Kouvola

Den aktiva staden

Tervetuloa Kouvolaan, aktiivisten kaupunkiin! Meillä voit elää juuri oman näköistäsi elämää. Toimiva arki, asumisen unelmien toteuttaminen edullisesti ja laadukas vapaa-aika ovat Kouvolassa todellisuutta. Kaakkois-Suomen keskus Kouvola on aktiivinen luonto- ja urheilukaupunki. Meillä on hyvät yhteydet – ihmisiin, luontoon, maailmalle ja mahdollisuuksiin.

Kouvola – aktiivisten kaupunki keskel kaikkee

Kouvola tarjoaa sopivan sekoituksen kaupunkiympäristöä, maaseutua, kulttuuria ja urheilua, asumisen väljyyttä, luonnonrauhaa ja upeita vesistöjä. Asukkaita kaupungissa on noin 80 000. Asukasluvultaan Kouvola on Suomen 11. suurin kaupunki ja maapinta-alaltaan Etelä-Suomen suurin. Kouvolassa on eniten maatiloja Suomessa ja olemme Suomen suurin varuskuntakaupunki.

Palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä, kuten myös luonto Repoveden kansallispuiston jylhistä maisemista upeisiin uusittuihin ulkoilureitteihin. Asumiseen on vaihtoehtoja kaupunkikeskustoista rauhallisiin taajamiin ja eloisiin maaseutukyliin. Kouvola on Suomen vilkkaimpia mökkipaikkakuntia; järviä on lähes viisisataa ja upea Kymijoki tarjoaa hulppeat puitteet niin kalastukseen kuin vesillä liikkumiseen ja virkistykseen. Ranta-asumista ja vapaa-ajan asuntojen ottamista pysyvään asumiskäyttöön helpotetaan. 

Kouvolassa jää aikaa tehdä, mitä oikeasti haluat

Kouvolassa jo viidessätoista minuutissa pääsee laajalle – palveluiden, harrastuksien, työn tai opiskelun pariin. Luonto on saavutettavissa aivan kotioven tuntumasta ympäri Kouvolaa. Kouvolalaisilla aikaa säästyy niihin asioihin, joihin sitä haluaa käyttää: kokemuksiin ja laadukkaaseen arkeen. Kulttuurielämä on vilkasta ja tarjontaa riittää moneen makuun. Monipuolinen ja viihdyttävä tapahtumakattaus koostuu moottoriurheilutapahtumista laajaan kulttuurikattaukseen ja väkeä vetäviin rock-konsertteihin ja urheilu- ja ravitapahtumiin.

Arjen sujuvuus näkyy myös kouvolalaisten lasten ja nuorten elämässä. Meillä on Metsäeskari ja varhaiskasvatustamme on palkittu useasti. Moni päiväkotimme kuuluu kestävän kehityksen ja kasvatusalan Vihreä lippu -ohjelmaan. Investoimme lukuisiin uusiin kouluihin, jotka tarjoavat valmistuessaan laadukasta opetusta esteettömässä, terveessä ja modernissa ympäristössä. Kouvolan harrastamisen malli mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteydessä. Joukkoliikenne on maksutonta toisen asteen opiskelijoille ja ikääntyneille.

Monien mahdollisuuksien Kouvola

Kouvolassa on mahdollisuuksia monen eri alan osaajille. Kaupungistamme löytyy niin elintarviketuotantoa, kaupan alan mahdollisuuksia, palvelualoja kuin teollisuutta. Olemme perinteikäs hallinnon ja kaupan alan kaupunki, logistinen keskus ja risteysasema sekä varuskuntakaupunki. Osaajia tarvitaan esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalle sekä tekniikan alalle monenlaisiin tehtäviin. Etätyön tekijälle Kouvola tarjoaa hyvät puitteet monimuotoisilla asumisen mahdollisuuksillaan. 

Monipuolisesta korkeakoulutustarjonnasta Kouvolassa vastaavat Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Kouvolan kampus sekä LUT-yliopiston Kouvolan-yksikkö, joka tarjoaa kaksi uutta elintarvikealan ja logistiikan maisteriohjelmaa. 

Kouvolan sijainti keskellä kaikkea mahdollistaa nopeat yhteydet pendelöintiin. Työmatkat lähikaupunkeihin ja pääkaupunkiseudulle taittaa helposti junalla tai autolla. Pääkaupunkiseudulle pääsee junalla reilussa tunnissa. Kotkaan, Lahteen tai Lappeenrantaan ajat tai kuljet junalla alle tunnissa.

Tutustu Kouvolan kyliin

Know Your Hoodsissa on tällä hetkellä mukana kolme inspiroivaa kylää Kouvolasta. Tutustu niihin klikkaamalla sivun lopussa olevien kylien nimeä. Toki Kouvolasta löytyy muitakin asuinalueita ja tonttitarjonta on monipuolista. Voit tutustua vapaana oleviin tontteihin Kouvolan omilla sivuilla.

Leaflet | ...