalot | Turku, Todella idyllisen kaunis rakennus ja myös seutu kuvan perusteella vaikuttaa melko rauhalliselta. Aivan kaupungin keskustan hulinasta en pidä , joten rauhallinen naapurusto on aina plussaa.

22.4.2021 14:54Vastaa
0 0
M

10. Klassista tyyliä!

24.4.2021 16:02Vastaa
0 0
Hannna

Nro 2, tyylikästä arkkitehtuuria, menneiden aikojen helmi

24.4.2021 19:41Vastaa
0 0
Verneri

2. Uniikki ja upea wanha talo.

24.4.2021 20:05Vastaa
0 0
Maria

4. Jotenkin kaikkein tunnelmallisin ja omaan silmään miellyttävin

24.4.2021 22:29Vastaa
0 0
Eliisa Valkonen

10 historian havinaa ja lämpöä

24.4.2021 22:42Vastaa
0 0
Kalle Korhonen

2 tyylikäs kokonaisuus, jossa on säilytetty vanhaa.

25.4.2021 0:00Vastaa
0 0
Tommi

2 upea vanhaa tyyliä

25.4.2021 3:32Vastaa
0 0
Samuli Korhonen

Upea vanhaa tyyliä oleva rakennus

25.4.2021 3:32Vastaa
0 0
Maria

1 sijainti laittaa valitsemaan tämän 👍

25.4.2021 8:33Vastaa
1 0
Riikka

Suosikkini on nro 10, Taidemuseonmäen persoonalliset ja viihtyisät taidetalot.

25.4.2021 14:05Vastaa
0 0
Heikki Tuominen

Nro 10 Puolalanmäki. Olen käynyt kouluni kuvan lyseossa Aurakatu 13. Puolalanmäen vanhat kerrostalot lähellä keskustaa olisi ihanne asuinpaikkani. Olen kotoisin Turusta ja asunut jo useita vuosia Raisiossa omakotitalossa. Vanhaa sanontaa mukaellen ”Mies voi lähteä Turusta, mutta Turku ei lähde miehestä” 🤗

25.4.2021 20:34Vastaa
0 0
Raili

1. On ihan upea rakennus väritykseltään ja arkkitehtuuriltaan.

26.4.2021 18:28Vastaa
0 0